Zrobiłam porządek w domkach chętnych na adopcję i oto lista
KRÓTKI OPISIK CHĘTNYCH NA ADOPCJĘ
1.
Pewna Pani z Wawy chce kocurka rudego dla swoich rodziców do Torunia u których niedawno odszedł za TM kot po parunastu latach Sad Też rudy.
Warunki jakie proponuję Pani-kastracja,szczepienia,dom prywatny,ale kot niewychodzący.Sądząc po wieku poprzednika ludzie dbają o kota:)
2.
Pan z Wiązowny (jakieś 10 km od nas )w prezencie dla żony kocurka biało rudego, która poprzedniego kota zostawiła w czasie wyprowadzki u rodziców,aby oszczędzić mu męczarni (był bardzo przyzwyczajony do miejsca)
Warunki oferowane- Dom 200 m2 ,kot kastrowany,niewychodzący,szczepienia i wszystkie akcesoria potrzebne. W domu 2 letnie dziecko
-w dniu dzisiejszym Pan podziękował,gdyż znalazł na ulicy potrąconego kociaka ze złamaną łapką i zatrzyma już kotka

Dzięki mu za ratunek:)
3.
Pani z Halinowa której z miejsca podziękowaliśmy
Warunki oferowane- kot wychodzący,może być niekastrowany,chyb,że my to zrobimy,nie wiadomo jak ze szczepieniami,bo Pani stwierdziła,ze nie będzie kota więziła niech sobie chodzi ,a już miała parę wcześniej (ale co z nimi nie wiadomo? Question )
4.
Pani z Michalina W domu 2 letnie dziecko:),pies chce rudziutkiego
Warunki oferowane-dom prywatny z ogródkiem ,kot kastrowany,raczej niewychodzący,szczepienia
5.
Pani z Ursynowa dom prywatny z ogródkiem,brak dzieci i zwierząt chce rudziutkiego
Warunki oferowane- Kot kastrowany,szczepiony,niewychodzący
6.
Starsza Pani ze Służewca w domu dwa koty 12 i 4 letni.Niedawno kotka biało ruda sędziwa odeszła za TM ;( chce biało rudego (zresztą obojętne)
Warunki oferowane-kot kastrowany,szczepionki,niewychodzący.
Pani bardzo uczuciowa na punkcie dobra kociaków Smile
7.
Pani z Lublina wstępne zainteresowanie.Na razie cisza Sad
8.
Pani z Mokotowa chce oba kocurki dla cioci,której niedawno odeszła za TM Sad 16 letnia kotka.Warunki oferowane- dom w bloku,zakratowany,koty kastrowane,szczepione.Właścicielka mieszka sama.W sobotę jesteśmy umówieni u nas na ogląd kociaków Smile
9.
Pani z Bemowa chce oba kocurki do domu w bloku.W domku są już dwa pieski i dwa kotki (jedna kotka rok temu adoptowana z ulicy)Pani bardzo przychylna dla zwierząt.Razem z mężem pracują w domu,nie wyjeżdżają na wakacje itp.Córeczka 5 lat

warunki oferowane-opieka,szczepienia,kastracja,pełny wgląd na rozwój kociaków,niewychodzące

Pani ta też ma parę pociech pod opieką wirtualną

Udziela się na forach o zwierzakach ( na miau jeszcze nie była,ale ją tu zaprosiłam )
10.
Pani z Zielonki chce rudego do domku prywatnego z ogródkiem.W domu jest 2 małych dzieci,pies i kot (Brytyjczyk)
Warunki oferowane-Kastracja,szczepienia,umowa.Kotek miałby możliwość wychodzenia do ogródka (tak jak rezydent)
11.
Pani z Mińska Mazowieckiego chce kotka rudego do bloku.
Warunki oferowane-kastracja ,szczepienia,umowa,kot niewychodzący.Niestety brak doświadczenia w opiece nad kotami,ale Pani chętna na naukę
12
.Pan z centrum Wawy (Chmielna)chce z żoną rudo białego kocurka do domu.
Warunki oferowane-wieloletnie doświadczenie z kotami (zostały u rodziców)kastracja ,szczepienia,kot niewychodzący,umowa.
13.
Młoda Pani z Falenicy chce kotka rudego ,wychodzącego,brak doświadczenia-Podziękowaliśmy Pani
14.
Pani z Józefowa.Dom prywatny nad jeziorkiem łacha,ogródek ,dziecko w wieku około 4 lat-chłopczyk.Z rozmowy wywnioskowaliśmy,że kociak ma być dla dziecka-Podziękowaliśmy
Oczywiście wszystkie domki są uprzedzone o wcześniejszej kontroli przed adopcyjnej,no i po adopcyjnej
Dostałam też sporo zapytań z Allegro od rożnych osób,odpisałam ,ze czekam na kontakt telefoniczny.Ale zdarzają się też bezmyślne ,wprost idiotyczne zapytania.Oto jedno z nich:
Treść wiadomości:
Witam serdecznie,
Chciałabym zaopiekować się jednym z kotków, są super ale na dwa nie mogę sobie pozwolić ponieważ mój kotek musi mieć dobre warunki a mogę je zapewnić jednemu kotkowi.
Jest jeden mały problem jestem z Krakowa i proszę o informację czy jest możliwość wysyłki kotka kurierem .
z poważaniem
A oto moja odpowiedz:
Ciesze się,że chce Pani przygarnąć kotka i zapewnić mu dobre warunki (co
do tego to proszę o kontakt telefoniczny) Co do wysyłki kota kurierem,to
zapytam,czy dziecko też wysłałaby Pani w paczce nad morze??
Po pierwsze to jest żywe zwierzę!!Po drugie firmy kurierskie nie
przewożą żywych zwierząt!!Po trzecie taka forma przewozu kociaka w ogóle
nie wchodzi w grę!!A po czwarte to niby w czym Pani chciałaby ,żebym go
wysłała ?W kartonie ,może dobrze zafoliowanego,aby się nie
poobijał??Proszę się zastanowić nad sensem pytania.
Pozdrawiam serdecznie.
Albo pytania czy kotki są rasowe,albo,że ja już przyjeżdżam i zabieram,bo mi się podoba....

Zawsze w takich sytuacjach prosze o kontakt telef.