Avia.Już w domu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 08, 2009 15:45

Pytałam wetki o siusianie.Tak,to prawda,w mokrej karmie jest dużo wody,a ona dużo je.Nie ma się czym martwić.Kotka jest coraz fajniejsza,poznała już dom,jest baaaardzo grzeczna,przymilna.Nie przejdzie obok,aby się nie połasić,pomruczeć.To taki bardzo dobry,kochany kotek.
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 08, 2009 22:10

Avia pojechała do domu Jogi,spędzi tam noc,bo o świcie rusza w długą podróż do domku.Czuję się podle po raz kolejny.Dałam kotu nadzieję,że u mnie będzie już jej dom,była taka szczęśliwa,a ja ją zawiodłam.Była taka kochana,przedobra,nie zrobiła nic złego,a ja się jej pozbyłam.Wiem,że to przeżywają wszystkie tymczasowe domki,ale mnie takie rozstania przychodzą z coraz większym trudem.Rozum swoje,ale serce ściśnięte.
Alusia,bardzo proszę,pisz na forum o kotce.Ona jest dla mnie bardzo ważna,znam ją długo,bardzo polubiłam i będę się niepokoić.Może masz i utrudniony dostęp do netu,ale postaraj się.To nie jest trudna kotka,jestem pewna,że szybko przywyknie do nowego miejsca,ale chcę to wiedzieć na pewno.

ewar

Post » Nie mar 08, 2009 22:47

Ewar, mialabym te same dylematy. Oby Alusia czesto sie odzywala...

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon mar 09, 2009 15:47

Avia w domku.Dzwoniła moja siostra,bo ja nie mogłam.Kotka zwiedza mieszkanie,nie boi się.Musi odpocząć po długiej(ok.300km) podróży.Zadzwonię wieczorem,ale mam nadzieję,że Alusia też się odezwie.

ewar

Post » Pon mar 09, 2009 19:14

Czekamy na wiesci i fotki.. :ok:

tillibulek

Post » Pon mar 09, 2009 22:39

Wieści na razie ode mnie.Rozmawiałam z Alusią,jest zachwycona kotką.Avia pozwiedzała mieszkanie,zjadła coś ,pobiegała i zmęczona położyła się na łóżku Alusi.Ona będzie spała w łóżku,co z resztą było planowane,o takiego kota im chodziło.Są zdjęcia,ale Alusia dostęp do netu będzie miała dopiero w piątek.

ewar

Post » Pon mar 09, 2009 22:55

ewar pisze:Wieści na razie ode mnie.Rozmawiałam z Alusią,jest zachwycona kotką.Avia pozwiedzała mieszkanie,zjadła coś ,pobiegała i zmęczona położyła się na łóżku Alusi.Ona będzie spała w łóżku,co z resztą było planowane,o takiego kota im chodziło.Są zdjęcia,ale Alusia dostęp do netu będzie miała dopiero w piątek.

to swietnie, ze sie odzywaja i ze wiadomo co u Avii - oby zyla dlugo i szczesliwie :ok: :ok: a teraz czekamy na fotki :P (jak juz sie troche Avia oswoi z nową sytuacją :) )

tillibulek

Post » Pon mar 09, 2009 23:45

Jakie tam oswojenie! Avia to typ kotki,która zwiedza mieszkanie bardzo dokładnie,po czym decyduje,że to jej dom i już."Mój dom,gdzie miska moja"-taką zasadę wyznaje.Trochę żartuję,ale ona naprawdę kocha ludzi,daje im to odczuć,a to rodzi wzajemność.Avii nie da się nie lubić.Na pewno już wszyscy ją kochają.

ewar

Post » Śro mar 11, 2009 20:38

Witam!!:)
Tak jak Pani Ewa pisze Avia już u mnie w domku :)
Jest cudownie. Avia jest przeBOSKA :)
Avia dokładnie jak była opisana jest torpedą. Kocha biegać od końca jednego pokoju do końca drugiego podskakując momentami z ogonem w górze:)
A jak wracam po pracy to przygląda mi sie i łasi do głaskania ale chwila moment i jest już spod drzwi na moim łóżku. Pierwszą noc spała ze mną (śniło mi się że urodziłam dziecko córeczkę) obudziłam się a Avia pod moją pachą smacznie śpi. Drugą noc czyli dzisiaj przehulała całą! Bawiła się myszką na sznurku biegała po mnie od góry do dołu i nie chciała dać nam spać. Budziłam sie kilka razy bo bawiła się z moimi dłońmi i mnie przygryzała. Ale też uwielbia się miziać :D Grzbiet tak śmiesznie wygina i podskakuje do ręki żeby pogłaskać po łebku :) i rzeczywiście na leżąco potrafi się tak wygiąć jak łyżwa. Zaraz postaram sie wrzucić zdjęcia choć przyznam nie łatwo jej zrobić. Jest w super pozycji ja już mam aparat a ona na drugim końcu mieszkania :D Pokochaliśmy ją wszyscy na maksa! Mama mówi że Avia ma charakterek i widać że jest uparta. Ale bardzo się cieszy że Avia jest żywa i nas też lubi :) Dzisiaj jej wszystkiego dokupiłam przyznam nawet że kupiłam jakiś specjał (jednego kabanoska na spróbowanie) bardzo jej smakował ale nie wiem czy to zdrowe?
Avia jak robię sobie śniadanie do pracy i mam przyszykowane kanapki wsadza łepek do folii i chce się dobrać. Jest łakomczuchem :)
Naprawdę warto było poczekać, jest przecudna futerko ma śliczne białe z tym marmurkiem i czarnymi gdzieniegdzie plamkami. I jest przeuroczaaaa!!! Będę pisać o niej jak tylko będę mogła a na razie zrzucę fotki na komputer i spróbuję tu wgrać.
Pozdrawiam i dziękuje!!:*

alusiakotek

Od: Pt lut 06, 2009 23:19

Post » Śro mar 11, 2009 21:03

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

alusiakotek

Post » Śro mar 11, 2009 22:14

Super, Alusia, że dałaś znac co u Was slychac. Avia wygląda na zrelaksowaną i szczesliwą. :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Śro mar 11, 2009 22:14

Ale się cieszę.To co,przenosimy na koty?
Pisałam,że Avia to żywiołowa kotka.Jest młodziutka i to jej przejdzie.Ona musi nadrobić przymusowy pobyt w klatce.Z resztą to objaw zdrowia.U mnie w ostatni dzień już tak nie szalała,poznała mieszkanie i była spokojniejsza.Ale to prawda,jest czyściutka,ładniutka.No i apetyt to ma,zauważyłam to.To też przejdzie,potem zacznie grymasić.Zauważcie,że ona ma bardzo dobre serduszko,kocha wszystkich.Jeśli podgryza to nie złośliwie,tylko tak,jak bawią się ze sobą kotki.Bo to jeszcze kociak.Podobało mi się (rozmawiałam przez telefon) jak Avia potraktowała kota sąsiadów.Ten się napuszył,syczał,warczał,a Avia podeszła i jakby chciała mu powiedzieć"Nie chcesz się zaprzyjaźnić?Łaski bez" ,zadarła ogon do góry i spokojnie odeszła.Zero stresu,poczuła się w nowym domu,jakby opuściła go tylko na chwilę.

ewar

Post » Czw mar 12, 2009 7:23

Czyli gdzie indziej będzie ten wątek...mam nadzieje ze go znajdę!:)

alusiakotek

Post » Czw mar 12, 2009 7:28

Obrazek Obrazek

Moje cudeńko :)

alusiakotek

Post » Czw mar 12, 2009 13:56

Znajdziesz go ,będzie na kotach,pod tym samym tytułem.Kociarnia jest zasadniczo dla kotów szukających domków.Avia już znalazła.

ewar

[poprzednia][następna]