Dziś krewka była brana, wyniki popołudniem.
DBB zadowolona z wyglądu i węzłów w porównaniu do wcześniejszych wizyt.
Jednak Uschak nam lnieje na karku i pysiu, skóra zaczerwieniona, chwila momment a będą ranki.
Możliwe, że to alergia pokarmowa - ostatnio zmieniliśmy smak miękkiego na Bozitę Dominik jednak czuje się dobrze
Dominik Uschi i jest jeszcze Florek! Uschi za TM 22.11.2013 [']
Kolejne pobranie krwi było dziś. Są wyniki. Stosunek albumin do glubulin 0,23 Wyszła niedokrwistość. Aspat ok.
Przestajemy podawać interferon. Jak widać nic nie daje... Dajemy maść na szyjkę (bo ma strupy na skórze, od drapania, wciąż futerko nieodrosło) i jakiś specyfik do środku We wtorek wizyta u DBB, będę znała dokładne nazwy leków. Jesteśmy na Hillsie dla alergików, może od tego żarcia jest niedokrwistość...
Co się robi z niedokrwistością?
Jak napisała DBB: "[...] prednisolonem uda nam się osiągnąć poprawę stanu okrywy włosowej i skóry a przede wszystkim zatrzymać rozpad czerwonych krwinek i zmniejszyć ilość globulin".
Prednisolon to steryd? np. enkorton? Stosowałyście?
piechniczka pisze:Prednisolon to steryd? np. enkorton? Stosowałyście?
Prednisolon to steryd, ale np. encortolon. Podawałam swojej Majce przez kilka miesięcy. Po pierwszym tygodniu podawania zagluciła się , ale potem znosiła dobrze.
Trzymam kciuki.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie! [...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"
D. na pewno poleci raczej encortolon, on lepiej przez watrobe jest przyswajalny niz encorton Muczacza bral przez prawie 3 lata zyje i wyniki ma ok a na pewno pomogl w zwalczeniu jego przypadlosci (eozynofilowe zapalenie jelit, tez na karmie dla alergikow przez kilka lat byl)
A tak przy okazji: Czyż serducho na pierwszym zdjęciu w podpisie nie jest cudne? Normalnie żadnych komentarzy?? Swoją drogą - dostrzegłam to dopiero po 2 latach z Uschką...
Dziewoje, wesprzyjcie mnie psychicznie... Ja już nie daję rady....
Wyniki białek rewelka, niedokrwistość jakby mniejsza, wątroba w lepszym stanie, futro rośnie...
ale luźna kupa od 8 dni, węgiel nie działa, teraz dajemy jakąś pastę (coś na "d"), jak ona nie da rady to mamy przejść na metronidazol dziś w kupie były białe kropki, jakby kasza manna...już to widziałam - przy toksoplazmozie... lekarz powiedziała jeszcze coś o "dżordżiozie", czymkolwiek to jest... a ja mam dzidziole w brzuszku... dziś się tak zryczłam, że aż brzuch bolał... a miało być tak pięknie...kur*a mać
Dzięki Ariel Tyle już się naczytałam o tokso dwa lata temu, gdy wszyscy chorowaliśmy. I dbałam o czystość i cała ta durna prewencja... Gdyby się okazało, że Mała znowu ma oocysty i że je "łykłam", to byłaby to wielka "niesprawiedliwość". Tak to czuję.
Tak się czepłam tej tokso, a to może co innego. Może ta biała kaszka w kupce to jaja jakiś larw... Czekam do poniedziałku