Klub Kotów Niewidzących i Niedowidzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 13, 2009 17:55

Moja Zuza jest na zawsze :D chociaż miała być tylko na tymczas. Znalazł ją na parkingu moj sąsiad gdy miała ok 4 tygodni, zaawansowany kk, zaropiałe oczka i chodzila za ludzmi prosząc, żeby ją ktos przygarnął. Dosłownie. Tak mi mówiły panie mające psy. Ze ten kiciuś co jest u pani to już 3 dni tu się błąkał :evil: i chodził za nami :evil: Zadna pani nie wzięła maleństwa :evil: bo jak się tłumaczyły nie mają warunków :evil: No nic... dobrze, że moj sąsiad pomimo że nie miał warunków ma serce. Wziął kiciolka do domu i wtedy zaczął się zastanawiać co dalej... nie mógł kici zatrzymać bo jego ciągle w domu nie ma (wyjazdy na kilka dni). Przyszedł do mnie, poprosil o pomoc i wzięłam kicie :D miałam zamiar wyleczyć kocialstwo i poszukać jej domu. Po tygodniowym leczeniu jedno oczko wyleczone, niestety na drugim ogromny wrzód. Nic to leczymy... niestety po kilku dniach wrzód pękł i oczko niestety też. Do weta... Po zabiegu stwierdziłam, że kocham to maleństwo, ze tyle przeszło, że takiej z jednym oczkiem nikt nie będzie chciał, nawet ogłoszeń jej nie robiłam. Została i... jest okropniasta. Nie lubi nikogo, oprócz mnie :lol: jako jedyny kot łazi po meblach w kuchni, zagryza rolki ręczników jednorazowych, bije moje kocury i bije moją koleżankę, jak weżmie ja na ręce :lol: ale tak naprawdę jest przekochana i gaduła. No i uwielbia się miziać :D tylko ze mną :lol:

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Wto sty 13, 2009 20:41

Zuzinka śliczna jest :D taka smuklutka i zgrabna..

A Jure to z watku wcześniejszego pamietam - chłop na schwał :D :D

przykro mi z powodu wyniku Rozalki :oops: , mam nadzieję, że uda znaleźć się dla kotinki świetny domek - trzymam kciuki i będę ją w jej wątku odwiedzać...

a dodam jeszcze że mam trzy czarnuszki i charrrrakterne są okrutnie :twisted: jeden mi własnie ucho podgryza :evil: fajnie jest :roll:

Nah

Od: Czw wrz 07, 2006 20:48

Post » Wto sty 13, 2009 20:44

Nah pisze: jeden mi własnie ucho podgryza :evil: fajnie jest :roll:

No i co marudzisz :?
Toz to wyrafinowane pieszczoty :wink:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Wto sty 13, 2009 20:52

marcjanna dodam, ze jest to ten co na ciachanie męskie do weta sie wybiera 8) . w sumie doceniac powinnam, bo po zabiegu to pewnie foch będzie :wink:

Nah

Post » Śro sty 14, 2009 11:07

Nah pisze:marcjanna dodam, ze jest to ten co na ciachanie męskie do weta sie wybiera 8) . w sumie doceniac powinnam, bo po zabiegu to pewnie foch będzie :wink:

Foch, to foch.
W końcu przejdzie.
Ale jak Ty bedziesz chodzić taka niedopieszczona :wink: :mrgreen:
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro sty 14, 2009 17:50

no sobie jakos poradze :lol:
(może rany na rękach i nogach mi sie podgoją 8) - pozdrawiam Cie Omisiu :twisted:

Nah

Post » Pt sty 16, 2009 11:53

kochani, a ja musze sie pochwalić niespodzianką pewną- napisała do mnie PItrof na pw odnośnie mojego Rolfika,ze miała takiego kotka imieniem Norek na dt, potem trafił do ds- a ten Norek to oczywiście mój Rolfik :D
:!:
mam nadzieję,że Pitrof zaglądnie do naszego klubu, bo takze ma znów slepaczka i opowie o nim co nieco :D

Pitrof, czekamy :D

Jashua_Ada bannerek naszego klubu to był strzał w 10 :!:
nie tylko szukamy domków, służymy radą , ale odnajdujemy się wzajemnie, poznajemy dalsze losy tymczasów :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt sty 16, 2009 20:17

A mój Jura Wichura waży już 2,10kg (jak przyjechał 13 grudnia to miał 1,25kg) :P

No i chłopak jest juz po ekstrakcji oczek (a raczej tego bagienka co po nich zostało). Od razu tez starcił pompony 8)

I zdjęcia juz po odsapnięciu po narkozie:

Ciekawskie stworzonko już w formie
Obrazek

Nie daruje nawet myszy przy telefonie
Obrazek

A la Bulterier
Obrazek
Obrazek

marcjannakape

Post » Sob sty 17, 2009 9:19

jak rozrabia, to chyba już mu lepiej :ok:
trzeba będzie jednak na ten koniec świata się wybrać, bo nie moge spokojnie myslec ,że jeszcze Jury nie wymiziałam :wink:

alessandra

Post » Pon sty 19, 2009 12:26

czy ktoś ma miejsce i może pomóc? -Wrocław:

Mruczeńka1981 pisze:
Mruczeńka1981 pisze:Mam wieeelką prośbę-czy ktoś mógłby przetrzymać mi tego koteczka do 31.01??Ustaliłam z TŻ że weźmiemy go na tymczas po Dymku i zrobimy jakieś zszycie tych powiek i oczywiście wyszukamy super domku!!!

ObrazekObrazek
przypominamy się z Jędrzejkiem!! :wink:

alessandra

Post » Pon sty 19, 2009 14:17

alessandra pisze:5. Podstawowe różnice między kotem niewidzącym a zwykłym.

- jest subtelniejszy
- lepiej wyczuwa ogólnie panującą atmosferę
- wolniej biega
- dłużej przymierza się do skoku
- jest spokojniejszym towarzyszem dla osoby starszej.
- jeśli rozrabia nie mówisz „co znów zniszczyłeś łobuzie” tylko „ Moje kochanie, niedobra pańcia postawiła głupio szklankę! Nic ci się nie stało?”

Ta zasada ZDECYDOWANIE nie odnosi sie do Stasia. :wink: A przy okazji chciabym zglosic go do Klubu. Stasiek jest kociakiem z tego watku http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=78 ... sc&start=0
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Pon sty 19, 2009 14:24

ha :!: Rozalka nauczyła się spać na kolanach i lubi być podnoszona na ręce 8) jak ktoś z nas wchodzi do łazienki to wdrapuje się na nogi - mruczy przy tym głośno z zadowolenia :D ; no i śpi z nami od czasu do czasu w łóżku - całą noc wciśnięta z tym swoim kołnierzem między mnie a TZ :D (chociaż nasze koty nie są szczęśliwe z tego powodu, nie kapują co się dzieje, czemu ten najprzyjemniejszy ze wszyskich pokoi jest zamknięty :roll: )
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon sty 19, 2009 15:13

froggy pisze:

- jest subtelniejszy
- lepiej wyczuwa ogólnie panującą atmosferę
- wolniej biega
- dłużej przymierza się do skoku
- jeśli rozrabia nie mówisz „co znów zniszczyłeś łobuzie” tylko „ Moje kochanie, niedobra pańcia postawiła głupio szklankę! Nic ci się nie stało?”

Ta zasada ZDECYDOWANIE nie odnosi sie do Stasia. :wink:

:ryk:
Ja mam tak z Jurą Wichurą - dwa punkty do wyautowania :wink:

A Stasia baaaaaardzo serdecznie witamy :P
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon sty 19, 2009 15:16

KarolinaS pisze:ha :!: Rozalka nauczyła się spać na kolanach i lubi być podnoszona na ręce 8) )

Brawo! :lol:

KarolinaS pisze: no i śpi z nami od czasu do czasu w łóżku - całą noc wciśnięta z tym swoim kołnierzem między mnie a TZ :D

He, he - nie ma to jak mieciutki kołnierz wcisniety w policzek albo oko :wink:

Mój JW póki co kołnierza nie nosi, bo totalnie się szwami nie interesuje.
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon sty 19, 2009 15:57

froggy pisze:

- wolniej biega

- biedna ta osoba starsza :roll: :wink:

noooo...trzeba zdementowac te dwie prawdy nieprawdy :roll: -u mnie także absolutnie nie pasują :lol:

Rozalka i mój Rolfik także nie pasuja do tej prady,ze slepaczki nie lubią być podnoszone :roll: załamka i jak my tutaj mamy radzic ludzkości i mądrości prawić, , jak nasze futra odwracają "kota ogonem" 8O :wink:

froggy witamy w klubie i zapisujemy Stasia prosząc o fotografie futerka do naszego klubowego albumu :D

p.s. Marcjanna, podobno koty z charakteru do swoich ludzi sie upodabniaja -nie żebym coś sugerowała .... :lol: :wink:

alessandra

[poprzednia][następna]