PAKT CZAROWNIC 7 !!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 22, 2008 11:03

Ada, uważam, że pomysł z 3 kandydaturami jest bardzo dobry. Może w tym miesiącu faktycznie zostawmy jeszcze tak jak jest i głosujmy na dwie zgłoszone:
Fundację Felis
Dorcia44
A co do propozycji trzech kandydatur niech się wypowiedzą Czarownice.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt sie 22, 2008 11:05

joshua_ada pisze:
Femka pisze:zresztą i mnie się przyda :roll:

I mnie. Jednym słowem: szabas i szabat. O yeah! :wink:
Zamawiam pogodę. Jadę zrywać śliwki :mrgreen:

Moga być trzy. Ze mną jak z dzieckiem 8) . Tylko trzeba by zdecydować, co w przypadku remisu, zwłaszcza potrójnego remisu.
Ostatnio edytowano Pt sie 22, 2008 11:07 przez Kicorek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt sie 22, 2008 11:05

Bolkowa, głosujemy :D oddane głosy się liczą, Ada pilnuje 8)
Obrazek

Femka

Post » Pt sie 22, 2008 11:06

Kicorek pisze:Tylko trzeba by zdecydować, co w przypadku remisu, zwłaszcza potrójnego remisu.

Ja bym tym problemem się zajęła, jak się pojawi.
Obrazek

Femka

Post » Pt sie 22, 2008 11:24

A ja bym nie ustalała ilu ma być kandydatów :roll:
Raz może być jeden, a raz pięciu.
Siostry! Przecież dotąd nie było z tym problemów! I miejmy nadzieję, że sytuacja wreszcie wróci do normy.

Na razie proszę: głosujcie.
Ada? Jak stan głosowania?
Jeśli wynik głosowania będzie kłopotliwy, to wtedy pomyślimy jak to rozwiązać. Na razie wszystko się może zdarzyć. Głosujcie.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt sie 22, 2008 11:26

w takim razie ja głosuję na Dorcię44
Obrazek

Femka

Post » Pt sie 22, 2008 11:46

Aktualnie:

Fundacja Felis: 4 głosy
Dorcia44: 7 głosów

Nad zliczaniem na szczęście panuję. Nad innymi rzeczami - gorzej. Wam też się tak chce spać? (uprzedzając insynuacje Sióstr Czarownic - w nocy spałam :wink: )
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sie 22, 2008 11:49

też
jestem półprzytomna od rana :roll:
i też uprzedzam insynuacje: spałam w nocy :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pt sie 22, 2008 12:01

Doczytałam ten wątek od mojego wczorajszego wpisu i uważam, ze jest bardzo niedobrze. Zaczęły się, na szczęście jeszcze dość łagodne - ale jednak, przepychanki, które bardzo psują atmosferę. Powiem krótko -nasza kasa nie jest tego warta i trzeba ten prolem rozwiązać.

W związku z tym mam propozycję.
Po pierwsze, zasady są po to, żeby je łamać. Po drugie - trochę z przymrużeniem oka powołam się na art. 5 kc (jakkolwiek niezupełnie w jego dokładnym brzmieniu :-) ) i stwierdzę, że dla dobra zasad współżycia społecznego, tym razem po prostu warto je złamać. Ostatecznie dwudziesty drugi to prawie jak dwudziesty, tylko bardziej, bo więcej dwójek, a mniej zer.
I naprawdę trzeba zrobić wszystko, by się nie kłócić.

Wobec tego proponuję przekazać składkę z tego miesiąca na szczepienie kociaków - tymczasów Matahari (jest ich bodajże 10). Cel szczytny, osoba Matahari chyba nie budzi żadnych obiekcji, a Matahari - nawet jeśli już nazbierała kasę bazarkami - pieniądze na pewno się przydadzą na inne wizyty u weta. Poza tym nie jest w niczym gorsza od fundacji. Poza tym pragnę przypomnieć, że chodzi o koty. Mi jest zasadniczo wszystko jedno któremu konkretno-indywidualnie pomogę, byle pomóc.
Może też być Merlinek - niby dajemy na nego 30 zł miesięcznie, ale to kropla w morzu. A podobno pięknie zdrowieje.

Tak więc proszę o akceptację jednej lub obu kandydatur, żebym ja i inne osoby, które się wstrzymują, bo nie wiedzą co robić miały na kogo głosować lub ewentualnie osoby, które już zagłosowały, mogły zmienić swój głos.

Poza tym KasiaD., niezależnie z jakich przyczyn, napisała, że nie chce od nas pieniędzy i tym samym sprawa jest przesądzona, że nie będziemy jej uszczęśliwiać na siłę.

I proszę, zakończmy te nieprzyjemne dyskusje jak powyżej, bo to bez sensu, żebyśmy się miały pokłócić o to, co KasiaD., Dorcia44 czy ktoś inny robi. Co jakiś czas natrafiam na wątkach na takie przepychanki i nie chcę, by nasz się w takie coś zmienił.

PS. Sorry, Matahari, że Cię wystawiłam na ochotnika na pole walki, ale nie mam czasu biegać po wątkach i szukać, a o Tobie pamiętam z powodu bazarków. A propos, muszę zajrzeć, czy jeszcze trwają :oops:

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt sie 22, 2008 12:11

koteczekanusi nie bierz tego do siebie, błagam! :wink:
Ale w związku z Twoim postem i ostatnimi 3-4 stronami wątku i w związku z tym, że mówimy na siebie "siostry", to mi się scenka ze słynnego polskiego filmu przypomniała...

"Wy tu macie niezły burdel, siostry!" :lol:

(to tak ku rozluźnieniu atmosfery...)
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sie 22, 2008 12:12

villemo5 pisze:A ja bym nie ustalała ilu ma być kandydatów :roll:
Raz może być jeden, a raz pięciu.
Siostry! Przecież dotąd nie było z tym problemów! I miejmy nadzieję, że sytuacja wreszcie wróci do normy.

Na razie proszę: głosujcie.
Ada? Jak stan głosowania?
Jeśli wynik głosowania będzie kłopotliwy, to wtedy pomyślimy jak to rozwiązać. Na razie wszystko się może zdarzyć. Głosujcie.

Villemo, wynik głosowania już jest kłopotliwy. A dalej może być tylko jeszcze gorzej. Dlatego napisałam to powyżej. Jeszcze nigdy (odkąd tu jestem) tak nie było. Poza tym jest trochę osób, które nie wiedzą, jak głosować albo głosowały bez przekonania - więc niech mają szanse wybrać mniej kłopotliwego kandydata. A dwaj Dorcia i FF nie stracą, bo przecież na nie też można głosować.

koteczekanusi

Post » Pt sie 22, 2008 12:17

joshua_ada pisze:koteczekanusi nie bierz tego do siebie, błagam! :wink:
Ale w związku z Twoim postem i ostatnimi 3-4 stronami wątku i w związku z tym, że mówimy na siebie "siostry", to mi się scenka ze słynnego polskiego filmu przypomniała...

"Wy tu macie niezły burdel, siostry!" :lol:

(to tak ku rozluźnieniu atmosfery...)

Nie biorę. Niezłe skojarzenie i w ogóle uwielbiam "Seksmisję". :P
Też tak myślę i dlatego wyciągnęłam swoją miotełkę - żeby z tego burdelu zrobić przyzwoity dom publiczny dla czarownic :lol:
Od razu przepraszam Siostry, które chciałyby się obrazić, za moje nieprzyzwoite poczucie humoru.

koteczekanusi

Post » Pt sie 22, 2008 12:43

Twoje poczucie humoru bardzo mi się podoba :D
w moim wieku to już wielka radocha zakwalifikować się do domu publicznego :smiech3:

a co do dwóch zgłoszonych przez Ciebie propozycji: stanowczo Merlin :ok:
Obrazek

Femka

Post » Pt sie 22, 2008 13:03

Te połamańce z Twojego banerka też potrzebują pomocy. Zaraz doczytam wątek, ale to chyba jakaś fundacja? To bardzo dobrze, bo gdy wyślę, będę sobie mogła z podatku odliczyć :-)

koteczekanusi

Post » Pt sie 22, 2008 13:06

Litości 8)
Zgłupieć z Wami można!
Jestem po straszliwym maratonie emocjonalnym... Na dodatek kompletnie niezwiązanym z miau! Nie jest fajnie bać się, że ktoś koga się kocha od początku swego istnienia może tak po prostu zrobić i fik i już by go nie było...
Na szczęście jest lepiej i Wasze kciuki na pewno pomogły. Dziękuję.

A teraz do rzeczy!
Koteczekanusi ostatnio zaskakuje mnie pozytywnymi pomysłami.
To ja teraz swoją miotłą tu uprzątnę.
Niech zatem będzie! 22. jest lepszy od 20.
I w drodze wyjątku dopuszczam 2 pozostałe kandydatury.
Choć możliwość wstrzymania się od głosu istniała zawsze! Ale skoro chcecie, niech będzie więcej kandydatur.
W związku z tym, żeby nie robić bałaganu (bo Femka głosuje po raz drugi :lol:) może zaczniemy głosowanie od początku??
Najpierw oczekuję odpowiedzi na to pytanie. A potem polecimy dalej.

A porządny dom publiczny dla Czarownic - o taaaaaaak 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]