Po drugiej stronie siatki - schr. łódź IV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 12, 2008 8:27

Ja powklejam troche zdjec z soboty.

Martwi mnie ta koteczka ( szczerze mowiac to spedza mi sen z powiek) jest w szpitaliku z rudym polamancem. Przez wszystkie godziny lezala w takiej wlasnie pozycji, nie zjadla mieska ani nic wiecej ( przynajmniej ja nie widzialam) To taka moja Amisia, zal mi jej, dziewczyny co jej jest?
Obrazek

Druga co mnie martwie to Basia.
A to dlatego ze jak bralam Lusie to wtedy w maju poznalam Basie, sliczna koteczke, piekna.
To co zobaczylam az mnie przerazilo. Cala zagrzybiona. Laknaca kontaktu z czlowiekiem, polozyla sie w poslanku i ugniatala lapkami powietrze byle by ja miziac, stad takie zle zdjecia. Moze by Basi zalozyc watek? Moze znajdzie sie DT? Ja myslalam wczesniej o Basi, ale ma duzego grzybka a ja nie mam gdzie ja odizolowac. A przeciez grzybek to pryszcz i sie tak latwo leczy. Przez Basie tez spac nie moge.
Obrazek***Obrazek

Biguś- najfajniejszy kot na kociarni, mina gapcioka . Boski!
Ciesze sie ze bedzie mial domek za kilka dni :)
Obrazek

W boksie 3 wynalazlam takie cudo. Nie syczalo, nie prychalo tylko sie bardzo balo. Czy on jest do oswojenia? Najpierw mylilam go z Tekla , ale juz wiem ze to nie Tekla :)
Obrazek

To jest Rysio? W kazdym badz razie boski kot :) Milutki.
Obrazek***Obrazek***Obrazek***Obrazek

w nastepnym poscie wkleje cudo nr 6.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto sie 12, 2008 8:31

Etko, jeśli możesz załóż Basi wątek, ja jak będę w weekend postaram się o świeże wieści i fotki. Może jej się uda, taka kochana z niej burasia.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto sie 12, 2008 8:34

a to nr 6. Moze imie mu wymyslimy?
Dostal/a numer po Lusi. I do tego nawet nos ma 3 kolorowy jak Lusia, tylko na odwrot. Mizialismy sie, to byl pierwszy kot na kociarni z ktrowym w sobote sie zapoznalam. Fajny :)
Obrazek***Obrazek***Obrazek***Obrazek***Obrazek

Etka

Post » Wto sie 12, 2008 8:39

Etka pisze:a to nr 6. Moze imie mu wymyslimy?

Lord :D

mokkunia

Post » Wto sie 12, 2008 8:44

na zdjeciu tam gdzie Rysio chyba jedno jest Kornela...ale juz nie wiem...myla mi sie te burasy ;)

Dyzio
Obrazek

Tekla :)
Dziewczyny mnie podpuszczaly zebym ja glaskala, niedobre! ;)
Na szczescie- pewnie dla mnie- zrezygnowalam z pomyslu ;)
Obrazek

mokkuniu- on sie nazywa Lord?
moze wrzucic mu ogloszenia???

Etka

Post » Wto sie 12, 2008 8:52

Georg-inia pisze: firma sponsoruje.

I ja mogę pomóc jak trzeba przy drukowaniu ... :oops: :roll:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto sie 12, 2008 8:55

Etka pisze:mokkuniu- on sie nazywa Lord?

tak własnie wymyśliłam :lol:
Etko, ogłoszenia pewnie, że mozna, ale nie wiem niestey nic o tym kocurku, ani wieku ani nic :(

mokkunia

Post » Wto sie 12, 2008 8:55

tam gdzie niby Rysio to Nati, moim zdaniem, ten sam kształt pyszczka.
jak miała biały krawacik i końce łap, to na pewno Nati

Lord - kot z humorami, potrafi drapnąć i ugryźć. kot buczący i drapiący. kot dla odważnych.

Basia. Trzymała się bardzo ładnie, dopóki nie dostawiono jej kolejnych malców, tym razem z megagrzybem. I grzyb przeszedł na mamusię. Ta kotka wciąż matkuje małym, karmi je mlekiem, wciąż i wciaż, ze trzy miechy jak nie lepiej. chyba już ma dość i to jej cichy protest.
Nic nie zostało z jej piękności. futerko zmierzwione, jak u kotów co długo już siedzą w schronie.
Żal mi jej.....

ten ładny z maską na pyszczku, jest dość długo w schronie, wiecznie schowany a to w budce, a to pod drabinkami. Nie wiem, czy da sie oswoić. nie udało mi sie nigdy bliżej do niego podejść.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto sie 12, 2008 9:02

Sis pisze:Basia. Trzymała się bardzo ładnie, dopóki nie dostawiono jej kolejnych malców, tym razem z megagrzybem. I grzyb przeszedł na mamusię. Ta kotka wciąż matkuje małym, karmi je mlekiem, wciąż i wciaż, ze trzy miechy jak nie lepiej. chyba już ma dość i to jej cichy protest.
Nic nie zostało z jej piękności. futerko zmierzwione, jak u kotów co długo już siedzą w schronie. Żal mi jej......

Bo takie odkarmianie masy maluszków jest szalenie wyczerpujące dla organizmu kotki :( Ona potrzebuje odpoczynku, tego, by ktoś teraz zatroszczył się o nią, odkarmił, wypieścił. Nie może być tylko maszyną do karmienia maluszków :( Bardzo bym chciała, żeby udało jej się wyjść ze schroniska, znaleźć domek, choćby tymczasowy na początek.
Należy jej się.

mokkunia

Post » Wto sie 12, 2008 9:05

Etka pisze:Obrazek***Obrazek***Obrazek***Obrazek

Na zdjęciu 1,3 i 4 jest Milka. Widać numerek - 84, to ona.
Na drugiej fotce to wg mnie Kornel.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto sie 12, 2008 9:14

pisiokot pisze:
Etka pisze:Obrazek***Obrazek***Obrazek***Obrazek

Na zdjęciu 1,3 i 4 jest Milka. Widać numerek - 84, to ona.
Na drugiej fotce to wg mnie Kornel.

no to niezle pomieszalam ;)

Etka

Post » Wto sie 12, 2008 9:17

Sis pisze:
Lord - kot z humorami, potrafi drapnąć i ugryźć. kot buczący i drapiący. kot dla odważnych.

to moze dobrze ze o tym nie wiedzialam bo nosilam go pod pazucha, zloscil sie ale nie drapnal. Pewnie trafilam na jego dobry dzien, bo sie kizial jak szalony.
Sama nie wiem jakie ogloszenie by sprawic. Moze on w domu by sie utemperowal?

Etka

Post » Wto sie 12, 2008 9:57

aaa, nie wiem, jak tu wrzucić linka do tego pliku wordowego, gdzie mam projekt ulotki :oops:
Obrazek

pisiokot

Post » Wto sie 12, 2008 10:00

pisiokot pisze:aaa, nie wiem, jak tu wrzucić linka do tego pliku wordowego, gdzie mam projekt ulotki :oops:

upload.miau.pl :)

mokkunia

Post » Wto sie 12, 2008 10:18

http://upload.miau.pl/3/123330.doc

Tnijcie, zmieniajcie, dodawajcie itp.
Obrazek

pisiokot

[poprzednia][następna]