I jeszcze przedstawia się rodzinka z kamienicy w Katowicach Śródmieściu oczekująca na adopcję w domu tymczasowym. Oddajemy im głos:
VIKI
Jestem najwspanialszą mamą pod słońcem. Wychowałam piątkę kochanych urwisów. Żyłam w piwnicy ale dzięki dobrym ludziom poznałam smak prawdziwego domu i ludzkiego serca. Teraz nabieram zaufania do ludzi i czekam na ciepły, pełen miłości domek. Jestem wysterylizowana, kuwetkowa i bardzo spokojna.
JACEK
Jestem spokojnym, zrównoważonym i dystyngowanym małym przystojniakiem! Nabieram zaufania do ludzi choć jeszcze troszkę się ich boję. Lubię się bawić i może to właśnie z Tobą spędzę resztę mojego ciężko zaczętego życia. Jestem kuwetkowy.
LUCKY
Dlaczego szczęściarz? Bo czekam w ciepłym, bezpiecznym domku, pełnym jedzonka na ludzi którzy mnie pokochają (a żyłem w piwnicy). Jestem uroczym czarnym kotkiem w trzech skarpetkach i jednej podkolanówce z krawatem na szyi. Nie jestem rozrabiaką choć lubię się bawić i dobrze sobie podjeść. Kuwetkowy.
MACIEK
Świat jest piękny. Z ciemnej piwnicy trafiłem do dobrych ludzi którzy nauczyli mnie, że człowiek to nie tylko kopniaki, bicie i ból, to zabawa, miłość i poczucie bezpieczeństwa. Jestem spokojny, ciekawski. Czekam może właśnie na Ciebie. Kuwetkowy.
RAMBO
Mała, czarna kulka z krzywym ogonkiem to właśnie cały Ja. Jestem otwarty na wszystkie nowe wyzwania i ludzi. Kochany, ciekawski, łasy na pieszczoty i wszelkie zabawy. Czekam na kogoś kto poświęci mi odrobinę swojego czasu i pokocha mnie tak jak ja jego. Ze mną na pewno nie będziesz się nudzić. Kuwetkowy.
ZUZA
Jestem najmniejsza z pięciorga rodzeństwa. Zabawna, pełna życia, kochana przylepka. Lgnę do ludzi, uwielbiam głaskanie, przytulanie i fajne zabawki. Interesuje mnie cały świat a szczególnie wszystko co dzwoni, piszczy i szeleści. Jeżeli masz ochotę na nową przyjaciółkę to ja czekam na Ciebie. Kuwetkowa.