GrodziskMaz. Bezdomniaczki*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2008 12:29

nie mam pojęcia gdzie jest Przyjaźń - ale cos tam się dzieje - ja zapytam koleżaki ona na pewno wie gdzie to jest :wink:

ja tez rozmawiałam telefonicznie z pania ze straży - bardzo miła kocieta :) roboty maja tyle, że nie wiadomo w co ręce włożyć, ale powolutku....

od kilku dni czekam na szylkretkę, obok mojego bloku ja dokarmiam - ona na 100% nie sterylizowana :? , ale jej nie ma, ja nie widze - a miała juz jechac do domu tymczasowego; to może jak sie znajdzie to ja capniemy i zadzwonie do Ciebie
jak jest gdzie przetrzymac to super!!

wpisuje twój tel do komórki :) dzięki

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt sty 11, 2008 14:12

Agnie Koty pisze:Wiem,ze na cmentarzu są koty, wiem, ze że nawet ktoś je dokarmia ale to i tak kropla w morzu.

Aga ja chodze na cmentarz :wink: - nie codziennie, ale staram się przynajmniej 2-3 razy w tygodniu tam być, cos podrzucic suchego,jest tam kilka kotów ( 2 lub 3) - ale one dziczki; jeden piękny rudzielec ( może jutro lub niedziele zrobie zdjęcia) wiem że ktoś tam bywa, ale ja nigdy sie nie spotkałam
ostatnio ( ze 3 tyg. temu) chciałam złapać za cmentarna bramą - juz przy ulicy małego ok. 3 miesiące pingwinka - miał wielki brzuchol - pewnie od robali :( ale niestety nie udało się, uciekł mi tak, że slad zaginął po nim :(
Zawsze jak ide z psem, to rozglądam się;

Anna Rylska

Post » Pt sty 11, 2008 17:42

Ania, nie wiem dlaczego ale ubzdurało mi się ze to Ty mieszkasz na osiedłu Przyjaźń :oops: .
Znam Panią która karmi na cmentarzu, wiem, że ktoś jeszcze. Wiem, że są dzikie ale pewnie udałoby sie je złapać i ciach....

Agnie Koty

Od: Śro paź 24, 2007 13:02

Post » Pt sty 11, 2008 20:41

To ten Grodzisk wcale nie jest taki mały?? 8O
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt sty 11, 2008 20:55

kristinbb pisze:To ten Grodzisk wcale nie jest taki mały?? 8O

Jest mały... ma bodajże 35 tys. mieszkańców ale...jest jedną z najbogatszych gmin na Mazowszu /pochwalę się, a co :oops: /. I jakby co to otrzymał prawa miejskie w 1522 roku.
I są tu kociarze, może nie porażająca ilość ale są. Wczoraj rozmawiałam z małżeństwem które wozi codziennie jedzenia na jakieś działki, jest tam kolonia kotów. Obok mnie mieszka starsza pani Helena która codziennie przed piąta chodzi karmić koty do naszej POLFY. Sama nie doje a kotom jedzenie zaniesie....

Agnie Koty

Post » Pt sty 11, 2008 21:29

Agnie Koty pisze:Ania, nie wiem dlaczego ale ubzdurało mi się ze to Ty mieszkasz na osiedłu Przyjaźń :oops: .
Znam Panią która karmi na cmentarzu, wiem, że ktoś jeszcze. Wiem, że są dzikie ale pewnie udałoby sie je złapać i ciach....

a to ile jest tu cmentarzy? :oops:

ja tez słyszłam o jakis dziłakach- ale boje się wglębiać w tem temat na razie :? może troche póżniej jak wszystko ogarne

a jutro ide na cmentarz i jakbęda kocie to porobie zdjęcia :wink:

jest na cmentarzu jeden bardzo bardzo chory kot :( - charczy strasznie, ja mam wrażenie że on umiera :( ale nie da się go podleczyć, ja próbowąlam z unidoxem, sęk w tym, że on może przyjdzie 1-2 razy w tygoniu; nie wiem gdzie ten kociamber wędruje :? bardzo chciałabym go złapać i wrzucic do lecznicy

Anna Rylska

Post » Pt sty 11, 2008 21:34

mieszkam tu nie długo, ale widze, że kociaków jest sporo niestety

nie wszędzie duże ilości, ale jest sporo miejsc, gdzie są po dwa, trzy

ja zawsze w torebce mam jakieś suche lub saszetki, juz od dawna torebka moja pachnie kocim żarełkiem :wink:
jakby ktoś wywąchał - młoda (tam myśle) kobitka a torebka pachnie kocia karmą :D

Anna Rylska

Post » Pt sty 11, 2008 21:59

Anna Rylska pisze:ja zawsze w torebce mam jakieś suche lub saszetki, juz od dawna torebka moja pachnie kocim żarełkiem :wink:
jakby ktoś wywąchał - młoda (tam myśle) kobitka a torebka pachnie kocia karmą :D

No, skąd ja to znam? :wink:

Jezu, kolonia kotów... Aga, te działki to na terenie Grodziska?

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pt sty 11, 2008 22:12

Lemoniada pisze:
Anna Rylska pisze:ja zawsze w torebce mam jakieś suche lub saszetki, juz od dawna torebka moja pachnie kocim żarełkiem :wink:

jesteśmy klubie - twój prawdziwy zapach to zapach kociej karmy :lol:

ja nie wiem gdzie te działaki też :? az starch pomyśleć :?

Anna Rylska

Post » Pt sty 11, 2008 22:17

Anna Rylska pisze:
Lemoniada pisze:

jesteśmy klubie - twój prawdziwy zapach to zapach kociej karmy :lol:

ja nie wiem gdzie te działaki też :? az starch pomyśleć :?

:lol: :lol: :lol:
Nowe perfumy wmyśliłyście...Dobre..
Ostatnio edytowano Sob sty 12, 2008 8:54 przez kristinbb, łącznie edytowano 1 raz

kristinbb

Post » Pt sty 11, 2008 22:55

:lol:

to jeszcze na dobranoc podrzuce moje kociaste i uciekam

dobranoc Wszystkim :)

Anna Rylska

Post » Sob sty 12, 2008 8:55

Dzień dobry wszystkim kociastym!! :D

kristinbb

Post » Sob sty 12, 2008 9:08

Dlatego ja mam dużo torebek, :oops: .
Co do działek... Chodzi mi , jak się pewnie domyślacie, o działki pracownicze.
Chyba są dwa takie miejsca, działki na tzw.Putce /nie byłam nigdy chyba/ i działki przy ul. Zagaje. To małżeństwo które opiekuje się jakąś kolonią jest w porządku. Pani Ania jest uświadomiona, na swoim osiedlu posterylizowała kotki. Tymi działkowcami opiekuje się od lat.
Kotów w Grodzisku jest dużo. Ja mieszkam przy deptaku i nocą przemykają tu nieznane mi dzikie koty.
A cmentarze są dwa. Wielki komunalny, na którym kotów chyba nie ma i tzw.cmentarz stary między Montwiłła a Radońską.
A teraz spadam bo mam bal u córki w szkole. Aha, moja córka marzy o rodowodowym norweskim leśnym /ma 9 lat/. A moje cztery burasy to może są gorsze?? :oops:

Agnie Koty

Post » Sob sty 12, 2008 10:17

Agnie Koty pisze: Aha, moja córka marzy o rodowodowym norweskim leśnym /ma 9 lat/.

To może pogadac z moja wet.?? Ma hodowle norweskich leżnych..
Sama jest kociarą, ktora uratowała masę koteczków bezdomniaczków,
leczy , adapotuje.

kristinbb

Post » Sob sty 12, 2008 10:43

Dzień dobrym wszystkim kociatom :D

na cmentarzu, tym przy skarpie sa 2 koty na stałe i 1 dochodzący to ten chory :(
jak mówiłam, postaram się zrobić zdjątka tych biedaków i wsawie

naprawdę jest tu mnóstwo kotów, dzikie ciągle tak jaj Aga widuje uciekające;
zawsze coś zostawie, cos podrzuce, nie moge patrzec jakie to z nich biedactwa :cry: :cry:

wczoraj dostałam paczkę karmy-chyba :oops: od Moniki z W-wy - przepraszam, ale ni jak nie potrafie skojarzyć od kogo ( byc może że imie też pomyliłam bo worek od razu podarły moje koty - w razie co to proszę o pw i przepraszam :oops: - to napisze w wątku od kogo to :oops: )

moja łacia namiętnie rwie wszystkie reklamówki, papier i tekture :) to taki rodzaj medytacji :lol:

Anna Rylska

[poprzednia][następna]