Cm.Wolski - głodne, chore, POMOCY w łapankach, karmieniu..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 14, 2008 20:23

Dzięki Asiu za super sprawozdanie. Przy najbliższej okazji spenetruję te miejsca i zobaczę, czy nie da się tam umieścić w jakiś nie rzucający się w oczy sposób plastikowych skrzynek na kwiaty, gdzie by można zostawiać wiekszą ilość chrupek. Bo z tego co piszesz widać, że koty najadają się tylko przy karmicielce, a potem już nie mają nic.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw lut 14, 2008 20:35

tak, koty jedzą głównie przy karmicielach - wiem, że mają zostawiane suche przy kwaterze 21, zaraz za kościołem i między 38 i 39 (Kondratowicz) - ale czy za każdym razem, to nie wiem niestety.
też myślałam, żeby wpadać tam np. raz w tygodniu i zawozić suche. przejdę się jeszcze po temacie i zobaczę, który dzień jest najsłabiej obstawiony, mogę jeździć tylko od pon. do pt (w weekendy mnie nie ma).

asia_m

Od: Śro sie 23, 2006 13:01

Post » Czw lut 14, 2008 21:22

Chyba poniedziałek i piątek są najgorzej obstawione, a raczej koty wtedy są najbardziej głodne.

mziel52

Post » Czw lut 14, 2008 22:28

w takim razie będę jeździć do nich w poniedziałki rano i zostawiać suche - tak, żeby miały na dłuzej niż jeden posiłek - mam nadzieję, że od marca nie będę mieszkać gdzieś daleko i zdążę rano przed pracą podjechać. na razie podejmuję się w lutowe poniedziałki jeździć, mało ich zostało, ale to nawet lepiej, bo bliżej do wiosny

asia_m

Post » Pt lut 15, 2008 0:38

Każdy raz się liczy, zwłaszcza że teraz ma być trochę zimy. Ja spróbuję w niedzielę się tam rozejrzeć; nie wiem czy zauważyłaś Asiu, że tam za płotem. w okolicach słupków 58 i więcej widać budynek z napisem "hotel". Jak by był śnieg, to przejdę się tam z drugiej strony płotu i sprawdzę po śladach, czy koty się tam też przemieszczają.

mziel52

Post » Nie lut 17, 2008 20:18

Marta, i co? odkryłaś jakieś nowe miejsca z kotami? jutro rano tam wskoczę i podrzucę suche, mokrego nie będę wykładać, bo boję się, że nie zdążą zjeść i zamarznie, a poza tym jutro - wyjatkowo nie we wtorek - ma też być p. Wiesia i ona mokre na pewno przyniesie.

asia_m

Post » Nie lut 17, 2008 20:26

Dziś nie poszłam niestety, moja kotka się nienajlepiej czuje, wolałam jej nie zostawiać. Może w przyszły weekend mi się uda.

mziel52

Post » Śro lut 20, 2008 1:44

Asiu, w odpowiedzi na PW:
znana mi karmicielka mówiła, że nie chodzi regularnie w konkretne dni. Najczęściej są to wtorek i sobota, czasem też czwartek, ale sama zauważyła, że jak się gorzej czuje jednego dnia to idzie po prostu następnego.
Jak się już wszystkie zdeklarujecie w jakie dni tygodnia chodzicie, to ja postaram się wziąć to, co zostanie (poza weekendem też, bo często wyjeżdżam). Nie ukrywam, że na dzień dzisiejszy wstępnie najbardziej pasowałyby mi czwartki, ale to się zmienia jak w kalejdoskopie - nowy semestr, nowy plan zajęć na uczelni, nowe terminy konsultacji... Mam nadzieję, że do końca tego, najdalej przyszłego tygodnia już będę wiedzieć, a jak w przyszłym zmniejszy mi się nieco ilość godzin w drugiej pracy, to zacznę być bardziej mobilna :D
Póki co - pozdrawiam wszystkich ciepło :)

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Śro lut 20, 2008 9:52

Tak się cieszę, że rysuje się zorganizowany plan pomocy. Cmentarne koty są takie biedne. Dzięki ze jesteście!!!

Ja niestety nie włączę się do pomocy. Obsługuję już jeden cmentarz regularnie, drugi z doskoku i okolice sowjego zamieszkania. Nie dam rady.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro lut 20, 2008 10:38

tufcio, dzięki :) mi pasuje każdy dzień od poniedziałku do piątku - weekendy sporadycznie i spontanicznie :wink: - jak zostaję w wawie. a z tym różnie bywa. odpadają też święta różnego rodzaju, bo jeżdżę do rodziców i domowych futrzaków i nijak nie dam rady (200 km w jedną stronę).

jadę teraz na pewno w piątek, zabiorę suche i porozkładam w miejscach, które opisałam w swoim sprawozdaniu stronę czy dwie wcześniej.

myślę o sterylkach dla cmentarniaków. nie mam zupełnie doświadczenia w ich organizacji i nie wiem, jak się do tego zabrać... wszelkie rady mile widziane :)

asia_m

Post » Czw lut 28, 2008 23:05

Musze zameldowac , ze kupiłam" FENBENAT" na odrobaczenie i koty na cmentarzu zostały juz 2 razy odrobaczone. P. Wiesia juz zauważyła, ze kilka kotek jest cięzarnych i co tu robic, talonów to chyba jeszcze nie ma na sterylizacje.Jakas cioteczka zostawiła mięsko dla kotków, zostało podzielone sprawiedliwie wsród potrzebujących. Dziekujemy :lol:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie mar 09, 2008 18:40

słuchajcie, jeśli ktoś by mi pomógł w organizacji, to mogę sfinansować 2-3 sterylki dla cmentarniaków. nie wiem tylko jak się do tego zabrać ani gdzie najlepiej ich dokonać. gdyby ktoś miał jakiś pomysł, proszę o info.

asia_m

Post » Wto mar 11, 2008 14:42

Drogie kolezanki, nic sie nie odzywacie co słychac u kotkow. A tam żle słychac, p. Wiesia jest podłamana są 2 lub 3 kotki cięzarne w wysokiej ciązy. Ponadto razem zauwazyli z p. Wiesłąwem ze kotki znowu bardzo wygłodzone - czyżby duze apetyty lub :oops: .
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto mar 11, 2008 15:09

Jeśli ktoś to zorganizuje, mogę pomóc złapać (mam klatkę-łapkę) i wysterylizować ciężarne kotki. Najlepiej gdyby można było łapać we wtorek wieczorem.

No i jeszcze trzeba gdzieś te kotki przetrzymać po zabiegu :roll:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto mar 11, 2008 15:51

Dawno nie zaglądałam, bo na odległość niewiele pomogę, i miałam nadzieję, że dało asię dla tych kotów jakąś stalą pomoc zorganizować... Wiem, że to bardzo trudno....
Będę podnosić wątek i nadal prosić o pomoc dla tych kotów - w pierwszym rzędzie pilne sterylki... bo sądząc z informacji o kierownictwie cmentarza, kocięta mogą spowodować ostrą reakcję ....
No i karmienie......

Jestem nieco podłamana sytuacją kocią i nie tylko wokół mnie..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[poprzednia][następna]