kolejaczki zCzęstochowy-w Krakowie i Wa-wie potrzebne domy!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 17, 2007 19:09

czekamy na dalsze wiadomości
a te sterylizacje w Warszawie to od dorci44 ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Sob lis 17, 2007 20:27

jeden kot już w lecznicy..pewnie jutro ciachną.....
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lis 17, 2007 21:45

dorcia jesteś kochana !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob lis 17, 2007 22:26

Dziewczyny barzo proszę wspierajcie Iwonkę jak do tej pory ja niestety od jutra będę miała na to mniej czasu jutro u mnie laduje 5 osmiotygodniowych czarnuszków z naszego sosnowieckiego schroniska, dobrze będzie jak nie będą chorowały, na szczęście nie trafiły na kociarnię tylko pracownica schroniska zadzwoniła do naszej Emilki więc mam nadzieję, że nie zetknęły się se schroniskowymi chorobami :?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lis 18, 2007 16:53

W wyniku piątkowej akcji złapał się do klatki tylko czarnuszek, który ponoć przychodzil na kolację zawsze spóźniony. Bardzo się cieszył, że jedzenie jednak przyszło - skakał z radości nawet po dachach baraków. Inne kotki były pewnie wcześniej, a później rósł mróz, więc pewnie zaszyły się w jakąś zimną dziurę. :roll:
Klatka była u Marty, więc odebrałyśmy ją b. szybko, ale koty nie poczekały. Ponoć jest ich jeszcze kilka na tym terenie.
Iwonac bardzo martwiła się o niezdrowego Piracika, który zwykle wyczekiwał na nią aż do skutku pod najbliższym barakiem. Teraz i jego nie było. :?
Złapany Czarnuszek, calutki czarny, śliczny, z wielkimi, "na oko" jeszcze zdrowymi oczami, pojechał do Warszawy, szukać tam szczęśliwszego losu.

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Nie lis 18, 2007 17:58

dobrze, ze chociaż jemu udało się pomóc
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon lis 19, 2007 10:31

do góry kocinki
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Od: Pon mar 20, 2006 8:29

Post » Pon lis 19, 2007 13:05

poproszę o fotki Czarnuszka i jeszcze Soni/Plamki i jej maluszków
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon lis 19, 2007 19:14

Czasami mam wrażenie, że koty kocha się w Warszawie i Krakowie. Mieszkam w Zabrzu i ludzkie bezmyślne okrucieństwo mnie dołuje. Tak jakby to zwierzę nie czuło.
Dziękuję za to że jesteście - przywracacie mi wiarę w człowieka.
Pozdrawiam

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon lis 19, 2007 19:30 bezdomne kolejaczki z Częstochowy- pomoc nadal potrzebna !!!

A ja myślę,że wszędzie kochają koty tylko nie w Rumii...........
Elżbieta
Elżbieta

Post » Pon lis 19, 2007 19:30

Ja dziś opierniczyłam naszego "parkingowego", bo w dość ostry sposób przeganiał kota. Na moje pytanie co ten kot jest mu winny, odpowiedział, że to szkodnik i niszczy auta :roll:
Taaa... na pewno ostrzy sobie borok pazury o samochodowy lakier, bo na wolności to nie ma o co innego albo przegryza kable, bo pachną rybą i kurczakiem...
KRETYNów nie sieją !!!

"Madzik"

Od: Czw kwi 26, 2007 9:53

Post » Pon lis 19, 2007 21:53

w koncu dotarłam do Krakowa. Po całym dzionku pracy i treningu padam na buzie, wiec bardzo skapo napisze ze: czarnulek zlapany w ostatni piatek czyli nasz Murzynek jest w szpitaliku, kiedy chcieli podac mu cos tam to dał noge i sei schował gdzies tam w pomieszczeniu tak ze znow na klatke lapke go musieli lapac, ale dzwonilam dzis wieczor i czeka juz zlapany ustawowe 8 godzin bez szamki na operacje, potem ma przypisane 7 dni w szpitaliku. Plamka jutro bedzie zabrana przez swoje
DT opiekunki na sterylke. Maluchy mialy dzis ejchac do weta, ale ja sie nie wyrobilam bo dopiero na 12 bylam w KRK i od razu do pracy itd... ale sa w dobrym stanei tylko ze im by sie przydał domek zeby mogly sobie polatac i sie przyzwyczajac do czlowieka, no zeby ktos z nimi czesciej byl, bo Jadzia bardzo duzo pracuje. W ten w;end znow bedziemy łapac w Czestochowie kolejaczki.
Bardzo bardzo bardzo dziekuje tym ktorzy nam ogromnie pomagaja. Samantha przyjechala i dala nam nie tylko schronienie w swoim autku siedzac z nami dzielnie tyle godzin, ale tez ciepluni pyszny obiedek, mniam mniam! Monika Tobie tez bardoz dziekuje ze zaoferowalas pomoc, to ogromna otucha wiedziec ze jest jeszcze ktos kto w razie co pomoze. Mam nadzieje poznamy sie w ten w'end:) Kamili i Marcie z FFA dziekuje za udostepnienie nam klatki łapki. Dzieki i polecam sie w ten w'end:) Dorci w Wawie i Tereni za zalatwienie strylki! Tym ktorzy wspieraja Iwonke finansowo, bo dała mi z tych pieniedzy na bilet pkp i nie tylko. Zrobimy wyliczenie tak zeby nie bylo ze pieniadze poszły i nie wiadomo gdzie. I oczywiscie dziekuje Jadzi i Korze tu w KRK za opieke nad maluchami i Plamka. Granuli za to ze tak sie fajnie jako szoferka dla kocaikow zaoferowała. I tym dziewczynom na forum ktore nas wspieraja, dodaja otuchy i ach i eh... ide... mam na dobranoc film z Bollywood :wink: Pozdrawiam, :king:
PS. Jesli komus zapomnialam podziekowac to baaaardzo przepraszam! i dziekuje!
.wyrzuć z domu telewizor a w zamian weź kociaka.
Obrazek

królewna

Od: Wto paź 30, 2007 8:32

Post » Pon lis 19, 2007 22:22

a czy już wiadomo gdzie będzie Czarnuszek/Murzynek po pobycie w lecznicy ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Wto lis 20, 2007 10:02

podnosze koteczki
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Od: Pon mar 20, 2006 8:29

Post » Wto lis 20, 2007 13:38

jak będą fotki będzie łatwiej szukać domów
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska