Pożar w korabiewickiej kociarni - ROZPACZLIWY APEL O DT !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 10, 2007 17:47

Lidka pisze:
I jeszcze jedno, wiem, ze to teraz nie najwazniejsze. Ale my stosujemy tez duze pipetki strongholda do podzialu. Takie dla duzych psow. Jesli macie dojscie do cen hurtowych to juz calkiem fajnie wyjdzie. Bo taka duza w senscie kilogramow pipetke wciaga sie do malej strzykawki i przy jedzeniu mozna kilka kotow zakropic. To wychodzi ok 2 kreseczek na sredniego kota. Jesli ktos bedzie zainteresowany to wysle wyliczanki.

Trzecia sprawa - wlasnie namierzylam producenta odziezy polarowej u ktorego mozna kupic resztki polarowe. Worek kosztuje 10 zl. Nie wiem jakie to resztki, mam zamiar kupic dla naszych schroniskowcow i moich piwnicznych. Pewnie niebawem bede wiedziala cos wiecej.

Wg moich wyliczanek na kota przynajaamniej 3 kreski wychodzi 0,3 ml Strongholdu

Mam też producenta polarowych ciuchów, ale mój lepszy bo daje za darmo scinki, z tym, że to sa b. malutkie ścinki, ale do wymoszczenie kocich domków idealne.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pon wrz 10, 2007 18:13

Mój TŻ był dziś w Korabiewicach.
P. Basia najbardziej żałuje, że z jej rzeczy osobistych spłonęły rodzinne skarby - pamiątki po mamie, zdjęcia, pamiętniki. Ale ta cudna i dobra kobieta myśli przede wszystkim o futerkach. Potrzebne są kuwety, piasek i puszki.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pon wrz 10, 2007 20:00

Sprawę z kontenerkami dla kotów w lecznicy załawiłam inaczej - bezpośrednio z Olgą, to znaczy pośrednio bo z udziałem Be 8)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon wrz 10, 2007 20:53

Matahari, czy możesz "złapać" Bajkę i przekazać aby ten transportek wysłała do Korabiewic? No i podaj mi, proszę na pw swój adres, transporterki "polecą" od razu do Ciebie, bez "zahaczania " o Gdynie, tym bardziej, że ja w Kraju będą dopiero za 10 dni, więc bardzo by się to wszystko wydłuzyło...
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Pon wrz 10, 2007 21:06

Sanna pisze:Matahari, czy możesz "złapać" Bajkę i przekazać aby ten transportek wysłała do Korabiewic? No i podaj mi, proszę na pw swój adres, transporterki "polecą" od razu do Ciebie, bez "zahaczania " o Gdynie, tym bardziej, że ja w Kraju będą dopiero za 10 dni, więc bardzo by się to wszystko wydłuzyło...

załatwione :lol:

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pon wrz 10, 2007 21:19

Dzięki :)
Dżampa..Marusia..Domino..Domisia..Dziecko..Scarlet.. .. wszystkie za Tęczowym Mostem :(

Sanna

Od: Nie kwi 24, 2005 19:53

Post » Pon wrz 10, 2007 21:29 kotki

odwiedzilam dzis koty w lecznicy.
Najgorzej czuje sie Szyjka, wygląda przerażajaco
Poparzona Gryzelda powoli dochodzi do siebie
Pozostalym trzem dolega najmocniej koci katar, są niedożywione, zarobaczone. Będziemy na bieżaco informowac jak się czują i jak idzie leczenie
Jutro przywioze do lecznicy następne dwie kotki do sterylki i wyleczenia kociego kataru, dozywienia

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

Post » Wto wrz 11, 2007 0:34

Od soboty byłam bez netu i poza zasięgiem, przepraszam wszystkich, którym nie odpowiedziałam na maile i PW. Jak na złość, akurat teraz posypały mi się również sprawy osobiste... Staram się ogarnąć zaległości, mam nadzieję, że nic nie przeoczę...
Sanno, z transporterkiem już wszystko wiem, ale na razie nie doszła paczka. Może pojawi się do końca tygodnia, w niedzielę spotkam się z Olgą na motobazarze, mogłabym przekazać transporter.
Na koncie Vivy pojawiło się dzisiaj bardzo wiele wpłat - jesteście kochane!!! Rozliczenia są na forum schroniska http://www.forum.dajmudom.pl/viewtopic.php?p=639#639 Jeżeli w tych wpłatach są koszty przesyłki z bazarków proszę o PW w sprawie zwrotu opłat wysyłającemu. A'propos bazarków - Etko, Kasiu_C, Behemociu - wielkie dzięki za fanty i przepraszam za opóźnienie w wystawianiu :oops: Jutro nadrobię.
Wśród kotów, które Olga zabrała do lecznicy oprócz Gryzeldy i Szyjki jest Wisienka (na stronie schroniska - Gryzek) i Mysia. W pożarze prawdopodobnie zginęła Bujaweczka:((( Do tej pory pani Basia nie może jej odnaleźć... Ja jeszcze ciągle mam nadzieję, że to nie ona...
Olga przesłała mi fotki kotów zabranych do lecznicy

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

oraz pogorzeliska...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Wto wrz 11, 2007 1:19

Prakseda pisze:
Wg moich wyliczanek na kota przynajaamniej 3 kreski wychodzi 0,3 ml Strongholdu

Mam też producenta polarowych ciuchów, ale mój lepszy bo daje za darmo scinki, z tym, że to sa b. malutkie ścinki, ale do wymoszczenie kocich domków idealne.

Sprawdzilam wyliczanki.
Przeliczajac z dawki kociej do 2,5 kg wychodzi 6 czegos tam na kg kota. Z przeliczenia nastepnej pipetki tej na zakres od 2,5 do 7,5 kota na kg kota z gornego zakresu tez wychodzi 6 na kg kota (45:7,5 kg). Jesli kupi sie pipetke na duzego psa o zawartosci 240 tego czegos tam to jak sie wezmie sredniego kota o duzej wadze 4kg, razy te 6 to daje 24 tego czegos tam. Znaczy z jednej pipetki na duzego psa o zawartosci 240 mozna zrobic 10 kotow. A zalozenie o czterech kg to na koty schroniskowe raczej jest przeszacowane, ale niech tam.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto wrz 11, 2007 2:52

Biedne koty... Pojadę jutro (tzn. dziś w ciągu dnia) na pocztę i dorzucę grosik od siebie...

J

Od: Nie wrz 09, 2007 2:02

Post » Wto wrz 11, 2007 10:24

Kupiłam trochę puszek i żwirek, dotrą do mnie na dniach, nie wiem za bardzo jak to podrzucić :oops:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto wrz 11, 2007 11:24

Olgo,

widzisz, z tego calego wczorajszego zamieszania przedstawilam Ci sie jako Grazyna a zapomnialam powiedziec ze na forum jestem Bombelek :D

pozwole sobie na jedna glosna mysl i prosze osoby ktore znaja sytaucje kotow w Korabiewicach i / lub znaja koty w Kocim Swiecie u KAsi Strzeleckiej o opinie.
czy gdyby okazalo sie, ze koty z Pania Basia nie maja szans na kociarnie, miejsce w Korabiewicach. Ze nie sa tam "mile" widziane to czy istnieje mozliwosc aby Pani Basia wraz w kotami i cała pomoca z naszej strony przeniosla sie do Kociego Swiata i tam zamieszkala i pomagala przy wszystkich kotach ??!!
Grażka

Bombelek

Od: Śro cze 16, 2004 13:31

Post » Wto wrz 11, 2007 11:40

Bombelku, cytuję Janę z tematu o Beli, która ma FIV:

Jana pisze:W Kocim Świecie już nie potrzeba towarzystwa FIVowca. Poza tym jest tam strasznie dużo zwierząt - 170 kotów i co gorsza 24 psy wciśnięte z Psiego Anioła (w dodatku nie dają pieniędzy na te psy)...

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto wrz 11, 2007 11:44

W tej chwili inaczej nie moge pomoc :oops: Ale zapraszam na Bazarek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65657

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto wrz 11, 2007 17:58 koty

Przecież kiedys jak Pani Basia i trzydzieści kotów przyjechali z Giżycka i szukali kto ich przygarnie, żadne schronisko oprócz Korabiewic nie zgodzilo sie ich wziąc
Myśle że teraz takie też nie znajdzie się
Dziś przyjeżdżaja trzy kolejne kotki na sterylke

olga nik

Od: Czw wrz 06, 2007 22:27

[poprzednia][następna]