jakby co to ci odrazu wysle...tylko adres napisz..
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dorcia44 pisze:w mojej lecznicy nie ma ,może uda mi się jutro podjechac i kupic na Białobrzeskiej...ile taki test może kosztować![]()
jakby co to ci odrazu wysle...tylko adres napisz..
Fredziolina pisze:.
Wziełam na kreskę Virkon, jak mam go rozrobić, bo ja mam zaćmienie mózgu :(
POMOCY!
ryśka pisze:Fredziolina pisze:.
Wziełam na kreskę Virkon, jak mam go rozrobić, bo ja mam zaćmienie mózgu :(
POMOCY!
Jest z tyłu opakowania "przepis", ale - Virkon nie działa na parwowirusy.
czitka pisze:Jadziu, no nie ma mnie w domku, leć na krechę, jak tylko wrócę, zaraz uruchomię JAmesa Bonda![]()
Zdrówka dla maluszków!
Bonkreta pisze:jeszcze odnośnie dezynfekcji
na jednej ze stron poświęconych panleukopenii znalazłam taką informację:
Notes on bleach: Bleach must be applied to a clean surface to be effective. 5% household bleach should be freshly diluted at 1:32 (1/2 cup per gallon). Correct dilution is very important: too weak is ineffective, too strong is overly corrosive and irritating to cats and humans. Spray bottles should be non-see-through plastic, as bleach is inactivated by light. Bleach solution should be made up fresh using newly purchased bleach, as solution becomes inactivated with storage.
Czyli:
Wybielacz (ACE) musi być stosowany na czystą powierzchnię, aby zadziałał. Domowy wybielacz (5%) powinien być świeżo rozcieńczony w proporcji 1:32. Właściwe rozcieńczenie jest bardzo ważne: zbyt słaby roztwór nie działa, a zbyt mocny powoduje korozję i jest drażniący dla kotów i ludzi. Spryskiwacze powinny być z nieprzezroczystego plastiiku, jako że wybielacz jest inaktywowany przez światło. Roztwór powinien być za każdym razem świeżo przygotowywany, ponieważ ulega inaktywacji podczas przechowywania.
Taka uwaga - nie jestem pewna, w jakim rozcieńczeniu jest ACE, bo nie mam w domu. Może ktoś sprawdzić?
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 30 gości