Znajda kochająca ludzi-teraz Miki ze Świecia nad Wisłą.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 24, 2007 10:58

Metryke urodzenia Mikiego ma Mirka T.bo to dzięki niej Miki żyje.Dała mu drugie życie znajdujac mu domek i rodzine.Tak żywotnego kota nie da się zważyć żadnym podstępem.
zajrzeć trzeba wszędzie szczególnie jak najwyżej
Obrazek
Obrazek
Obrazek Posmakować trzeba wszystko,nawet palec pani.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

makosz11

Od: Pon sty 08, 2007 14:38

Post » Śro lip 18, 2007 23:23 Z pamiętnika Pankota Mikiego

Minęło sporo czasu od ostatniej relacji,ale tyle się dzieje,że nie bardzo wiem co ważniejsze...Najpierw przyjechał Junior i przywiózł dla mnie prezent,który z wielką ciekawością spenetrowałem bardzo dokładnie,tym bardziej,że zmieniał miejsce pobytu! ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Ledwie zadomowiłem się na dobre w tym prezencie...Sam nie wiem czy nam się polepszyło czy pogorszyło bo nie dość,że pierzaste maluchy wyprowadziły się do kolegi seniora ,to także Zuzanka wyemigrowała i teraz nie mam z kim plotkować!Pani wylegiwała się przez kilka dni na kanapie od rana do wieczora co mnie bardzo cieszyło bo mogłem leżakować w sypialni ile dusza zapragnie.To leżakowanie chyba nie jest lenistwem jak wmawiano nie tylko mnie a choroba bo inaczej - nie połyka się takiej ilości leków na...lenistwo!!Musiałem z seniorem przejąć część obowiązków także na balkonie i dbać o pani pelargonie. Obrazek ObrazekPilnowalem także klonika gdy zamieszkał na mojej balkonowej półeczce.ObrazekMłody też się wyprowadza bardzo daleko i zostaniemy we troje:ja,senior i pani...

Na szczęście pani zawsze mnie woła gdy zabiera się za coś w kuchni i mogę pooglądać i posprawdzać co to się dzisiaj będzie gotowało...Fasolka?!?Uwielbiam!Kot jarosz? Dlaczego nie?Obrazek Obrazek Obrazek

Teraz staram się zapakować i może uda mi się wyemigrować z kraju nad Wisłą razem z Młodym i jego dziewczyną...Obrazek Obrazek

makosz11

Post » Czw lip 19, 2007 8:20

Makosz11 zrewiduj młodego przed wyjazdem czy przypadkiem Miki w bagaże się nie zaplątał. Na emigracji takiego drapaka nie dostanie, więc niech lepiej siedzi w domu.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Czw lip 19, 2007 8:51

Piękny, dostojny kot :D drapak też niezły. Moje koty na początku interesowały się drapakiem - teraz tylko koło niego przechodzą :(
chyba usunę z domu zbędny mebel :twisted: :twisted:
Makosz to to teraz będziecie rodziną 2+1
:lol:

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Czw lip 19, 2007 13:41

Miki, nie emigruj, gdzie ci będzie lepiej? :D
Jeszcze mebel piękny dostałeś, fasolkę pyszną podgryzasz, czego chcieć więcej? 8)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw lip 19, 2007 14:01 Z pamiętnika Pankota Mikiego

Już się zastanawiam jak będę żyła czy niczym singel- bo dotąd życie toczyło się wokół" jedynaka nr 2" i najmłodszego w rodzinie czyli Mikiego,a od 23 bm...?Miki bardzo chętnie leżakuje na drapaku tym bardziej,że teraz jest obok mojego biurka na którym od czasu do czasu robi normalną rewizję!Z kradzieżą do tego!Jest niesamowicie wścipskim kotem i nic nie umknie jego uwadze- co dzieje sie w domu kontroluje bezustannie..Wita wszystkich odwiedzających -niczym cerber i oddzwierny reaguje na dzwonek i wychodzi z mężem na ksiuty do sąsiadki!Jak mu się znudzi zabawa zabawkami sąsiadki (kotka ma 9 lat i z natury mało towarzyska,nadal syczy i prycha na Mikiego))to staje przy drzwiach i woła:mam dosyć,wychodzę do siebie!Tak to niczym niemowa ,oszczędny w kocich odgłosach,ale jak coś chce to beczy ze wzmacniaczem,oczywiście zaprowadzi gdzie chce i wyjaśni o co mu biega...
Smutno gdy dzieci emigrują z powodów ekonomicznych...

makosz11

Post » Czw lip 19, 2007 14:06

Smutno... ale dobrze, że w ogóle są...

Kicorek

Post » Pt lip 27, 2007 15:56

A co tam u Pięknego czarnego Pana kota słychać? :D

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Śro wrz 05, 2007 22:24

Nazbierałem zaległości w relacjach z mojej codzienności,ale ciągle ktoś,coś i remont...Gdy asystowałem Mlodemu w pakowaniu ze zdziwieniem zarejestrowałem jego wzmagania z żelazkiem od którego zawsze trzymam się z daleka.Dotąd jak pamiętam nie on tym urządzeniem manipulował.

Obrazek

Oczywiście odkryłem po wyjeżdzie młodego,że spodnie robocze i plecaczek nie wyemigrowały

Obrazek

Obrazek

Teraz ja mieszkam w pokoju Młodego i czasami uda mi się schować do jego szafy...Obrazek

Mimo rozlicznych prac domowych staram się razem z panią nie zaniedbywać naszej wspólnej słabości do nitek i włóczek

Obrazek Obrazek

a na nowej serwetce trzeba koniecznie umyć się i sprawdzić czy będzie nadawała się do użytkowania także przez kotaObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Czw wrz 06, 2007 9:34 przez makosz11, łącznie edytowano 1 raz

makosz11

Post » Śro wrz 05, 2007 22:48

Czasami sobie zwisam i morduję nie tylko tygryska.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

bardzo często po północy razem z panią podglądamy noc.Cupnę na parapecie (bo wiem,że nie wolno inaczej urzędować na niezabezpieczonym oknie)za mną siedzi pani i szukamy szczęśliwych gwiazd na niebie...Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 10, 2008 14:05 przez makosz11, łącznie edytowano 2 razy

makosz11

Post » Czw wrz 06, 2007 14:14

Miki, jak ty zapracowany kotek jesteś!
Dzieła piękna i ogromne - te kwiaty 8O :love:

Pomagaj dzielnie, pomagaj swojej pani :ok:

Kicorek

Post » Czw sty 10, 2008 1:48 Z pamiętnika Pankota Mikiego

Trudno było mi zmobilizowac moją panią do napisania relacji z mojego rocznego pobytu w nowym domu-bo 6 stycznia minął rok i zdaniem pani to nowy dom nie jest...Racja,to już mój stary dom.Tak więc po kolei...Rodzina się powiększyła,ta emigracyjna Młodego.Przedstawiam Kizię,kotkę z norweskiego ogłoszenia prasowego.Gdy Młody był ze świąteczną wizytą u nas,Kizia miała wynajętą nianię do opieki

Obrazek Obrazek Obrazek Junior dokocil się brytkiem poliglotą bo nie dośc,że znaleziony w Niemczech to jeszcze doskonale zna język polski i dogadałem się z nim bez problemów gdy był z wizytą świąteczną.Pomagałem ubierac moja pierwsza choinkę ,a od Kicorka dostałem śliczną srebrną kuleczkę w ażurowej sukience -zabrała ją pani i powiesiła nad stołem w kuchni ale mogę ją nadal oglądac gdy jadamy posiłki bo choinka już rozebrana i schowana. Właściwie to jestem bardzo zapracowany bo pomagam w malowaniu doniczek,robieniu sweterków świątecznych ,choduję kwiatki i jak senior twierdzi jestem pracuś...z panią zaczynami przygotowywać robótki na bazarek dla chorych kotków z wełenki jaką podesłała forumowa koleżanka.Trochę to potrawa bo mamy jeszcze obowiązki domowe i senior nam niedomaga,przeciwnie do mnie bom zdrów jak rybka.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Najważniejsze,że jestem bardzo kochany i mimo że czasami słychać :Miki gdzie znów wszedłeś...Niuniuś odczep się od tych nitek...to chyba jestem szczęśliwym Pankotem...Pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających do mojego watku i obiecuję bieżące relacje .

makosz11

Post » Czw sty 10, 2008 12:12

No nareszcie, Miki :)
Gratuluję rocznicy :D
Fajny taki kumpel na święta, co? Dobrze, że się dogadaliście.

A wyhodowany storczyk boski :love:

Kicorek

Post » Czw sty 10, 2008 14:12

Piękna i kolorowa relacja... a fotka storczyka i Mikiego zachwycająca :love: a płatki kukurydziane, to chyba swojej dużej z miseczki podbiera :wink: :D

Kolejnych szczęśliwie i hucznie obchodzonych rocznic Mikiemu życzą 4 niebieskookie i jedna zielonooka, którym do pełni szczęścia brakuje jeszcze wzajemnej akceptacji. 8)
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Czw sty 10, 2008 14:40

Mogę się tylko cieszyć, że Miki jest zdrowy i szczęśliwy w tym swoim starym domu. :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

[poprzednia][następna]