Kalendarz F. For Animals -MOŻNA ZAMAWIAĆ-str1-Wydrukowany

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro paź 25, 2006 22:01

Ska :lol: :lol: :lol:
OT: stesknilam sie jakos za Toba, wiesz? chociaz to przeciez prawie niemozliwe :lol: no dobrze, za Twoja obecnoscia na forum tesknie z utesknieniem :oops: :wink:
Ostatnio edytowano Śro paź 25, 2006 22:14 przez Beata, łącznie edytowano 1 raz

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro paź 25, 2006 22:04

a ilez tu jadu i krytyki... szok... 8O
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Śro paź 25, 2006 22:17

Sydney pisze:a ilez tu jadu i krytyki... szok... 8O

Krytyka owszem, jad...niekoniecznie.
Raczej pewne zaniepokojenie.

Sydney, organizacja kalendarza to gigantyczne wyzwanie organizacyjne.
Jesli ktos zaklada watek i nie potrafi w nim klarownie sie wyslowic, podajac w pierwszym poscie (zeby nie trzeba sie bylo przekopywac przez caly watek) wszystkich potrzebnych informacji - patrz pytania Anji, tylko podaje wyrywkowe, niepelne, porwane informacje, pisane takim jezykiem ze oczy bola przy czytaniu - brak duzej litery, znakow interpunkcyjnych itp, otoz, jesli taka osoba nie radzi sobie z napisaniem porzadnego OGLOSZENIA, to zachodzi uzasadnione podejrzenie ze nie poradzi tez sobie z organizacja kalendarzowa.
Podejrzenie tym bardziej uzasadnione "wpadka" przy edycji kalendarz Miau 2005.

Ale, po namysle, oddalam od siebie niepokoj. W koncu to kalendarz fundacyjny, nie forumowy.
Obrazek

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Śro paź 25, 2006 22:21

annskr pisze:kalendarz wydaje fundacja For Animals

a w ogóle co to takiego?
google niczego nie znalazły
Od-vetowy Szarż Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Śro paź 25, 2006 22:24

na pewno czytalas dokladnie? :? 8O
bo krytyka owszem, pojawia sie, ale dopiero po stwierdzeniu przez Iwone, ze maja zle doswiadczenia z kaledarzem z ktoregos roku
zauwaz, ze konkretne pytania i owa "krytyka" wyplywaja z ust osob prowadzacych kolejne edycje kalendarza - czyli majacych pewne doswiadczenie...

ja, jako uczestnik forum wylacznie, mam podobne watpliwosci i mnostwo pytan, na ktore na razie nie ma odpowiedzi - a to nie tak powinno byc...
wedlug mnie, przynajmniej

:wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro paź 25, 2006 22:32

Ska pisze:Ale, po namysle, oddalam od siebie niepokoj. W koncu to kalendarz fundacyjny, nie forumowy.

Fundacja For Animals wpadła na prosty sposób wykorzystania tegorocznej "luki kalendarzowej" na naszym forum. Ma w ten sposób zapewnione zdjęcia forumowiczów za darmo (bo ileś osób chce koniecznie zobaczyć zdjęcie swojego pupila w dowolnym kalendarzu), ma reklamę na dużym forum, planuje tutaj sprzedaż. W rewanżu usłyszymy, że dochód poszedł "na koty".

Chciałabym, żeby jeszcze ze trzy inne fundacje poszły tym samym śladem i też postanowiły wydać swoje kalendarze ze zdjęciami autorstwa forumowiczów. Nie ma to jak konkurencja. :wink:
Ostatnio edytowano Śro paź 25, 2006 22:37 przez Hana, łącznie edytowano 1 raz
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Śro paź 25, 2006 22:35

Hana pisze:Chciałabym, żeby jeszcze ze trzy inne fundacje poszły tym samym śladem i też postanowiły wydać swoje kalendarze ze zdjęciami forumowiczów. Nie ma to jak konkurencja. :wink:

dobry pomysł
mnóstwo kotów oczekuje wsparcia
Od-vetowy Szarż Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Śro paź 25, 2006 23:25

Hmmm... :? Ja zupełnie nie rozumiem tej krytyki... Iwona postanowiła poprowadzić akcję "Kalendarz 2007", z którego zysk przeznaczony zostanie na działalność nowozałożonej fundacji For Animals... nie widzę w tym nic złego. Fakt na co dokładnie pójdą pieniążki - karmę, leczenie, klatki, miseczki czy to dla kotów czy dla psów czy też dla królików - nie ma wg mnie najmniejszego znaczenia. W końcu to fundacja zdecyduje o tym jak wydać pieniążki. Jeśli ktoś koniecznie chce, aby jego pieniążki poszły na konkretny cel - może zapytać czy istnieje taka możliwość, a jeśli nie - zrezygnować z zakupu kalendarza. Co do faktu, że Iwona nie napisała żadnego ogólno-informacyjnego posta jest to pewne uchybienie jeśli patrzeć z organizacyjnego punktu widzenia. Ale jakby nie było - nie rozumiem dlaczego jest to tak wielki problem... jeśli ktoś nie potrafi z tego wątku wyciągnąć najważniejszych informacji - to jest to tylko i wyłącznie jego problem - nie Iwony. Dodatkowo (jak to nie raz było mówione w stosunku do innych forumowiczów) - jeśli jakiś wątek Ci nie odpowiada - nie zaglądaj do niego. Dopóki jakiś wątek nie jest obraźliwy, wulgarny etc - ma prawo być takim, jakim stworzył go jego autor. Myślę, że Iwona świetnie poradzi sobie z kalendarzem, a i nadesłane zdjęcia będą wspaniałe ;) A jeśli inne organizacje chcą zrobić taki sam projekt, również na rok 2007 to myślę, że nie ma w tym żadnego problemu? Nikt nie ma chyba monopolu na tworzenie kocich kalendarzy, prawda?

Trochę mnie poniosło... ale tak jak Sydney wyczuwam w niektórych wypowiedziach bardzo ostrą krytykę, jad... a nawet złośliwość. Pozwólcie Iwonie kontynuować pracę w taki sposób, w jaki tego chce.
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Czw paź 26, 2006 0:56

dominik pisze:Pokazywanie bidy na jednej stronie i wypasionego kotka na drugiej to bezsens.

Wszystkie pokazane dotychczas w kalendarzach kotki były wypasione.

dominik pisze:gorzej już jeśli chodzi o kastraty i nakolankowce - pojawi się w końcu nazwa hodowli. Czy to nie jest reklama?

Czy mogłoby do Ciebie wreszcie dotrzeć, że nazwa hodowli ani nazwisko, ani nawet forumowy nick właściciela nigdy się w kalendarzu nie pojawił?
W podpisach były wyłącznie imiona kotów, a jeżeli chodzi o rodowodowe, to najczęsciej te imiona używane w domach, a nie te z rodowodów.

dominik pisze:Hodowla to coś dramatycznie innego od świata bezdomniaczków i adoptowanych kotków.

W wielu wypadkach dramatu nie ma. Hodowcy obok kotów hodowlanych mają też dachowce, albo pomagają im na różne sposoby, a wiele adoptowanych np. forumowych dachowców mieszka w świetnych warunkach i jest doskonale żywionych i leczonych.

Ideą kalendarzy było zawsze pokazywanie, że te, według Ciebie różne światy współistnieją i się zazębiają - vide - adoptowane wyratowany koty, które są w powodzeniem pokazywane na wystawach.

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Czw paź 26, 2006 10:04

Ska pisze:

to zachodzi uzasadnione podejrzenie ze nie poradzi tez sobie z organizacja kalendarzowa..

8O 8O 8O 8O 8O

asia_20

Od: Wto mar 07, 2006 8:15

Post » Czw paź 26, 2006 10:06

Dronusiu, gdyby akcja w jakikolwiek sposób - poza tematem - nawiązywała do porzednich, to Twoja fundacja też miałaby szansę na zostanie beneficjentem przedsięwzięcia.
To jest akcja fundacyjna a nie forumowa - w dodatku totalnie chaotyczna, jak na razie przynajmniej.
Ale może się uporządkuje.

Też jestem ciekawa odpowiedzi na pytania Anji i komentarza orgnizatorki akcji w kwestii tego co naisała Hana.
Ja rozumiem że wiele osób chciałoby widzieć swoje koty na zdjęciach w kalendarzu, ale...

Niesnaski i przepychanki między forumowiczami zaangażowanymi w organizacje poznańskie doprowadziły do tego, że prawdopodobnie nie będzie już forumowej giełdy (?)
Byłoby bardzo przykre gdyby wskutek chaosu informacyjnego tudzież nadinterpretacji, że o wpadkach edycyjnych nie wspomnę, w gruzach legła kolejna forma forumowej pomocy potrzebującym.

Wiem, że choćby w ubiegłym roku kalendarze fundacyjne przygotowały i sprzedawały - różnymi kanałami dystrybucji, acz poza forum - Fundacja KOT z Torunia i Fundacja Felis Kasi D.
Niezależnie od istnienia i sprzedaży kalendarza forumowego na rok 2006.
Byłoby - wg mnie - niesprawiedliwe gdyby kalendarz forumowy zamienił się w kalendarz Fundacji For Animals.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw paź 26, 2006 10:31

dronusia pisze:Co do faktu, że Iwona nie napisała żadnego ogólno-informacyjnego posta jest to pewne uchybienie jeśli patrzeć z organizacyjnego punktu widzenia. Ale jakby nie było - nie rozumiem dlaczego jest to tak wielki problem... jeśli ktoś nie potrafi z tego wątku wyciągnąć najważniejszych informacji - to jest to tylko i wyłącznie jego problem - nie Iwony.
Dotychczas kazda forumowa akcja miala porzadna informacje na 1 stronie i jakos nikomu czapka z glowy nie spadla 8O .
Nie mam czasu przekopywac sie przez 8 stron, aby wylowic konkrety, ale tak naprawde wchodzi w dyskusje w tym watku i nie mam pewnosci czy jest wiazace. Skoro Iwonie zalezy na porzadnym rozpropagowaniu tego przedsiewziecia to w jej dobrze pojetym interesie jest podanie klarownych informacji na 1 stronie. To dla mnie tak oczywiste, ze dziwie sie dyskusji akurat na ten temat. Tym bardziej, ze 1 strona juz zostala zaktualizowana.
Tylko niestety nie orientuje sie o jaka fundacje chodzi oraz brakuje mi odpowiedzi na kilka innych pytan, ktore tu wczesniej zadalam.
Moim celem jest uzyskanie pelnych informacji, a nie dokuczanie komukolwiek i naprawde nie rozumiem, ze padaja tu takie sugestie. W koncu to my bedziemy za to placic, wiec chyba warto wiedziec za co.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw paź 26, 2006 10:54

Beliowen pisze:Wiem, że choćby w ubiegłym roku kalendarze fundacyjne przygotowały i sprzedawały - różnymi kanałami dystrybucji, acz poza forum - Fundacja KOT z Torunia i Fundacja Felis Kasi D..

Dementuję.
Fundacja "Felis" NIGDY nie miała swojego kalendarza. Nie mam pojęcia skad te informacje...
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw paź 26, 2006 10:57

Bengala pisze:
Hana pisze:Chciałabym, żeby jeszcze ze trzy inne fundacje poszły tym samym śladem i też postanowiły wydać swoje kalendarze ze zdjęciami forumowiczów. Nie ma to jak konkurencja. :wink:

dobry pomysł
mnóstwo kotów oczekuje wsparcia

Jak by to powiedziec krótko acz treściwie...
Żeby wyjąć najpierw trzeba włożyć, ot co... :(
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw paź 26, 2006 11:06

Anja pisze:
dronusia pisze:Co do faktu, że Iwona nie napisała żadnego ogólno-informacyjnego posta jest to pewne uchybienie jeśli patrzeć z organizacyjnego punktu widzenia. Ale jakby nie było - nie rozumiem dlaczego jest to tak wielki problem... jeśli ktoś nie potrafi z tego wątku wyciągnąć najważniejszych informacji - to jest to tylko i wyłącznie jego problem - nie Iwony.
Dotychczas kazda forumowa akcja miala porzadna informacje na 1 stronie i jakos nikomu czapka z glowy nie spadla 8O .

Więc powtórzę raz jeszcze - akcja nie jest forumowa, ale fundacyjna.

Anja pisze:Nie mam czasu przekopywac sie przez 8 stron, aby wylowic konkrety
I sądzisz, że to jest powód, aby Iwona zmieniła sposób swojej organizacji?
Anja pisze:Tylko niestety nie orientuje sie o jaka fundacje chodzi
Chodzi o Fundację For Animals - i to zostało tu już napisane parę dobrych razy. Nie wiem co można napisać jeszcze o dopiero co powstałej fundacji ? Fundacja działa m.in na terenie katowic, a dziewczyny, które ją założyły to m.in Iwona_35 czy pini1.

Beliowen pisze:Dronusiu, gdyby akcja w jakikolwiek sposób - poza tematem - nawiązywała do porzednich, to Twoja fundacja też miałaby szansę na zostanie beneficjentem przedsięwzięcia.
No tak, rozumiem, tylko że to jest zupełnie inna akcja! Kalendarz forumowy nie powstał... dlatego w chwili obecnej dziewczyny chcą zrobić "podobną" akcję na rzecz Fundacji For Animals.

Beliowen pisze:Wiem, że choćby w ubiegłym roku kalendarze fundacyjne przygotowały i sprzedawały - różnymi kanałami dystrybucji, acz poza forum - Fundacja KOT z Torunia i Fundacja Felis Kasi D. Niezależnie od istnienia i sprzedaży kalendarza forumowego na rok 2006.

O Kalendarzu Fundacji KOT wiem właściwie z forum, tutaj też był sprzedawany, chociaż nie tylko rzecz jasna. Fakt, że o kalendarzu Felisowym - nic nie słyszałam.
Beliowen pisze:Byłoby - wg mnie - niesprawiedliwe gdyby kalendarz forumowy zamienił się w kalendarz Fundacji For Animals.
Fundacja KOT sprzedawała na forum swój kalendarz i nie stał się on kalendarzem forumowym, teraz Fundacja For Animals zrobi kalendarz i też nie stanie się on kalendarzem forumowym.

;) Iwono postaraj się dobrze uporządkować ten wątek, odpowiedzieć na pytania paru osób, a potem weź się pełną parą za tworzenie kalendarza :D
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

[poprzednia][następna]