l-e-o pisze:elieli pisze:cos się nie zgadza albo sznurek nie ma 5mm albo nie jest długi na 1200 m albo kosztował wiecej ???
gdzie go kupiliście ? bo z tego co ja wiem za sznurek 5 mm trzeba zapłacić duża więcej niż 4 grosze za metr
A JEDNAK! bo on nie był na metry tylko na bele. a taka bela właśnie tyle ma mm, mk i waży jakieś 7 kg. Kupiona w Agromie w Poznaniu (dawniej Przedsiębiorstwo Handlu Sprzętem Rolniczym)

coś mi cytat-ownik nawala chyba
nie daje mi to spokoju !
któreś podane przez Ciebie dane są nieprawdziwe

według producenta sznurka który zaopatruje m. in. poznańską AGROMĘ
w jednej "beli" jest ok. 220 m sznurka sizalowego o śr. 5 mm i waży taka bela 4 kg i tutaj cena ok. 50 pln jest realna
Gdyby nawet kupiona przez Ciebie bela ważyła tyle ile piszesz to nie może być na niej 1200 metrów sznurka tylko najwyżej 400 metrów
ponieważ jeden metr sznurka o śr. 5 mm waży 18 gram!!!!
a to jest różnica !
Więc o co chodzi ?
Dobra, to jeszcze raz - informacje uzyskane przeze mnie telefonicznie w Agromie w Bogucinie koło Swarzędza (gdzie ma siedzibę spółka, tel. centrali (0 61) 877 38 21 :
P: jaki sznurek sizalowy macie Państwo dostępny?
O: sznurek sizalowy, typ 5600
P: jaką ma średnicę, grubość?
O: nie wiem jaka to grubość, musi Pani przyjechać i zobaczyć sama
P: a jaka jest cena za metr?
O: to nie na metry tylko w takich szpulach, belach i taka bela waży ok 7kg.
P: a ile tam jest sznurka?
O: 1200 metrów
P: i ile to kosztuje?
O: niecałe 50zł
Pojechałam, zobaczyłam, kupiłam. Nie ważyłam, nie mierzyłam, tylko się wzięłam za owijanie i sznurkowi nie ma końca
Napisałam przecież że
jak dla mnie to on ma jakieś 5mm średnicy
http://michalgil.fm.interia.pl/sznurek.htm a to tak w kwestii długości do wagi - skoro 1400m tego typu sznurka waży 9kg, to w moich 7kg ma prawo być 1200m, nie?
A zresztą l-e-o dlaczego Cię to aż tak bardzo dręczy, że aż u producenta śledzisz te informacje zamiast sprawdziś w miejscu gdzie ja ten sznurek zakupiłam? Przecież nie ukrywam tych informacji.
l-e-o pisze:Więc o co chodzi ?
Czyżby pewien znany producent drapaków chciał więcej za mniej...?
I właśnie dlatego robię drapak sama (tzn sama z TŻem)
Pozdrawiam!