Koty pani Hanki, dobijamy do setki, niedługo nowy wątek!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 03, 2005 21:18 Melba, Flood i wszyscy

Dzięki Melba za wsparcie, nie ma wyjścia, trzeba pchać dalej.

Dziękuski dla Flooda za wpłatę.

Szczegółowe rozliczenie po wizycie u p. Hanki, jedziemy jutro, t.j. 4.08.
Niesamowita Aga nakupiła moc żarełka za tanie pieniądze, ale o tym w raporcie powizytnym.

Dzięki raz jeszcze wszystkim

Ania

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Czw sie 04, 2005 20:45

Trzymam kciuki za Kleksia i jego łapkę, z trzema będzie przecież dawał sobie radę :-)) Tak się bardzo cieszę!!!
Kciuki tez dla wszystkich loteczków i uściski dla Was.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt sie 05, 2005 9:03

no to czekamy na raport :twisted:
up!
piec rozszalałych kotow, jeden pies-filozof i kiedys wirtualnie staruszek Kajtusio:)

flood

Od: Pt lut 06, 2004 8:52

Post » Pt sie 05, 2005 9:11

no co tam u Puszka?

małgo

Od: Śro mar 06, 2002 12:36

Post » Pt sie 05, 2005 10:23

Zatem raport :)

Byłyśmy wczoraj z Anią u Pani Hanki. Szczegółowe rozliczenie przedstawi Ania, ale ja ze swojej strony chciałam gorąco podziękować wszystkim rodzicom adopcyjnym. W tym miesiącu bardzo ładnie spływały pieniążki, co pozwoliło nam zaplanować nieco nalbliższą przyszłość. Ogromne podziękowania należą się także wrocławskiej hurtowni DORADO, która przekazała nieodpłatnie na rzecz kotów Pani Hanki 82,5 kg suchej karmy Leonardo. Koty bardzo się ucieszyły z tego prezentu, Pani Hanka również. We wspomnianej hurtowni dostaliśmy ponadto bardzo dobre ceny na pozostałe artykuły. Zakupiliśmy tam także 120 puszek i 20 kg karmy Brewi. Ponadto 18 bezpiecznych (z gumeczką) obróżek przeciwpchelnych i przeciwkleszczowych. Obróżki będą testowane i jeżeli się sprawdzą otrzymają je także inne koty :)
Dokonane zakupy pozwolą nam w przyszłym miesiącu skoncentrować się na nieco innych zakyupach, głownie lekach i spłacie zadłużenia za mięso. Zadłużenie nie jest duże, po dostawie 30 kg w niedzielę 7.08. wyniesie ono 183 zł. Mamy małą superatę u weterynarza, potrzebne są jednak nadal leki, chciałybyśmy także zebrać pieniądze na przynajmniej 3 sterylki. Priorytetem jest także zakup środków czystości. Chodzi głównie o proszki do prania i płyny do zmywania powierzchni. Dzięki darowi Mruczki - ogromne dzięki - mamy na razie zapas past czyszczących i mydła :)
Poszukujemy także środka odkażającego Rapicid, jest to produkt Pfizera. Ja mam problem z zakupem tego środka. A może ktoś ma i chciałby się podzielić ? Tyle planów i podziękowań. Teraz nieco o sytuacji:
Obecnie kotów jest ok. 70. Niestety w ostatnim czasie umarły 4 koty, o czym częścioowo pisała Ania. Nie ma wśród nas już: Lucy (wypadek na torach kolejowych), Asi, Jegomościa i Alika (wszystkie pokonała choroba wywołana prawdopodobnie z zatrutych trutką myszy) :cry: Zaginęła także Oleńka, która od 2 tygodni nie pojawia się w domu. Żywimy nadzieję, że wróci. Wróciła natomiast po okolicznych eskapadach Smok, w bardzo dobrej kondycji. Ogólnie koty, które widziałyśmy ją w dobrym stanie zdrowia, zaledwie dwa kichały. Nie zauważyłam też kleszczy ani nowych ran po świerzbowcach. Koty, które miały takie dolegliwości są intensywnie leczone. Udało się wykonać nieco zdjęć, w tym także kotów nie sfotografowanych poprzednio. Zamieścimy je tak szybko jak to będzie możliwe ;)

Małgo, Puszeczek ma się dobrze, ale był jedynie na początku wizyty i chyba nie mamy go na zdjęciu. To kot bardzo żywotny, czysty i bez kataru :)
Obrazek

Aga*

Od: Śro kwi 14, 2004 9:50

Post » Pt sie 05, 2005 14:02

Lucy :cry: :cry: :cry:
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Pt sie 05, 2005 14:46

Bardzo mi przykro vivien :cry:
Obrazek

Aga*

Post » Pt sie 05, 2005 15:31

Proszę o podanie aktualnej listy kotów oczekujących na wirtulaną adopcję u p. Hanki, bo nie wiem czy ta na pierwszej stronie jest aktualna. Tak mi smutno...
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Post » Pt sie 05, 2005 17:44 Rozliczenie

Bardzo pięikne dziękuski dla Agi za sprawozdanie z wizyty. Prawdę powiedziawszy trochę mi wstyd, bo zwaliłam na nią praktycznie całą robotę. Mam nadzieję, że mi to kiedyś zostanie wybaczone.
Zdjęcia postaramy się umieścić w przyszłym tygodniu jak najszybciej się da. Niestety nie są one najlepszej jakości, bo robione z mojego aparatu, na który pożałowałam pieniędzy w ramach pozornej oszczędności. Myślę, że da się jednak coś wybrać. Będzie tam też zdjęcie Kleksika, niestety nie w całości, bo w klatce).
A teraz się rozliczam:
Na koncie w dn. 2.08. było 419,72 zł. Z tego przelałam na konto Agi* 300 zł + 70 zł za mojego Maksia i Skrzacika. (Pozostało więc 119,72 zł).
Zarełko + obróżki kosztowały 378,93 zł. (Różnicę, tj. 8,93 zł zapłaciła Aga* z tej wspomnianej nadwyżki).
Niestety p. Hanka chyba wprowadziła Agę* w błąd: długi u weta są i to znaczne (właśnie rozmawiałam z lecznicą).
Są 2 rodzaje długu (wg podziału wetów):
1. Dług bieżący wynoszący 56 zł i
2. Dług bieżący 700 zł. :!:
W związku z tym postanowiłam (mam nadzieję, że wyrażacie na to zgodę) przelać na konto weta 100 zł (tzn. zapłacić w całości dług bieżący i kawałek starego).
Nadwyżkę, którą ma Aga* przeznaczymy, tak jak pisała na mięso.
Proszę jeszcze o cierpliwość. Listę adopcyjną uaktualnię do końca weekendu (w tej chwili jadę z koteczką do (mam nadzieję, jej nowego domku).

Wszystkim jeszcze raz dziękuję (mam nadzieję, że futrzaki nikogo w podziękowaniach nie pominęły, jeśli tak, krzyczcie, wytargam za ogony) i każę się poprawić

Ania

AniaWrocław

Post » Sob sie 06, 2005 18:57

niesmialo zapytam czy Kajtusiowi sie poprawilo i czy ten oczar dziala? :oops:
piec rozszalałych kotow, jeden pies-filozof i kiedys wirtualnie staruszek Kajtusio:)

flood

Od: Pt lut 06, 2004 8:52

Post » Sob sie 06, 2005 19:30 Do flooda

Flood przepraszam!

Miałam w pierwszej kolejności napisać o oczarze. Oczasr działa!! Jest znaczna poprawa! Dzięki!!!

Ania

AniaWrocław

Post » Sob sie 06, 2005 20:11

No proszę, lepiej jednak zawsze coś sprawdzić samemu niż zaufać :) Podobna sytuacja miała miejsce w ubiegłym miesiącu w odniesieniu do dostawcy mięsa :(
Zapomniałam napisać, że potrzebne są stare gazety, w każdej ilości :!:
Aktualną liste kotów do adopcji poda Ania, bo ma większe rozeznanie w tej materii ;)
Obrazek

Aga*

Post » Nie sie 07, 2005 10:26 Aktualizacja

Lista adopcyjna jest taktualizowana. Zapraszam chętnych.

Ania

AniaWrocław

Post » Nie sie 07, 2005 15:50

Zdejmijcie Lucy z adoptowanych kotów :cry:
Czy Pstryk ma wirtualnych opiekunów - jeśli nie to proszę mnie zapisać.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Post » Nie sie 07, 2005 17:29 Lista

Vivien - Pstryk jest już Twój. Listę zaktualizowałam.

Z ostatnich wieści (dzisiejszych):
Kajtusiowi znowu nieciekawie ropieje ucho.
Potrzebne są igły tuberkulinówki, może ktoś jest w stanie zdobyć?
Flood! Może są w Twoim sklepie?

Ania

AniaWrocław

[poprzednia][następna]