To barbzo poproszę o nr konta , albo płacę gotówką ,wyślę synka i dalej mam ochotę kogos obdarować połową,albo inaczej , może po prostu jaz ja badam swoje kociska , a potem sie wymieniamy ,żeby sobie dokładnie odczytać wyniki z pudełka warszawa -gocław ,śrudmieście albo wszystko
moje zycie dzieli się na przed i z kotami innej opcji nie ma
Dzisiaj z rana postanowilem zlapac mocz Krawatki i zbadac go paskiem 10 parametrowym. Jeden wynik mnie zszokowal i wprowadzil w wielka panike. Leukocyty pokazalo maksymalnie czyli 500. Bardzo sie przestraszylem bo ponad pol roku temu Krawatka miala w moczu wysokie leukocyty i wtedy miala bardzo duzy stan zapalny nerek. Mialem zamiar lapac mocz jak nastepnym razem zrobi i ewentualnie jechac na pobranie krwi ale zaczelem sie zastanawiac i doszedlem do wniosku ze moze byc tak i mam nadzieje ze badanie leukocytow na pasku mija sie z celem bo popatrzylem na inne wyniki badania moczu robione w laboratorium a mam tych wynikow tak duzo jak nikt inny i tam sie czesto zdazalo ze na paskach tez odczytywano i 500 a pod mikroskopem bylo dobrze. Jutro dla pewnosci lapie mocz i niose do badania do laboratorium zeby miec pewnosc. Dzisiaj juz odpuscilem Krawatce bo juz cala czworka podejrzewala ze cos knuje i juz byla ostrozna a Krawatka siku nie chciala robic.
Inne wyniki wyszly mi takie:
Glukoza neg
Bil. smal
ketony neg
ciezar wl. 1.015
erytrocyty neg
pH 5,0
bialko Trace
Urob. trace
azotyny neg
Wydaje mi sie ze 8 parametrowe paski wystarcza bo jak tak maja wychodzic leukocyty to tylko czlowiek sie stresuje.
Pare dni temu Kici tez wyszlo na pasku leukocytow duzo ale mniej niz Krawtce a w laboratorium tego samego dnia z tego samego sikania wyszlo w porzadku.
Czy ktos z Was co ma 10 parametrowe paski robil juz badanie? Jesli tak to jak wychodzily leukocyty?