Superhiperultraelitarny klub kotów niewychodzących

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 03, 2005 17:49

nan pisze:Luniaczek Mruczace Cudo wychodzace na osiatkowany balkon i czasem na spacer po klatce schodowej- melduje sie do klubu :D
I tak byloby calkiem przyjemnie ale matka sie upiera, zeby kota wychodzacego ze mnie zrobic...Wciaz i wciaz do tej lecznicy, phi :evil:
dopisek Luneczka :wink:

nan :D
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Wto maja 03, 2005 20:18

Ooooo :D Jaki fajny klub :D
Bardzo proszę zapisać moje dwie kocie dziewczyny Inę i Megi 8)
Balkonu niestety nie mamy, ale za to osiatkowane okna jak najbardziej :wink:

ina

Od: Śro paź 08, 2003 21:27

Post » Wto maja 03, 2005 20:48

Nie wiem,moze mi sie kluby pomyliły...
Ale musze Wam o tym napisac.
Moja ciotka miala kota,przecudnego rudasa.Kot wychodzacy,cale osiedle jego.Czasem wracał ze spacerkow poharatany,no ale przeciez wolny :?
Pojechali na wies na długi weekend.Kot od razu polecial zwiedzac.Wrocil ledwo zywy.Błyskawicznie pojechali do weta.Kot zdechł na stole:(Sekcja wykazała popękane narzady wewnetrzne.Wet stwierdził ze ktos go musiał bardzo mocno i brutalnie skopac...
Szanowni klubowicze.Unieszczesliwiajcie swoje koty zamknieciem w domach i osiatkowanymi balkonami.
Bo chrzanic taka wolnosc co bokiem wychodzi.
Jesli zasmiecilam klubowy watek to przepraszam.
Kasia

kassia

Od: Pt mar 18, 2005 14:22

Post » Wto maja 03, 2005 20:53

Kassiu, no chyba wlasnie dlatego koty sa przez nas "unieszczesliwiane" i zyja domowo ;)

I witaj serdecznie :D

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto maja 03, 2005 20:53

To by sie przydalo do tego drugiego klubu chyba... :oops:
Biedny kot :-(
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto maja 03, 2005 21:05

Dymcio pisze:I koniecznie instrukcję do takiego drzewka :!: Ja jestem na etapie siatkowania i remontu balkonu i z chęcią bym podpatrzyła coś dla urozmaicenia życia koteczkom. Myślę o jakiejś kombinacji drewnianej, tylko nie mam pojecia z której strony to ugryźć :oops: .

Ja generalnie wiedziałam o co mi chodzi ale nie wiedziałam skąd wziąść odpowiedni konar aby na tarasie wyglądał naturalnie. Aż w końcu trafiłam na odpowiedni i dalej już poszło ...Taras mamy zadaszony ale generalnie śniegiem zacina od zachodu więc wszystkie typowe, gotowe kocie mebelki nie zdadza egzaminu - no i miało ciekawie wyglądać.
Sami ocenicie co nam z tego wyszło tylko proszę o cierpliwość bo cyfrówki nie posiadam i muszę domontować ostatnią półeczkę (dziś byłam w pracy więc nic z tego nie wyszło).

elisee

Od: Czw paź 23, 2003 23:29

Post » Wto maja 03, 2005 21:52

Zgłaszam moje dwie kocice: Bajrę i Sońkę.
Balkon osiatkowy, użytkowany intensywnie (nieustające podziekowania, Damork :D ):
http://upload.miau.pl/1/12663.jpg - ta sroka zaczyna mnie wkurzać :evil:
http://upload.miau.pl/1/12665.jpg ja tam preferuję bezpieczne, niskie siedziska 8)

Sońka - na działce wychodząca z lubością, przy zawracaniu jej ze "złej drogi" kwituje paru przeklenstwami pod wąsem. Na zdjęciu sprawdza staranność podlania malw: http://upload.miau.pl/1/12666.jpg
A tak calusieńki boży dzień na dzialce spędza Bajra: "no, co jest, dopiero 14:00, środek nocy :evil: http://upload.miau.pl/1/12669.jpg
"Dzień" zaczyna o 20:00, zamieniając sie z zwierzę nocne, polujace z łomotem na niewidzialne myszy, regularnie o 7:00 wściela sie w pościel, niezależnie czy ktos w niej jest czy też nie.
Sońka chadza na dalsze spacery po działce na smyczy i w szelkach, choć zdecydowanie preferuje samodzielne zwiedzanie okolic domku, zaczajanie sie na wróble w bzie, polowanie na motyle przed domkiem i wyganianie os oraz much z sieni na dwór. Chadza też na smyczy na wystawach (Cypku, za Twoim przewodem... :wink: ), ale ze względu na biale łapki, jedynie w drugim dniu i to po ocenie sędziów :roll:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro maja 04, 2005 7:41

kassia pisze:Kot zdechł na stole :(
Przepraszam, ale ja bardzo prosze o uzywanie slowa "umarl" :oops:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Śro maja 04, 2005 7:47

Aha, Ani - dzieki za fotki zabezpieczen okiennych. TZ orzekl, ze od strony podworka byloby to wykonalne z profili aluminiowych. Bede sobie tylko musiala firmwe znalezc. Niestety, od frontu sie glowny kosnerwator czy tam architekt krakowski nie zgodzi :twisted:

Czy ma ktus jeszcze zabezpieczenia na plasteksach? Ja blaaagam o fotki :oops: :rudolf:

Myszka.xww

Post » Śro maja 04, 2005 19:22

Kiara pisze:
kassia pisze:Kot zdechł na stole :(
Przepraszam, ale ja bardzo prosze o uzywanie slowa "umarl" :oops:

albo "odszedł"

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Śro maja 04, 2005 19:27

Kiara ,wydawało mi sie ,ze umarł moj ojciec.Niedawno.
Ale dziekuje za uswiadomienie mi błedu.Kotek umarł,odszedł,powiekszył grono aniołkow.
Bardzo przepraszam jesli was uraziłam.Juz nie bede sie odzywac.Nie ta wrazliwosc.Zegnam.

kassia

Od: Pt mar 18, 2005 14:22

Post » Śro maja 04, 2005 19:32

Tak...
Nie zadam pytania, PO CO to bylo.
Ostatnio plaga jakas.

Kassia, przykro mi.
Ja o swoich kotach tez pisalam, ze "zmarly" - bo traktowalam je jak czlonkow rodziny.
Nie gniewaj sie.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro maja 04, 2005 19:35

kassia, "zdechł" ma zbyt pejoratywny wydźwięk, więc staramy się nie używać tego słowa w kontekście śmierci kotów
i nie obrażaj się, nie warto :D

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Śro maja 04, 2005 22:43

Pomyślałam sobie, że historia opowiedziana przez kassię jest bardzo pouczająca. O wiele ważniejsze jest to, że może skłonić bodaj jedną osobę do wprowadzenia kotu niewychodzącego trybu życia , niż użycie jakiegoś słowa. Impulsywna reakcja kiary przyniosła chyba niewiele pożytku (nie gniewaj się, kiara, wiem, że nie było to twoją intencją, ale chyba wypłoszyłaś z tematu fajną kassię). Kassiu, wracaj (i bardzo mi przykro z powodu twojego Taty)! Uwierz, że dla prawdziwego kocioluba kot jest członkem rodziny. Zajrzałam tu, bo od lat "skradam się jak pies do jeża" - do zakocenia. Widocznie jeszcze nie dojrzałam do mania własnego kota. Powstrzymują mnie np. obawa, że:
kot zachoruje (czytam na forum o chorobach nerek) i nie będę miała pod dostatkiem pieniędzy na jego leczenie,
że będę się wściekać o kudełki w ilościach hurtowych (to argument przesadzony, bo mam już w mieszkaniu psie futro i się nie wściekam),
moja sunia będzie nieszczęśliwa z powodu konkurencji (nie powinno tak być, bo mamy świnkę morską i królika, więc jest przyzwyczajona do "rodzeństwa"),
może też szczekać na kota zapraszając go do zabawy podczas naszej nieobecności (w takim przypadku teść, który mieszka pod nami będzie mnie ganiał z siekierą),
i wiele innych. Niedawno wystartowałam w zawodach "kto zostanie opiekunką białego persa oddanego do schroniska" (byłam w kolejce zaraz za Anią Suffczyńską) ale wygrał ktoś inny. Zaznaczam, że ujęła mnie dola kociambra a nie jego rasowość. Ponieważ mam rozmaite kłopoty - m.in. z przekonaniem do projektu ślubnego TŻ-a, znów odłożyłam zakocenie. (A jak chciałam zdecydować się na konkretnego kota - "oślina pośród jadła z głodu padła" bo ten kusi i ten nęci). Poczekam, aż jakiś kot sam mnie znajdzie (tak trafiła do mnie sunia). Przepraszam, że tak się rozpisałam w waszym wątku, ale od dawna zastanawiam się, czy trzymając kota w zamknięciu nie zrobię mu krzywdy, a tu historia kassi o rudym kocie dowodzi, że bardziej liczy się bezpieczeństwo.

jola_pik

Od: Sob kwi 16, 2005 23:20

Post » Czw maja 05, 2005 7:19

Witaj Jolu :D

Koty choruja jak inne zywe stworzenia ;) Psy rowniez - wystarczy poczytac dzial "weterynaria" na dogomanii. Wlos sie na glowie jezy :strach: Ale... zadbany kot choruje znacznie mniej - dlatego dbamy o nie jak umiemy. :D

Myszka.xww

[poprzednia][następna]