CZASOPISMO 4 ŁAPY I MY :)))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 07, 2002 15:17

Keti pisze:I może jeszcze o tym żeby pamietac o piwnicznych okienkach... Ja ciagle otwieram , a ktos z uporem maniaka zamyka.

A u mni AC wogóle nie ma okienek , a dziury zamurowali ....... Żeby ci co to zrobili wyzdychali .....Co za ...... osiedle i bloki , bez okienek .....
ObrazekObrazekObrazek

Bomba

Od: Czw sty 31, 2002 23:09

Post » Pon paź 07, 2002 15:20

Barbara, tez mi się to wcale nie spodobało i na pewno bedę żądać wyjasnień od redakcji.
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Pon paź 07, 2002 15:23

Ten "redaktor" który to napisał, to chyba jakiś nie tego........... Co ma piernik do wiatraka, czy niesterylizowane koty nie potrzebują lokum i jedzenia?????? Jakiś psychiczny, to to miało znaczyć?
Trzeba rzeczywiście się dowiedzieć, o co "Takiemu" biegało?
Dora nie denerwuj się, jest OK.

Małgorzata

Od: Pt sie 02, 2002 8:29

Post » Pon paź 07, 2002 15:33

To jest napisane od redakcji jako odnośnik wszystkich artykułów: naszego i Canisa.

Wiecie i zastanówcie się co niektorzy , co Wy wypisujecie do kogoś! Dziękuję za podsumowanie.
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Pon paź 07, 2002 16:13

Apel jest OK - ukazał się tam, gdzie mógł się ukazać, a skoro zaistniał, jest szansa że przedrukuje go też jakieś czasopismo normalnie ze zwierzakami nie związane. Byle bez tego absurdalnego komentarza od redakcji...

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon paź 07, 2002 16:20

Doruś, nie denerwuj się. Zrobiłaś bardzo dużo (i my wszyscy też). Swietnie, ze mamy swoją rubrykę. Trzeba zacząć kombinować artykuł na następny miesiąc. Dzisiaj kupię sobie 4 łapy :)
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pon paź 07, 2002 17:03

Ja juz napisałam do redakcji zapytanie , co ten dopisek mial oznaczać, zobaczymy, odpowiedzi jeszcze nie dostałam.

Katy, kochana, 4 łapy sa za darmo, nie musisz ich kupować, tylko sobie po prostu weź. I dziękuję Ci za mile słowa :)
Ja sie bardzo cieszę, ze mamy własna kolumne, przynajmniej coś możemy zdziałać ...
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Pon paź 07, 2002 19:46

Dopisek jest idiotyczny. Nie wiem, co tu się działo w związku z Dorą ale dopisek pochodzi napewno od redakcji i jest przejawem filozofii podobnej to tej, ktorą prezentuje jeden z "walczących" uczestników zwierzaków. Kto zwierzaki czyta, ten wie o kogo mi chodzi. W skrócie - że jak się kotom da jeść, to będą się bardziej rozmnażać. A może to dotyczyło jakiegoś tekstu o sterylizacji kotek? I chodziło o to, że nie podawać jedzenia tuż przed sterylizacją? Dziwne to jakieś :?

Ponieważ przygotowuję w tej chwili wraz z Estravenem artykuł o karmicielach m.in. o pani Danusi, to biorąc pod uwagę, jakie dopiski może dodać redakcja, poproszę o przesłanie do mnie materiału już po jego zredagowaniu. Bo ja pod takimi tekstami nie będę się podpisywać.

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Pon paź 07, 2002 20:27

Falko, nie wiem, czy widziałas ostatnie 4 łapy, ale to nie jest tylko pod moim tekstem, ale grubym drukiem napisane na całą stronę: czyli pod rokcafe i Canisem. Mój artykuł wiadomo, czego dotyczy, natomiast Canisu jest o adopcji kotów i jest fotka Dobrusi.
Jest napisane, że rubryka Kocie forum opiekuje się firma R. ( nie chcę reklamować) producent jednego ze żwirków, a pod spodem, na całą stronę pisze:
"UWAGA! Nie należy dokarmiać kotów bez uprzedniej sterylizacji. W przeciwnym razie będzie wzrastać ich pogłowie, a zatem bezdomność, a z nią głód i krzywda"
Idiotyzm!!!
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Pon paź 07, 2002 21:26

Pozwolę sobie wkleić list, ktory dostałam od pani Doroty z Redakcji "4 łap". Mam nadzieję, że to cos wyjaśni.

"O dopisek dotyczacy sterylizacji poprosila mnie jedna z organizacji dzialajacych na rzecz zwierzat. Wiadomo przeciez, ze nie chodzi o to, zeby dokarmiac tylko wysterylizowane koty, co mozna przeczytac w apelu. Chodzi natomiast o to, zeby przymierzajac sie do dokarmiania najpierw pomyslec o sterylizacji, bo moim zdaniem karmienie kotow, ktore mnoza sie potem w nadmiernej ilosci jest bez sensu. A w ogole jest mi koszmarnie przykro po tym co Pani napisala i mam nadzieje, ze tekst o karmicielkach, ktory ukaze sie w nastepnym numerze wszystko wyjasni. Prosze nie traktowac tego tak ostatecznie bo ja naprawde mam wylacznie dobre intencje i jesli mozna prosze to rowniez wyjasnic na forum. Nie robmy wojny jesli nie ma o co, bo przeciez myslimy tak samo. Oprocz tego dopisek jest wyraznie poza Pani tekstem i ewidentnie pochodzi od redakcji.
Serdecznie pozdrawiam. Dorota "
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Pon paź 07, 2002 22:07

No, to dobrze że wyjaśnili...
Troche nieladnie to bylo skomponowane i mogło źle się kojarzyć, miejmy nadzieję, że więcej takich wpadek nie będzie...
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Wto paź 08, 2002 0:23

Ja też mam taką nadzieję. Ale zastanawia mnie jedno. Ta organizacja, która prosiła o zamieszczenie dopisku. Falka ma rację, nie zdziwiłabym się, jakby to była właśnie TA organizacja... :?
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Post » Wto paź 08, 2002 9:19

dora750 pisze:Pozwolę sobie wkleić list, ktory dostałam od pani Doroty z Redakcji "4 łap". Mam nadzieję, że to cos wyjaśni.

Wiadomo przeciez, ze nie chodzi o to, zeby dokarmiac tylko wysterylizowane koty, co mozna przeczytac w apelu. Chodzi natomiast o to, zeby przymierzajac sie do dokarmiania najpierw pomyslec o sterylizacji, bo moim zdaniem karmienie kotow, ktore mnoza sie potem w nadmiernej ilosci jest bez sensu. (..)
Prosze nie traktowac tego tak ostatecznie bo ja naprawde mam wylacznie dobre intencje i jesli mozna prosze to rowniez wyjasnic na forum. Nie robmy wojny jesli nie ma o co, bo przeciez myslimy tak samo.

Własnie, że nie mozna przeczytac -wynika z niego, że jeśli są niewysterylizowane, to lepiej dac im umrzec z głodu, zeby się nie mnożyły nadmiernie - przynajmniej ja tak rozumiem; a jak wiadomo z wielu innych dyskusji na tym forum ludzi o dobrych intencjach jest dużo, co nie wystarczy - taka pseudopomoc. Trzeba faktycznie prosic o autoryzacje i nie godzic się na takie niejasne (delikatnie mówiąc) hasła pod artykułami.[/list]
under 15 feet of pure white snow

BarbaraF

Od: Czw mar 21, 2002 14:42

Post » Wto paź 08, 2002 9:26

Ja już też dostałam Cztery łapy i też jestem z lekka zszokowana...
Aż mi się nie chce tego rozpowszechniać, bo jeszcze zaszkodze biednym kotom...
"BE NOT INHOSPITABLE TO STRANGERS LEST THEY BE ANGELS IN DISGUISE"

WiMaRa

Od: Wto kwi 16, 2002 9:14

Post » Wto paź 08, 2002 9:31

No własnie bo w tym tekście wyraźnie jest napisane że BEZ SENSU JEST KARMIENIE DUŻEJ ILOŚCI KOTÓW 8O 8O 8O
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

[poprzednia][następna]