Znalazłam kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 06, 2025 20:37 Re: Znalazłam kota

Skoro kocia pozostaje u Was, proponowałabym zarejestrowanie czipa. Jest śliczna :1luvu:

Ananke

Od: Nie sie 18, 2002 14:13

Post » Czw lut 06, 2025 20:42 Re: Znalazłam kota

W kolorze rodzinnego gniazda ta sofa, czyli rodzeństwa i mamy, pewnie dlatego ją szybko polubiła.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob lut 08, 2025 18:06 Re: Znalazłam kota

Szara nauczyła się otwierać szuflady. Łapie przednimi łapkami uchwyt, a tylnymi się odpycha od mebla i jeeedzie, szuflada wyjeżdża, ona wskakuje. W ten sposób przespała dzisiejszy dzień w szufladzie z moimi majtkami... nieźle je przekopała, umościla się wygodnie. Potem zamknęłam, a ta poleciała otwierać. Żebyście widziały, jaka jest z siebie zadowolona! Widać po kocie dumę z dokonań.
Muszę znowu kupić zabezpieczenia do szuflad, miałam jak dzieci były małe, potem się pozbyłam. Żeby sobie krzywdy nie zrobiła.

uga

Od: Śro kwi 22, 2015 9:26

Post » Sob lut 08, 2025 19:51 Re: Znalazłam kota

Spryciara! :kotek:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob lut 08, 2025 20:01 Re: Znalazłam kota

Inteligentna malpa, jak kazda Szara :ryk:
Zostaw jej chociaz jedna szuflade, bo jak zacznie otwierac zamrazarke, to moze byc problem z kaluzami.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Sob lut 08, 2025 20:59 Re: Znalazłam kota

FuterNiemyty pisze:Inteligentna malpa, jak kazda Szara :ryk:
Zostaw jej chociaz jedna szuflade, bo jak zacznie otwierac zamrazarke, to moze byc problem z kaluzami.
hihihi
Ja miałam lodówkę zamykaną deseczką obracaną na kołku :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pon lut 10, 2025 17:06 Re: Znalazłam kota

Oderwała listwę przypodłogową w przedpokoju.
Oczywiście wiem,że gdyby listwa trzymała się na 100%, to kot nie dałby rady, gdzieś była jakaś nieszczelność, gdzieś tam kotek zaczął pracować.
Wpadła do kosza na śmieci (co za szczęście, że akurat był pusty), otwieranie szuflady jest trenowane, trzaskanie drzwiczkami szafki na buty też.

Miziać można tylko wieczorem jak jedna z seniorek przychodzi na mizianki. Ale Szara spała na moich stopach, przytuliła się, więc nie jest źle. Nie chcę, żeby się mnie bała.

Przysięgam, że patrzy na mnie takim samym wzrokiem jak mój syn przyłapany na malowaniu czerwoną kredką świecową po białej ścianie :lol: Jeśli kotka myśli, że ktoś się zdenerwuje i zacznie krzyczeć, to się zdziwi. My jesteśmy wciągnięci w oglądanie jej przygód, nie mamy tv, oglądamy koty :)

Dopisuję: przepraszam, ciągle zapominam zapytać: kiedy oddać klatkę? Proszę o adres na pw i orientacyjne godziny, kiedy można.

uga

Post » Pon lut 10, 2025 18:41 Re: Znalazłam kota

No to masz dokładnie takiego kota, jakiego potrzebowałaś :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pon lut 10, 2025 19:30 Re: Znalazłam kota

ale masz wesoło. Nie miała baba kłopotu, wzięła sobie kota.. chciało by się powiedzieć.

Ja aktualnie poluję z klatką łapką na takiego. Zwę go Ciacho, od miesięcy jest na ulicy, uciekał przed ludźmi , ogłaszałam czy ktoś szuka- ale skąd.. wywalony i tyle. Obecnie zbliża się już na metr więc ogłosiłam do adopcji i ktoś się zaoferował- w ciemno, nie znając płci, charakteru, nie wiedząc czy nie znaczący kocur, czy nie agresywna samica a może i w ciąży, nie patrząc na wydatki- czyli regularne strzyżenie,bo często takie koty nie pozwalają się czesać (a w moim mieście nawet żaden groomer się nie podejmuje obsługi kotów) . W ciemno ludzie chcą brać, bo w typie rasy :/

Obrazek

Natomiast poniżej Muszka , także od miesięcy, w tym samym miejscu co Ciacho- przytulna, pchająca się na kolana, komunikatywna... też ogłosiłam , razem z nim- zainteresowania brak :( .

Obrazek

Ja losowi dziękuję za moje bezproblemowe (behawioralnie) , wręcz idealne, lub elastyczne i szybko się uczące wpajanych im zasad dachowce

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

Post » Pon lut 10, 2025 21:30 Re: Znalazłam kota

uga pisze:Oderwała listwę przypodłogową w przedpokoju.

Polecam szarą taśmę. Klej łatwo wydłubać.
Ja wiele lat temu miałam goldena szczeniaka i kota „szczeniaka”. Chaos który nie miał końca i delikatniejsze rzeczy kleilam tą taśmą jeśli nie wymyśliłam jakiegoś prowizorycznego rozwiązania. Zawsze chciałam podpatrzeć który jest mózgiem każdej operacji, ale nigdy mi się nie udało podejrzeć jak rozpisują plan i ustalają taktykę.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Pon lut 17, 2025 14:13 Re: Znalazłam kota

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pon lut 17, 2025 14:23 Re: Znalazłam kota

Dzięki. Właścicielka tej kotki do mnie pisała, widziała nasze ogłoszenie. Niestety numer czipa się nie zgadza. Poprosiła też, żeby sprawdzić,czy kotka reaguje na imię, ale nie, nie reaguje.

uga

Post » Śro lut 19, 2025 13:43 Re: Znalazłam kota

@ita79, piękne koty.
Oto 4 warstwy szarości:
https://zapodaj.net/plik-ew2eEe0Rwz
Sofa jest jej oczywiście, chyba że akurat chce na fotel, to ma fotel.
Szaraczek łobuzuje dalej, ale wzrusza mnie też bardzo. Ja już się daje miziać, to jest w ekstazie, mruczy, ugniata, brzuch pokazuje i ugniata powietrze. Śpi ze mną przez część nocy, ja na boku, koło mojej twarzy przylepa - rezydentka, nieco niżej Szara. Wyciągam rękę i obie kotki kładą po jednej łapce na mojej dloni. Uwielbiam je.

uga

Post » Śro lut 19, 2025 13:49 Re: Znalazłam kota

Jak miło o tym czytać! :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro lut 19, 2025 18:43 Re: Znalazłam kota

Rewelacja :1luvu:.

egwusia