Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
makrzy pisze:miziel 52
dzienniczek z zaostrzenia otwiera się jak trzeba, lecę czytać![]()
ale wątek o rzygaczu nie, zamiast tego wyskakuje "tysiąc" fraz ze słowem rzygacz.
Moge prosić o link
makrzy pisze:Trochę mnie tu nie było ale dopiero wczoraj otrzymałam wynik hist-pat wycinków z jelit pobrany podczas laparotomii.
Jak się okazuje Tola to ba....rdzo zagadkowa koteczka.
Wycinki z jelit nie potwierdziły chłoniaka a wskazują na IBD
https://upload.miau.pl/show.php?u=5/6560dabc1fd
Mam dylemat...
Włączyć prednizolon żeby wyciszyć stan zapalny?
Boję się sterydu ze względu na jej praktycznie nie pracująca trzustkę![]()
Póki co ma się nie najgorzej, jest lepsza niż przed zabiegiem laparotomii półtorej miesiąca temu.
Waga trochę się waha ale nie spadła poniżej 3 kg a w połowie września było już 2,57 kg.
Apetyt dopisuje, stolce 1- 2 razy na dobę, uformowane.
Zbyt duże objętościowo więc przyswajalność nie jest najlepsza.
Widać, że czasem boli ale złe samopoczucie to tak 15-25 % w ciągu dnia, zależy jaki ma dzień.
Przeciwbólowych nie dostaje bo NLPZ przy trzustcea opioidy na jej bardzo leniwą perystaltykę też niekoniecznie...
Trochę męczą ja wymioty ale cerenia w tabletkach daje radę.
Poza tym funkcjonuje całkiem dobrze
katarzyna1207 pisze:makrzy pisze:Trochę mnie tu nie było ale dopiero wczoraj otrzymałam wynik hist-pat wycinków z jelit pobrany podczas laparotomii.
Jak się okazuje Tola to ba....rdzo zagadkowa koteczka.
Wycinki z jelit nie potwierdziły chłoniaka a wskazują na IBD
https://upload.miau.pl/show.php?u=5/6560dabc1fd
Mam dylemat...
Włączyć prednizolon żeby wyciszyć stan zapalny?
Boję się sterydu ze względu na jej praktycznie nie pracująca trzustkę![]()
Póki co ma się nie najgorzej, jest lepsza niż przed zabiegiem laparotomii półtorej miesiąca temu.
Waga trochę się waha ale nie spadła poniżej 3 kg a w połowie września było już 2,57 kg.
Apetyt dopisuje, stolce 1- 2 razy na dobę, uformowane.
Zbyt duże objętościowo więc przyswajalność nie jest najlepsza.
Widać, że czasem boli ale złe samopoczucie to tak 15-25 % w ciągu dnia, zależy jaki ma dzień.
Przeciwbólowych nie dostaje bo NLPZ przy trzustcea opioidy na jej bardzo leniwą perystaltykę też niekoniecznie...
Trochę męczą ja wymioty ale cerenia w tabletkach daje radę.
Poza tym funkcjonuje całkiem dobrze
To zdecydowanie lepsza wiadomość niż chłoniak ... Mój Pokerek żył z IBD (które potem przeszło w triaditis) ponad 11 lat, były kryzysy, ale na sterydzie jechał już całe życie ...fakt, że po ogarnięciu najgorszego dawki były maleńkie, wręcz homeopatyczne - 1/8 tabletki, ale na encortolonie - wg profesora Lechowskiego to był najlepszy lek. A Profesora Romana Lechowskiego polecam baaaardzo przy IBD, on małemu uratował życie, lubelscy weci )i to ci dobrzy) poddali się, wg nich Pokrkowi zostało 4-5 ygodni życia ... przeżył ponad 10... Fpl trzustkowe miewał i ponad 50 ... i mimo tego jadł wtedy, bawił się ... To był Wojownik i najpogodniejszy kot, jakiego kiedykolwiek miałam ....Brakuje mi go bardzo
makrzy pisze:Marzenia11, poniżej w linku na ten temat, dość obszernie.
https://sklep.mlynoliwski.pl/_blog/78-K ... ia_serrata).html
W necie sporo info na ten temat, tylko trzeba grzebać.
Praktycznie niczym nie ryzykuję a może u Toli dać dobre efekty (mam wrażenie, że już je widzę ale to chyba jeszcze za szybko)
Póki co dostaje od 12 dni, jedną kapsułkę podzieliłam na 10 części.
Daję 1 x dz 1/10 kps (posypuję jedzenie i o dziwo chętnie zjada).
Zwiększę do 2 x dziennie.
Zakupiłam tę poniżej bo ma aż 85 % kwasów bosweliowych i 15 mg AKBA w kapsułce.
Polecana na forum Barfny świat.
Niestety o takich parametrach była dostępna tylko na amazon
Kadzidło BS-85 AKBA wg Dr. med. Michalzik - 100% kadzidło indyjskie - 15 mg AKBA na kapsułkę - kwas boswelliowy 85% - od BIOTIKON®
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], kasiek1510, puszatek i 94 gości