koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 12, 2020 14:47 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Budka na Niusi zainstalowana...
Obrazek
Obrazek

...i zakamuflowana
ObrazekObrazek

Trochę się rozpadało, więc damy rade zanieść za chwilę tylko budkę dla Szarusia. Mordusia ma gdzie się schować, więc do jutra musi poczekać.

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Pon paź 12, 2020 14:57 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Klara Opiekun wirtualny LimLim

Obrazek

Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Pon paź 12, 2020 17:22 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

dziękuję , moja słodka dziewczynka :love: :love: :love:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon paź 12, 2020 17:49 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Damian- iza71koty pisze:Kiciula, Mordusia, Szara z bazy oraz dochodzący Marcin( Hal),a w podwórku Andzia Opiekun wirtualny alicat

No filmik wyszedł super:))
Andzia jest korpulentnych kształtów i nie zawsze to widać, ale tutaj bardzo:D Jak biegającą kulka do przytulania:) Cieszę się bardzo, że pomimo nawału pracy i beznadziejnej pogody macie jeszcze siłę wrzucać tutaj relacje:)
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

Post » Pon paź 12, 2020 20:46 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Szaruś Opiekun wirtualny Afatima
Obrazek Obrazek

Szaruś dostał dzisiaj budkę :D
Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Pon paź 12, 2020 20:47 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Liza

Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Śro paź 14, 2020 11:01 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Sprawdziłam wczoraj budki zainstalowane w ostatnim czasie.Do swojej na pewno wchodził i spał Szaruś.Z budki korzysta też Trzykrotka.Ma tą drugą budkę teraz w innym miejscu z dala od stołówki na którą przychodzi Józio.Nie przepadają za sobą.Kiciula i Mordusia chyba spały razem w tej jednej ale tam planujemy dołożyć jeszcz3e jedną budkę.Szara z bazy korzystała z tej co juz tam była ale dałam świeże polarki.I jeden kot karmiony przez Damiana też chyba wchodził do swojej nowej budki - która Damian przeniósł po Szarusi.Chyba tylko Niusia jeszcze do swojej nie zajrzała- ale ona ma tam jeszcze w okolicy dwie inne - wiec jeśli w niej nie zamieszka to ją zabierzemy dla innego kota.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro paź 14, 2020 11:02 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Jest u nas zimno, mokro i bardzo wieje.Zapraszam do pomocy- sami nie damy rady

https://pomagam.pl/yynfh4hk

iza71koty

Post » Pt paź 16, 2020 12:31 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Nadal gorąco zachęcam do pomocy.

Zdałam relację na watku lotniskowym to teraz tutaj na szybko.Dotarły dzisiaj 3 kartony ścinek polarowych.Damian już pojechał na lotnisko działać.Ja z kolei wczoraj zaniosłam budkę Kiciuli i Mordusi.Budka zostawiona dla Niusi nie została zamieszkana ponieważ kotka jednak śpi w tej budce co Frodo.To podwójna gruba styropianowa starsza budka ale dobrze zabezpieczona bardzo ciepła i sucha i polarki tam są świeże.Moze jeszcze ciut dołoże z ostatniej dostawy.

Budka zaniesiona Kiciuli wcześniej została zajeta przez Szarą z bazy- zatem nie było wyjścia i trzeba było dostarczyć drugą bo obydwie kotki-Kiciula i Mordusia - to siostry - i nadal spały zwinięte w kłębuszki w trawie- gdzie miały gniazdo.Weszłam tam głęboko w poszukiwaniu tego ich gniazda i znalazłam.Dokładnie tam wstawiłam budkę a to spora budka wiec dwie na pewno się tam zmieszczą i poszłam bo musiałam jeszcze przytargać płytę meblowa na dach.Chciałam zrobić solidny wystający dach z każdej strony zeby w razie czego jeszcze było osłonięte miejsce z boku budki- jakby któraś kotka budki nie zaakceptowała jednak.No i wiadomo od deszczu i wiatru też.

Płyty miałam schowane u Trzykrotki- wiec niestety blisko nie było.A Damian nie mógł pomóc bo był w tym czasie u kotów na lotnisku.Wracam a Kiciula już w budce.Zadowolona jak diabli i patrzy tylko z trwoga czy ja jej tej budki nie przyszłam zabrać.Wyszła na chwile zamontowałam co trzeba obciążyłam i Kiciula wlazła do środka.

Dzisiaj muszę targać drugą plytę żeby położyć na budke Szarej z Bazy bo tam ta co jest za mało wystaje.A budka stoi w takim miejscu ze potrzebuje dodatkowego zabezpieczenia.

iza71koty

Post » Pt paź 16, 2020 16:07 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Damian- iza71koty pisze:Znajomy wyłożył tymczasowo sumę potrzebną na zakup pieca dla Bezdomnej na lotnisku. Chodzi o Mariolę i altanę Zygmunta. Głównymi dwoma powodami czemu postanowiliśmy zorganizować Jej piec jest to, ze śpi tam minimum 8 kotów na strychu i chcielibyśmy żeby nikt nieprzyjemny altany nie zajął, gdyby ją porzuciła. Mariola nie ma sumy potrzebnej na zakup pieca.
U nas też jest kiepsko jeśli chodzi o wydatek ponad 300zł na piec plus koszt nowych rur i kolanka.
Pan Mirek( znajomy) kupił piec oraz rury. Piec trzeba zainstalować, w tym wykuć dodatkowo dziurę w kominie, a starą zamurować.
Piec, który chcieliśmy naprawić się do niczego nie nadawał. Mariola ma dostać jakieś pieniądze z MOPS-u więc poinformujemy, że musi zwrócić za piec przynajmniej 100zł. Drugie tyle dołożył Pan Mirek. Więc żebyśmy się mogli z nim rozliczyć potrzebna jest kwota ok. 150zł.
Ustalimy z Mariolą, że piec jest także naszą własnością. Żeby nie wyszły w przyszłości jakieś cyrki.

:oops:
Bardzo prosimy- jeśli Ktoś mógłby/ chciałby się dołożyć do pieca to bylibyśmy wdzięczni za pomoc. Musimy z naszej strony oddać Panu Mirkowi 150zł, pod warunkiem, ze Mariola dotrzyma słowa i na wyrównanie z MOPS-u odda nam 100zł. Bo ustaliliśmy, że zwrócimy 250zł za piec :oops:
Piec i rury kosztowały ok 370zł.

Damian- iza71koty

Post » Pt paź 16, 2020 16:25 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Iza dzisiaj dokończyła przygotowanie budek Kiciuli i Mordusi.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Szaruś
Obrazek Obrazek

Mordusia
Obrazek

Henio
Obrazek

Ida i Bąbelek
Obrazek

Tak wysoki poziom wody jest nad rzeczka, tam gdzie karmimy koty. Wczoraj było znacznie gorzej. Na szczęscie dzisiaj jest już lepiej.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Pt paź 16, 2020 19:49 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Rozmawiałam dzisiaj z Damianem na temat tego że chyba musimy zrobić oboje przerwę od Forum.Mam jakieś dziwne wrażenie że im więcej zamieszczamy materiału i piszemy- tym mniej Osób do nas zagląda. :roll: Ze mniej Osób pisze to widzę już od dłuższego czasu.Nie wiem dlaczego tak jest i nie chcę w to wnikać ale jest mi przykro normalnie :( - bo na prawdę bardzo się staramy i robimy co możemy a nawet więcej w kociej sprawie a jak zauważyłam sporym powodzeniem cieszą się ostatnio wątki niekoniecznie o kotach.Jeśli tak ma być to nie wiem czy powinniśmy Was męczyć materiałem. :roll: :oops:

iza71koty

Post » Pt paź 16, 2020 20:23 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

JózefK. pisze:Cieszę się bardzo, że pomimo nawału pracy i beznadziejnej pogody macie jeszcze siłę wrzucać tutaj relacje:)

No... chyba przestaniemy wrzucać aż tyle materiału, bo wygląda jakbyśmy pisali dla siebie i dla 2-3 osób :(
Dzisiaj zrobiłem 64km w ciągu dnia na rowerze. Mamy straszne opóźnienie i dopiero zaczynamy ogarniać w domu. Zejdzie nam do 23. Nie po raz pierwszy. Materiał to my wrzucamy w trakcie jedzenia, lub w czasie wolnym zamiast odpoczynku, czy np. oglądania Tv.
Licząc koty z obu wątków, koty w domu i koty Pani Ewy oraz dochodzące... ponad 130 kotów musimy ogarnąć każdego dnia i nakarmić bez względu na zasoby finansowe, pogodę, czy inne utrudnienia.
Według mnie to wszystko to dla 2 Osób za dużo, ale może przesadzam. Ja już dawno pisałem, ze chyba niepotrzebnie prowadzimy wątek lotniskowcom. Moglibyśmy raz w miesiącu napisać o nich coś tutaj i tyle. Jeśli Ktoś będzie chciał kupić jedzonko to super. Najwyżej ta Osoba/y dostałyby specjalny materiał z lotniska na PW. Do tego zbiórka na pomagam.pl- ludzie zbierają na leczenie jednego kota duże kwoty w krótkim czasie, a my od kilku miesięcy nie możemy zebrać kwoty 3000zł z czego i tak większość wpłat to wpłaty od osób stąd.
W ogóle to wszystko wygląda tak jakby się nasze wątki znudziły, bo tylko o jedzenie/ wpłaty wołają. I zdjęcia wypasionych, czystych i zdrowych kotów wrzucają, a więc koty wykarmione i zdrowe więc w czym problem?
Chyba darujemy sobie ramki, filmiki( średnio 1 wstawiony filmik ogląda 5-7 Osób), a ograniczymy się do relacji co zrobione i zdjęć raz w tygodniu. Przynajmniej trochę sił zaoszczędzimy, lub przeznaczymy ten czas na robotę.

Damian- iza71koty

Post » Pt paź 16, 2020 20:26 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

Czytam i oglądam. Piękne kotki, naprawdę :) Szacun za to co robicie, to ogrom wysiłku i ogromnie wykańcza psychicznie, wiem o tym :(

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pt paź 16, 2020 20:32 Re: Koty- bardzo potrzebujemy Waszej pomocy.

A możecie zmienić zdjęcia na pomagam.pl na te cudne, jesienne ramki? Lepiej by to wyglądało.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

[poprzednia][następna]