Misia Fiv+ZDROWE dzieci- białaczkowy kocurek z Mrzeżyna[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 10, 2016 18:33 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

Ale słodka <3 :) A na którym piętrze mieszkasz? Bo wydaje się bardzo wysoko - 10te czy wyżej?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto paź 11, 2016 0:01 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

Arcana pisze:A temu syjamkowi nie zmienia się umaszczenie i kolor ślepi? Dziewczyny kiedyś pisały, że takie nierasowe pointy zmieniały umaszczenie na czarne.

Syjamek genetycznie jest czarny od urodzenia :) czarny pręgowany klasycznie, jak widać :)
Czy będzie bardzo ciemny z wiekiem? czy też zachowa dobry kontrast? Trudno wyczuć, to zależy od wielu uwarunkowań - genów, diety, ogólnego stanu zdrowia i temperatury w jakiej będzie trzymany ;)

Z kolorem oka też nie wiadomo czy zostanie takie jak jest, czy będzie jaśniejsze czy ciemniejsze. Oko wybarwia się bardzo długo :)
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Pt paź 14, 2016 8:18 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

Luna15 :1luvu: dziękujemy za wsparcie puszkami. Paczuszka przyszła w czwartek. Zawartość wystarczy może do poniedziałku 8O :strach:
Małych 7 urwisów + mama kociąt wciągają jak opętane. Cieszę się ,że maja apetyty i pięknie jedzą,ale koszta tego są niebotyczne.
Do tej pory małe jeszcze nadrabiały Convem od Szarfielsy,ale i ten spory zapas się skończył.
Będę próbować samo mleko kozie jak radzi milva b.Byle tylko nie było biegunek ,bo wtedy już doprawdy oszaleję :201429 I tak nie robię nic innego po i przed praca jak tylko sprzątam kupy :roll:

W weekend ugotuję kurczaka,bo nie sposób wykarmić tego wiecznie głodnego towarzystwa. Dopiero co odbierałam kurierem 7,5kg Purizona. Została już ostatnia z trzech paczek... 8O

klaudiafj-Twojej przesyłki dla mamy kociąt ani awiza nie ma narazie, gdzieś utknęła :(

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pt paź 14, 2016 8:25 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

milva b pisze:Syjamek genetycznie jest czarny od urodzenia :) czarny pręgowany klasycznie, jak widać :)
Czy będzie bardzo ciemny z wiekiem? czy też zachowa dobry kontrast? Trudno wyczuć, to zależy od wielu uwarunkowań - genów, diety, ogólnego stanu zdrowia i temperatury w jakiej będzie trzymany ;)

Z kolorem oka też nie wiadomo czy zostanie takie jak jest, czy będzie jaśniejsze czy ciemniejsze. Oko wybarwia się bardzo długo :)

taaaa? wszystkiego bym się spodziewała,ale nie ,że on czarny niby jest 8O
i rzeczywiście zaczyna ciut ciemnieć np. na uszkach ,ale i tak piękny jest i oczyska błękitne jak lazurowe wybrzeże :wink:

Mama kociąt powtórnie odrobaczona była w czwartek z Pięknotami i Krówkiem. Maluchom dam tabletki dziś,bo nie miałam wersji dla kociąt. Robale wyłaziły z Pięknot ,z Krówka poprzednim razem też.Tym razem nie przyuważyłam. Tzn. zbierałam kupy o piątej rano, nieprzytomna, po obudzeniu,byle szybciej pozbyć się zapachu :? . I kiedy ostatnią z ulgą spuszczałam w toalecie przypomniałam sobie,że miałam je obejrzeć :evil:
Zmęczona jestem tymi kotami już. Bardzo zmęczona.

tabo10

Post » Pt paź 14, 2016 13:00 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

tabo10 pisze:klaudiafj-Twojej przesyłki dla mamy kociąt ani awiza nie ma narazie, gdzieś utknęła :(

Przecież jest napisane gdzie "Oczekiwanie przesyłki do odbioru w placówce 2016-10-07 14:44 UP Warszawa 119"
:)

klaudiafj

Post » Pt paź 14, 2016 14:40 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

Jestem na poczcie.Dowiem się osobiście,listonosz nic nie wie,awiza nie ma.

tabo10

Post » Sob paź 15, 2016 0:04 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

tabo10 pisze:
milva b pisze:Syjamek genetycznie jest czarny od urodzenia :) czarny pręgowany klasycznie, jak widać :)

taaaa? wszystkiego bym się spodziewała,ale nie ,że on czarny niby jest 8O
i rzeczywiście zaczyna ciut ciemnieć np. na uszkach ,ale i tak piękny jest i oczyska błękitne jak lazurowe wybrzeże :wink:

ano czarny jak smoła :) Tak jak rodzeństwo :mrgreen:
I tak jak Twoje bengalskie z innego miotu 8) Ta sama głęboka czerń.

Z tą tylko różnicą, że on jest genetycznie cscs czyli point, jego rodzeństwo Ccs lub CC, czyli koty całkowicie pokryte kolorem niosące pointa lub nie, a "bengale" są CC, czyli całkowicie pokryte kolorem nie niosące pointa :D

Fosprenilu dla kociaków jeszcze nie ma, ale trzymam rękę na pulsie, gdy tylko będzie dam znać, gdzie i kiedy możesz odebrać :D
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Pon paź 17, 2016 12:39 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

klaudiafj :1luvu: , Twoja paczuszka dotarła. Dziękujemy!

Obrazek

Niestety mama kocia nie zwyczajna jeść takich dóbr :cry: Nie wiedziała co z tym zrobić :|

Obrazek

za to dzieciaki wszystko pożarły w mig :strach:
Obrazek

tabo10

Post » Pon paź 17, 2016 12:41 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

Dziękujemy także pięknie za paczkę od Cioci Luna15 :1luvu: , na zdjęciu ostała się połowa.Reszta w brzuchach :mrgreen:
Obrazek

tabo10

Post » Pon paź 17, 2016 12:58 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

Moje błękitnookie cudo rośnie :smokin:
Domaga się noszenia na rękach,tulenia.Inicjuje kontakt,zaczepia,podgryza,ucieka z kuchni.Chce do kotów i żąda możliwości zwiedzania świata. Siedzenie z rodzeństwem i mamą to skrajna nuda :twisted: Zakumplował się z Krówkiem,gania z kotami i jest przeszczęśliwy z tego powodu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon paź 17, 2016 13:03 przez tabo10, łącznie edytowano 2 razy

tabo10

Post » Pon paź 17, 2016 13:01 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

Ale najbardziej je lubię jak śpią :twisted:
Obrazek

Obrazek

tabo10

Post » Pon paź 17, 2016 13:06 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

Jaki fajny zezik :1luvu:
I ten kolor błekitny. No cudo :1luvu:
Miałam kotka Karmelka o takich kolorach. Z wiekiem mocno sciemniał. Nogi, ogon, uszka. Oczy zostały niebieskie do końca. Też miał zeza. Kochany był.

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Pon paź 17, 2016 13:28 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

O, nowe fotki! Cudne maluchy :)
Uszka, łapy i ogon to chyba ciemnieją całkiem rasowo. Czytałam, że zezik jest częstą wadą syjamów

Do typowych cech ówczesnych kotów syjamskich należały też… zez i załomek na ogonie. Były one wręcz pożądane. Dziś na szczęście wady te – bo są to wady – są podstawą do eliminacji kota z hodowli.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Pon paź 17, 2016 13:31 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

Z tym zezowaniem to zależy gdzie patrzy.Czasem jest,a czasem nie :D

tabo10

Post » Pon paź 17, 2016 17:46 Re: JAK SYJAMSKIE i marmurki - kocięta od bezdomnych szukają

tabo10 pisze:klaudiafj :1luvu: , Twoja paczuszka dotarła. Dziękujemy!

Obrazek

Niestety mama kocia nie zwyczajna jeść takich dóbr :cry: Nie wiedziała co z tym zrobić :|

Obrazek

za to dzieciaki wszystko pożarły w mig :strach:
Obrazek

To super, że dzieciaki zjadły :) Tak właśnie myślałam, że tak będzie :) Ale nie chciałam pisać, że dzieci to też mogą zjeść, bo nie jest to z napisem "kitten" ;) Ale najważniejsze, że smakowało i zniknęło w brzuszku, bo u mnie moje ostatnio tym pogardziły i co otwarłam to wyrzuciłam, więc wolałam wysłać do kotków, które z chęcią wszamią :D

klaudiafj

[poprzednia][następna]