KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon kwi 18, 2016 15:36 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Vanya pisze:
Iwona11 pisze:
Vanya pisze:W temacie klatek łapek- jako że mam dostać jubileuszową premię postanowiłam zainwestować w klatkę łapkę. Możecie coś polecić? Będę wdzięczna za namiary na jakieś sprawdzone "modele".

http://www.varimextrade.com.pl/index.php?adres=pulapki

Model nr 1 - Czarna - jest fajna, solidna, ale ciężka - 8 kg. Razem z dużym kocurem jest co dźwigać.
Model nr 2 - srebrna, składana, waga 5 kg, lepiej się nosi bo ma dwa uchwyty, jest niewiele mniejsza od tej czarnej. Gdybym kupowała dla siebie, wzięłabym raczej tą srebrną.

Dzięki, będę myśleć :D Szkoda tylko że mają pełną podłogę ( nie z siatki) Bo jak kot zrobi siku? Wkładać tam od razu podkład?

Ale jak nie ma podłogi i się zesika w transporcie w samochodzie niekastrowany kocur, to smrodu się nie pozbędziesz. Ja zdecydowanie wolę z podłogą. Poza tym bez podłogi, oprócz ewentualnych sików, masz pewne, że ci jedzenie które włożyłaś na przynętę rozpapra w samochodzie. Te klatki z podłogą są dosyć szczelne od spodu, bo podłoga z trzech stron jest otoczona taką mini niską ścianką a z czwartej strony jest ta ściana wyciągana. Ja przywożę do domu złapanego kota i od razu ostrożnie staram się wyczyścić klatkę w środku, uważając, żeby kot nie zwiał. Potem wkładam mu szmaty, podkład, miseczkę z wodą i tak do rana siedzi. Rano "przeprowadzam" do klatki iniekcyjnej i tak zawożę na sterylkę. Jak mam dwa, jeden jedzie w łapce. Po zabiegu odbieram w transporterkach, które wkładam do klatek bytowych i powoli otwieram, a potem jest przeprowadzka do pudeł kartonowych, bo transporterki są z reguły zasikane.

No ale jak wolisz z podłogą z siatki to tutaj szukaj http://rolmarket.pl/pol_m_Pulapki-i-tru ... e-412.html albo na Allegro.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon kwi 18, 2016 16:45 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

balbina38 pisze:Zefir może jechać na badania w sobotę lub w poniedziałek. Kto się odważy?Może trzeba skombinować kaganiec dla kota :mrgreen:

Czyli klatkę iniekcyjną podrzucę w piątek. Chociaż jeżeli ma mieć krew pobraną, to i tak trzeba go będzie wyciągać, bo przecież trzeba się wkłuć w żyłę, a wydaje mi się, że przez kraty się tego nie zrobi. Iniekcyjna jest dobra, żeby podać zastrzyk domięśniowo u kota, który się rzuca.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon kwi 18, 2016 17:56 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Iwona11 pisze:
balbina38 pisze:Zefir może jechać na badania w sobotę lub w poniedziałek. Kto się odważy?Może trzeba skombinować kaganiec dla kota :mrgreen:

Czyli klatkę iniekcyjną podrzucę w piątek. Chociaż jeżeli ma mieć krew pobraną, to i tak trzeba go będzie wyciągać, bo przecież trzeba się wkłuć w żyłę, a wydaje mi się, że przez kraty się tego nie zrobi. Iniekcyjna jest dobra, żeby podać zastrzyk domięśniowo u kota, który się rzuca.

no właśnie nie wiem ,czy nie trzeba będzie podać"głupiego jasia" ,tak jak to było z Didi.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon kwi 18, 2016 19:16 Re: Proszę nie pisać zakładam nowy watek

[Grafik 18.04-24.04.
18.04. pon. rano Beata wiecz. Asia
19.04. wtorek rano CatAngel wiecz. Agata
20.04. środa rano CatAngel wiecz. Kasia
21.04. czwartek rano Beata wiecz. CatAngel
22.04. piątek rano Agata wiecz. brak
23.04. sobota rano brak wiecz. brak
24.04. niedziela rano CatAngel wiecz. brak

Bardzo prosze aby w srode zapisal sie ktos na wiczor. Agata jest w pracy. Ja mam kontrole u lekarza w Katowicach na 19.00 wiec na 20.00 nie wroce niestety. Bo nie wiem ile bede czekac.

Jutro przyjedzie kotka na przetrzymanie od Pani Ewy ktora pożyczyla klatke lapke. Kotka po sterylce.

Agata zabierze Rudi do schronu.
Teresa odbierzesz kota? :)

Zefir niech moze jedzie na badania w sobotę. Bo ma byc sprzatanie, to zeby sie za bardzo iloscia ludzi nie stresowal.
Ostatnio edytowano Śro kwi 20, 2016 12:39 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon kwi 18, 2016 19:49 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Info z dyżuru pomagała mi Patrycja dzisiaj , na kw Zefir 2 razy zaatakował Harka biedny aż do boksu uciekł,ja dostałam w lydke jak jedzenie szykowałam ale tak lekko, Persiczka spokój , dziczka nie ruszyła jedzenia . Na zdrowej też nawet spokój tygrys obsikał drzwi , kuwete , i leżaczek troche go wyprałąm a deske ze środka wyrzuciłam bo już źle wyglądała, Lola straszny apetyt Ferdek spokojny wszedł na chwile do woliery posiedział na drapaczku ale Rudi nie dałą mu się zbliżyć . Był mąż Patrycji zobaczyć ściany , Jaki kolor wybieramy na ściany może groszkowa zieleń lub coś innego ?

Asiap84

Od: Czw sie 13, 2015 22:27

Post » Pon kwi 18, 2016 20:44 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Zielony chyba uspokaja :).Może na koty też będzie działać.

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Pon kwi 18, 2016 21:06 Re: Proszę nie pisać zakładam nowy watek

CatAngel pisze:Teresa odbierzesz kota? :)

Tak odbiorę po pracy Rudi po sterylce i przy okazji odbiorę ze schroniska nasze kontenerki.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon kwi 18, 2016 21:09 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Asiap84 pisze: Był mąż Patrycji zobaczyć ściany , Jaki kolor wybieramy na ściany może groszkowa zieleń lub coś innego ?

Najważniejsze żeby to był jakiś ciepły kolor.
Przywiozłam w pomarańczowej teczce czyste umowy adopcyjne. Czy jest coś do przewiezienia do schronu przed sobotnimi porządkami? Poprawiam kącik medyczny i wystawiam persiczkę na FB.
czy ktoś pamięta w jakim wieku jest persiczka?

terenia1

Post » Pon kwi 18, 2016 21:15 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Niedługo będę zamawiać suche specjalistyczne dla Abi w Krakwecie - to zakupię tez łopatki do żwirku tak jak ostatnio. Które zamówić ? http://www.krakvet.pl/akcesoria-kuwety- ... tml?page=2
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon kwi 18, 2016 21:19 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

balbina38 pisze:Lola cukier 396.Znowu wysoki :( drapała się dzisiaj niemiłosiernie,nie wiem co jadła?

Ja jej dałam tylko łyżkę tego jej, ale widziałam że chrupała suche zwykłe :/

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Pon kwi 18, 2016 21:22 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Kurcze nie ma wogóle telefonów o Abi, a juz u Gosi wykupiłam pakiet 100 ogłoszeń.
Od 9 maja znowu na tydzien przenoszę się na Zagórze i będę miała problem co z Abi :cry:
Sasiadka ma przychodzić jak zawsze do moich a Abi biedna tak dlugo sama na małej powierzchni i to slonecznej (a co za tym idzie nagrzewającej się - a ona woli chłodek ) No i noce , jak Abi jest sama w nocy to drze ryjka :( (w dzień może tez , ale to ja nie wiem , no i nie niesie tak jak w nocy)
Tak że prosze miejcie ją na uwadze , a ja pytam znajomych czy by jak co przygarneli od niedzieli do piątku wieczorem .
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon kwi 18, 2016 21:32 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Patka2805 pisze:
balbina38 pisze:Lola cukier 396.Znowu wysoki :( drapała się dzisiaj niemiłosiernie,nie wiem co jadła?

Ja jej dałam tylko łyżkę tego jej, ale widziałam że chrupała suche zwykłe :/

Ale nie ma suchego zwykłego na zdrowej. Jest tylko suche Didi dla alergikow i Tygryskowe.
Innego suchego nie powinno byc. Tylko te dwa rodzaje. Lola moze jesc suche od Didi
Ostatnio edytowano Pon kwi 18, 2016 21:44 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Pon kwi 18, 2016 21:35 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Beatko patrzyłam na wiklinowe budki dla kociaków - musimy wymienić te nasze co są w kociarni te nadają się już tylko do spalenia, są budki z materiału ale w naszych warunkach mało praktyczne, plastikowe owszem są ale ceny około 300zł. Na zooplusie wiklinowe budki od 100zł się zaczynają. Na allegro ceny od 50-40zł.

terenia1

Post » Pon kwi 18, 2016 21:43 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

Pytal mnie kiedyś ten Pan co od was bral te koszyczki. Chcial dla kur.

CatAngel

Post » Pon kwi 18, 2016 21:46 Re: KOCIA CHATKA - odsłona nr 36

CatAngel pisze:Pytal mnie kiedyś ten Pan co od was bral te koszyczki. Chcial dla kur.

Nie ma problemu jak coś możemy mu te stare dać :D

terenia1

[poprzednia][następna]