Łódź 2016 - prośba o głosy na JOKOTa - str.84

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 25, 2016 18:09 Re: Łódź 2016 - nostalgicznie i wspomnieniowo - str.8

Zdrowych , wesołych Świat Wielkiej Nocy ,dla Was ,dla Waszych bliskich i oczywiście dla Waszych podopiecznych .
Życzę Wam też odrobiny lenistwa i choć troszkę odpoczynku od kocich spraw :).

Pozdrawiam serdecznie Agnieszka

babuszka

Od: Czw kwi 09, 2015 15:43

Post » Pt mar 25, 2016 19:09 Re: Łódź 2016 - nostalgicznie i wspomnieniowo - str.8

ewa_mrau pisze:
kalewala pisze:[...]spuściła się, i leciała dalej - tzn z sieci do spłuczki leciało, ze spłuczki do muszli też - „dzwon” nie chciał się zamknąć.. [...]

no to masz na bogato!
u mnie tylko telewizor przestał działać
znowu przestał działać
trzeba się będzie znowu przestawić na czytanie na zaśnięcie...
no chyba, że znowu zaskoczy
znaczy się telewizor zaskoczy i zaskoczy tym samym mnie
---
a teraz zagadka na Święta: znajdź pięć różnic
Obrazek Obrazek
---
kickic!
:smokin:

4. ten grubszy ma też grubszy brzuszek i tak jakby i innym kolorze albo nie powinnam pić napojów z niepewnych źródeł :-)
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Od: Pt maja 02, 2014 20:30

Post » Pt mar 25, 2016 20:21 Re: Łódź 2016 - nostalgicznie i wspomnieniowo - str.8

_aaaKotyRude2_ pisze:4. ten grubszy ma też grubszy brzuszek i tak jakby i innym kolorze albo nie powinnam pić napojów z niepewnych źródeł :-)

bingo!
a brzuchol ma od piwa...
kalewala wygrywa 4/5 kota
Ty wygrywasz 1/5 kota
jak się dzielicie?
Obrazek
---
KIcKic!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt mar 25, 2016 20:33 Re: Łódź 2016 - nostalgicznie i wspomnieniowo - str.8

biorę głowę bo tył produkuje urobek i śmierdzi bardzo a z przodu zawsze mniej i ewentualnie tylko rybką, a rybka to morze a ja ja lubię morze :-)
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Post » Pt mar 25, 2016 20:45 Re: Łódź 2016 - nostalgicznie i wspomnieniowo - str.8

_aaaKotyRude2_ pisze:biorę głowę bo tył produkuje urobek i śmierdzi bardzo a z przodu zawsze mniej i ewentualnie tylko rybką, a rybka to morze a ja ja lubię morze :-)

... a kalewala już wie?
---
KicKic!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Pt mar 25, 2016 22:18 Re: Łódź 2016 - nostalgicznie i wspomnieniowo - str.8

babuszka pisze:Zdrowych , wesołych Świat Wielkiej Nocy ,dla Was ,dla Waszych bliskich i oczywiście dla Waszych podopiecznych .
Życzę Wam też odrobiny lenistwa i choć troszkę odpoczynku od kocich spraw :).

Pozdrawiam serdecznie Agnieszka

Dołączam się do tych życzeń dla Kalewali, Ewy_mrau i wszystkich osób wspierających ich działalność :1luvu:
Wesołego Alleluja!!!

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Sob mar 26, 2016 18:40 Re: Łódź 2016 - nostalgicznie i wspomnieniowo - str.8

Życzenia Spokojnych Świąt w przypadku kalewali nie bardzo się sprawdziły - podziwiam, że sobie poradziłaś!
Jesteś prawie tak pomysłowa jak ten kociak :D
Obrazek
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob mar 26, 2016 19:33 Re: Łódź 2016 - nostalgicznie i wspomnieniowo - str.8

ewa_mrau pisze:
_aaaKotyRude2_ pisze:biorę głowę bo tył produkuje urobek i śmierdzi bardzo a z przodu zawsze mniej i ewentualnie tylko rybką, a rybka to morze a ja ja lubię morze :-)

... a kalewala już wie?
---
KicKic!

jeszcze nie, ale przecie zostawiłam jej więcej kota :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Post » Wto mar 29, 2016 20:30 Re: Łódź 2016 - nostalgicznie i wspomnieniowo - str.8

uwaga, uwaga!
Zaginął Oskar 28-03-2016 w okolicach ulicy Cieszkowskiego 4 przy Tagore zaginął bury kotek. Ma na imię Oskar. Raczej stroni od ludzi. Znaki szczególne to dość ciemne oczka w tym jedno ślepe ( widać na nim jakby mgłę) i bardzo ubogie uzębienie (kociak ma tylko 4 kły). Jest zaczipowany. Bardzo proszę o kontakt.nr tel 603521340 lub729408174.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
pamiętacie?
Wujek Oskar i Malutki Paszczak
viewtopic.php?f=1&t=166885&p=11125098&hilit=Wujek+Oskar+i+Malutki+Paszczak#p11125098 str. 43
---

ewa_mrau

Post » Wto mar 29, 2016 21:44 Re: Łódź 2016 - nostalgicznie i wspomnieniowo - str.8

Ewa napisz do Ani pisiokot, memberlist.php?mode=viewprofile&u=8766 ona rzadko teraz bywa na forum, ale na PW pewnie przyjdzie, ona mieszka w tamtych okolicach
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro mar 30, 2016 10:20 Re: Łódź 2016 - nostalgicznie i wspomnieniowo - str.8

andorka pisze:Ewa napisz do Ani pisiokot, profile.php?u=8766 ona rzadko teraz bywa na forum, ale na PW pewnie przyjdzie, ona mieszka w tamtych okolicach

dzięki!
już obie dziewczyny ze sobą skontaktowałam
---

ewa_mrau

Post » Śro mar 30, 2016 10:36 Re: Łódź 2016 - zginął Oskar - str.9

cudnie, nie zdążyłam na konkurs z królisiem wrrrrr
a dalej czytam o kolejnym zaginionym
:(
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro mar 30, 2016 11:13 Re: Łódź 2016 - zginął Oskar - str.9

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

Post » Śro mar 30, 2016 15:40 Re: Łódź 2016 - zginął Oskar - str.9

kocka pisze:zapraszam na bazary viewtopic.php?f=20&t=173015 i ten viewtopic.php?f=20&t=173777 :D

Może na kastrację i szczepienie wczorajszych nabytków? Bo:

Święta, Święta i po Świętach…
W sumie niewiele odpoczęłam, bo niby weekend o jeden dzień dłuższy, ale obowiązki rodzinno-towarzyskie, przygotowania.. No Święta po prostu..

Adopcje - tuż przed Świętami - czarny Alain Lefevre. Święta spędził pod łóżkiem, teraz mam nadzieję, że wyszedł. A przed blokiem dwa wypasione kociska - nie zdążyłam sfocić - i kocie budki,. Miłe, prawda?
I Maniuś Bałucki.

Obrazek * Obrazek * Obrazek

Obie adopcje zabawne trochę - Maniuś poszedł do adopcji do starszego pana i 23letniej trikolorki na początku marca. Płakał w nocy, pan doszedł do wniosku, że jest bardzo nieszczęśliwy i kotek wrócił do p.Łucji, Pan cały czas martwił się o niego, dzwonił, dopytywał, a kiedy Maniuś chyba tydzień temu trafił do lecznicy usunąć ząbki i leczyć ropień w łapce - odwiedzał go codziennie. I w sobotę zabrał do siebie.

Alain Lefevre - pan rok temu wziął od nas Pako, po tygodniu zwrócił - mieszkał wtedy z pewna panią z dzieckiem, okazało się, że alergicznym. Teraz pan mieszka sam i już na żadne panie nie ma ochoty, koty kocha, zawsze miał w domu. No i…

Może skrytykujecie - ale kotom krzywda się nie stanie, w najgorszym razie wrócą do nas, a te adopcje to dla ich szansa - Maniuś kilkuletni i ponad roczny Alain nie są niestety super adopcyjne…

Potem kociaki z Łodzianki - dymek, ruda, rudy

Rudy sprytnie się schował, Patryk zjadł koleżance świąteczny sernik, Marchewka (z trzynastki) oswajała się na kolanach koleżanki, a Selera chyba muszę zacząć ogłaszać - trudny jest, ale zabawny, może znajdzie amatora..

Obrazek * Obrazek * Obrazek * Obrazek

Wczoraj już normalny młynek - Julianów, bardzo ciężarna kotka, jadę z łapką, ale kotka oswojona, złapana rękami, czeka na mnie w kontenerze. Przy okazji do lecznicy z Marchewką - na szczęście gula na szwie sterylkowym to raczej nie przepuklina, a odczyn, zastrzyk w gulę i w piątek kontrola.
Nie wiem, czy ta śliczna kotka nie trafi do nas na dt - szkoda jej na ulicę…

Obrazek

Na tym Julianowie jeszcze jakieś koty, ale karmiciele mocno niezorganizowani, nawet się nie znają. No i podobno jakiś długowłosy w strasznym stanie - podobno wyrzucony, bo stary. Pani od ciężarnej kotki ma zorientować się kto go karmi, spróbujemy złapać. Szkoda mi tych długowłosych - nie radzą sobie na wolności, wiele razy widziałam zbroję z filcu utrudniającą ruchy, paprzące się odparzenia na skórze…

A propos długowłosych - dotarła informacja, że w lesie rąbieńskim od tygodnia biega przepłoszony długowłosy kot... Karmią go, ale nie mogą zatrzymać, złapać się nie daje. Zawiozłam łapkę, obiecałam zabrać, ja się złapie. Złapał się o 22,40, jak z mokrą głową wychodziła z wanny… No to pojechałam z ta mokrą głową, zabrałam zapłakane i przemoczone niebieskookie cudo, zahaczyłam o lecznicę, sprawdziłam chipa - nie było, dla równowagi wetka wycięła jajeczka, a ja dredy. Miał sporo łysych miejsc na skórze - pewnie tam, gdzie mógł wyrwał sobie te dredy… Kochany jest, łagodny, gadający, spał w łóżku.

Jakby co - kot ma ogłoszenie o znalezieniu, chipa nie ma, ogłoszeń, że ktoś szuka - też nie znalazłam.
Rasa? Rąbieński leśny.

A jeśli kogoś jeszcze ciekawi moja spłuczka - to działa, po modyfikacji. Bo nie trzymała wody, dzwon się nie zamykał i cięgle ciekolo - a ja wodomierz mam, i liczyć niestety muszę. Więc zmodyfikowałam - dociążyłam kamykiem na druciku.
Niby mogłam reklamować, ale jakoś nie wierzę, by kolejna była lepsza.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro mar 30, 2016 19:59 Re: Łódź 2016 - rąbieński leśny - str.9

Post » Śro mar 30, 2016 15:40 Re: Łódź 2016 - zginął Oskar - str.9

kocka pisze:
zapraszam na bazary viewtopic.php?f=20&t=173015 i ten viewtopic.php?f=20&t=173777 :D

Może na kastrację i szczepienie wczorajszych nabytków?

Tak wlasnie planowalam :D

kocka

Od: Pt lut 27, 2015 22:02

[poprzednia][następna]