Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 03, 2015 11:11 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Usiłowałam poprawiać niektóre zdjęcia w fotoszopie, ale jedno jest pewne - żeby zdjęcie było dobre trzeba mieć aparat fotograficzny, albo wysokiej klasy telefon
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw wrz 03, 2015 11:12 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Napisałam priv do ewan. Może ona da radę mi pomóc.
"Każde marzenie jest nam dane z siłą do jego spełnienia " K.Choszcz

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=214301

indianeczka

Od: Pon cze 07, 2010 14:20

Post » Czw wrz 03, 2015 11:15 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

indianeczka pisze:Napisałam priv do ewan. Może ona da radę mi pomóc.

Odpisałam na poprzedniej stronie.
Bez Twojej pomocy, nie da rady.
Czy ogłaszasz też gdzieś indziej swoje zwierzęta (OLX, Gumtree)?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw wrz 03, 2015 11:22 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Ja zawsze najwięcej odpowiedzi mam na ogłoszenia z portalu http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/
Ogłoszenia darmowe i często czytane!

Heka

Od: Wto sty 31, 2012 12:23

Post » Czw wrz 03, 2015 11:52 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

w mieszkaniu,(przy robieniu zdjęć w pomieszczeniu takim nie bardzo do zdjęć)
najlepiej jest umieścić zwierzaka na jakimś materiale -w soczystym kolorze (tak aby zakryć podłogę, odrapane okno itd, brzydki fotel w tle)
może być narzuta, cokolwiek byle ładne kolorystycznie, najlepiej jednobarwne , ale może być i wzór -byle kot w tym nie ginął

czasem można za 1 zł kupić piękne kolorystycznie zasłony czy pościel w secend handzie
może być podarta, ale ten fragment, który wypełnia kadr musi być cały i w dobrym kolorze
najlepiej taki materiał, który udaje np aksamit -żeby dało się udrapować i żeby nie był wygnieciony
czasami w secend handzie sa takie duże szlafroki czy aksamitne suknie -za 1zł
a może masz cos takiego po prostu w szafie

robisz zdjęcia aparatem foto?
masz opcję portret? czy masz możliwość nastawienia przesłony, czasu itd?
można nastawić np opcje portret i podejść do zwierzaka na odległość niecałego metra (trzeba sprawdzić na ile ci aparat pozwoli, żeby nie rozmazać zdjęcia) , wykadrować tak żeby był tylko zwierzak i wtedy może twój aparat da rade tak nastawić przesłonę, żeby rozmazać tło -zależy jaki masz aparat

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw wrz 03, 2015 12:04 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Ja myślę, że zakrycie odrapanej podłogi nie ma znaczenia, i kupowanie aksamitu do udrapowania również. To nie mają być zdjęcia do kalendarza.Potrzebny jest w miarę dobry sprzęt i dobre światło. Ktoś kto zechce pomóc zwierzętom nie zwróci na to uwagi. To muszą być ludzie, którzy patrzą sercem.
Indianeczka nie ma w ogóle aparatu,o czym pisze od początki wątku, nawet dobrej jakości aparatu w telefonie nie ma.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw wrz 03, 2015 12:14 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

same się czepiacie, że mają być lepsze zdjęcia
nie ma nadmiaru ludzi, którzy patrzą sercem -trzeba szukać tez tych co patrzą oczami
a czasu raczej nie ma

nie aksamit tylko poliester, który udaje aksamit
wydatek niewielki, a różnica kolosalna
szczególnie że nie ma skąd wziąć dobrego sprzętu
światło ma dobre
gdyby wykluczyła tło -wystarczyłby jej ten aparat, który ma w telefonie do możliwych zdjęć
czasem w telefonie tez jest opcja portret

Patmol

Post » Czw wrz 03, 2015 13:09 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Przejrzałam zdjęcia na fb i tam koty mają ładne zdjęcie na pościeli.
Nie wiem jak je przenieść na forum :-(
"Każde marzenie jest nam dane z siłą do jego spełnienia " K.Choszcz

Obrazek

viewtopic.php?f=20&t=214301

indianeczka

Od: Pon cze 07, 2010 14:20

Post » Czw wrz 03, 2015 13:13 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

daj tutaj linka
to mogę jutro rano przenieść

Patmol

Post » Czw wrz 03, 2015 13:16 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Wklej chociaż link.
Jeśli miałabyś dostęp do komputera tamto zdjęcie można zapisać na dysku a potem wczytać na jakiś serwer ze zdjęciami albo np. na upload.miau.pl i wkleić tutaj link.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw wrz 03, 2015 13:20 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Patmol, nie czepiam się. Twoje intencje są słuszne, ale dziewczyna nie ma nawet aparatu więc jak jeszcze zacznie za poliestrem gonić to znowu się wydłuży.
Robię wydarzenia na fb od dawna, uczestniczę też w wielu. I wiem, że im większa bida dookoła zwierzęcia, tym bardziej chwyta to za serce. Potrzebne są jedynie wyraźne, w dobrym świetle zdjęcia.
Indianeczka, czy możesz tutaj wkleić link do fb?!
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw wrz 03, 2015 13:24 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

dwa koty są przecudne -można by je oddzielnie ogłaszać, dla tych co chcą po prostu ładnego kota

ja czasem ogłaszam koty do adopcji 8)
na kota ładnego i ładne zdjęcie jest wiele odpowiedzi (większość głupia, ale jest jakiś odzew) i ludzie wtedy piszą, co mnie raczej śmieszy, że ich chwycił za serce i chcą mu pomóc (kiedyś ogłaszałam takiego w typie Brytyjczyka)
ale wazne żeby dali dobry dom -nie muszą go kochać

na krówkę na brzydkich zdjęciach -nie ma nawet głupich propozycji -
ale jak się poprawi zdjęcia, jakiś odzew jest

dajcie link do wydarzenia

może ktoś z Tozu w Gdańsku ma lustrzankę i by przyszedł

Patmol

Post » Czw wrz 03, 2015 13:47 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

Nie ma jeszcze wydarzenia, jak zrobię to wkleję. Kiedy to nastąpi, to zależy od tych zdjęć nieszczęsnych.
Czy Ty masz Indianeczko profil na fb? Czy mam rozumieć, że tam są gdzieś lepsze zdjęcia choćby na początek. Jest gdzieś link do niego, bo nie mogę znaleźć. Czy jesteś go w stanie wkleić, lub podać gdzie mogę go znaleźć, lib chociaż podaj mi na pw imię i nazwisko.

Czy naprawdę nie masz żadnych znajomych u których mogłabyś skorzystać czasem z internetu i którzy nie mają aparatu lub lepszej jakości telefonu :?: :!:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw wrz 03, 2015 13:51 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

czasami się nie ma
bywa

Patmol

Post » Czw wrz 03, 2015 13:52 Re: Ratunku! Błagam o DT dla moich zwierząt. Trójmiasto

W galerii, do której link podałam na poprzedniej stronie w cytacie wcześniejszego posta z kilkoma innymi zdjęciami jest kilka całkiem ładnych zdjęć :ok:

Pytałam o link do zdjęć na Fb, ta galeria jest na google!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

[poprzednia][następna]