Kot w każdej szafie (II)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 01, 2015 15:35 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

Następny wspaniałomyślny fundator kocich domków:
Magdalena M. Skawina - 120 zł :1luvu:
Serdeczne dzięki!!!!

Już wpłaciłam 505 zł do Styromaxu, dostawa w piątek. Poproszę Nilith o wklejenie dowodu wpłaty. Potem paragonu.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto gru 01, 2015 16:50 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

Obrazek
"A kiedy pada deszcz/Bezdomne koty mokną -/Co zrobić masz, sam wiesz:/W piwnicy otwórz okno.
(...)
Bo może być i tak:/W twych grzechach zaczną grzebać,/A kot – da łapką znak,/Uchyli furtę Nieba."

R. M. Groński

Nilith

Od: Czw sty 13, 2011 2:13

Post » Wto gru 01, 2015 16:55 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

Dzięki Nilith za wrzucenie skanu przelewu.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Śro gru 09, 2015 15:28 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

Dalsze wpłaty na budki od forumowiczek:
Marivel - 50 zl
Samosia - 250 zł ( w tym duża budka i transport dla samosi)

I dwie wpłaty bez nicków - nie wiem czy z forum czy z fb:
Monika F. z Warszawy - 40 zł
Iwona P. z Warszawy - 50 zł

Wszystkim wielkie dzięki :201494 :1luvu:

Zakupiłam ostatnio:
- folię bąbelkową i taśmę pakową - 85 zł
- 2 plandeki - 68,27 zł (potrzebne do zadaszenia kociego siedliska. Pod plandeką będą stały kocie domki i karmik. jak zamontuję zrobię fotkę)

Paragony za te zakupy będą tu wklejone przez kogoś życzliwego i biegłego w tych czynnościach. Może Iwonami?

łącznie wpłaty 880 zł
Wydatki 658,67 zł

łKolejną partię pudeł kupie jak zrobię te z pierwszej dostawy. Nie mam za dużo miejsca na składowanie.

Prakseda

Post » Czw gru 10, 2015 7:33 Re: Kot w każdej szafie (II) - Zimowe domki, prośba o pomoc

Oto dowody :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro gru 23, 2015 10:50 Re: Kot w każdej szafie (II) - WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

Życzę Wam miłych, spokojnych Świąt spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, przyjażni i miłości. Razem ze swoimi zwierzakami.
Naszym podopiecznym bezdomniakom życzę zimy takiej jak dziś i zawsze pełnej miseczki.

Prakseda

Post » Śro gru 23, 2015 10:53 Re: Kot w każdej szafie (II) - WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

Spokojnych, dostatnich (nie tylko w dobra materilane) i pogodnych Świąt życzę Tobie i Twoim Bliskim :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 23, 2015 11:13 Re: Kot w każdej szafie (II) - WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

ASK@ pisze:Spokojnych, dostatnich (nie tylko w dobra materilane) i pogodnych Świąt życzę Tobie i Twoim Bliskim :1luvu:

Dzięki Asiu.
Świateczne uściski.

Prakseda

Post » Śro gru 23, 2015 11:20 Re: Kot w każdej szafie (II) - WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

U mnie smutno, szaro-niebieska kotka Blue odchodzi (nerki). Nie wiem czy w Święta nie będę musiała szukać dyżurnej lecznicy, wiecie po co.....

Prakseda

Post » Śro gru 23, 2015 16:04 Re: Kot w każdej szafie (II) - WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

Agniesiu, dobrych , spokojnych i radosnych Swiat zycze Tobie i Twoim podopiecznym. Niech Nowy Rok przyniesie Ci wiele dobroci i duzo zdrowia. :kotek: Pozdrawiam bardzo serdecznie!

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Czw gru 24, 2015 10:13 Re: Kot w każdej szafie (II) - WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

****************************Obrazek****************************
... a na Ziemi Pokój Ludziom dobrej woli

Niech się spełnią wszystkie dobre, z czystego serca płynące życzenia
W ten świąteczny czas spokoju, odpoczynku i choć odrobinę radości
życzy
Małgosia z Mamą i kotami

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw sty 07, 2016 14:13 Re: Kot w każdej szafie (II) - WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE

Powracając do sprawy zakupu domków dla kotów uzupełniam listę darczyńców:
Karina N. z Sandomierza – 240 zł
Agnieszka M. z Warszawy – 29 zł

Dzięki wspólnej akcji na face booku i forum udało się kupić kolejną partię pudeł na kocie domki i dodatkowe materiały.
Kupiłam :
- 18 szt. pudeł styropianowych - 530 zł
- 2 szt. pianki montażowej - 36 zł
- folię – 36 zł

(Dowody będą wklejone w oddzielnym poście przez Iwonami).

Wszystkim sponsorom wielkie, serdeczne dzięki. :1luvu: :201494

Ponieważ zima w pełni potrzeby nie maleją lecz rosną, więc nadal polecam się Waszej dobroci serc i pamięci o zmarzniętych bezdomniakach.

Prakseda

Post » Pon sty 11, 2016 3:59 Re: Kot w każdej szafie (II) / budki - rozliczenie cd

Wklejam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Pon sty 18, 2016 11:23 Re: Kot w każdej szafie (II) / mróż "ścina" koty

Niestety mamy jednak zimę. I to srogą.
Cierpią zwierzęta, cierpię ja - fizycznie ( bo ja jak kot ciepłolubna) i psychicznie.
Moje podopieczne nawet nie chcą wychodzić do jedzenia. Długo wołam zanim wyjdą z budek czy altany.
Kilka nie pokazuje się wcale. Bardzo się o nie martwię. Może to robota lisa, która codziennie odwiedza posesję (ogród) w mojej pracy.
Na służewieckim cmentarzu znalazłam kocie zwłoki w budce.
A dziś rano wyczołgał się z legowiska Niuniek. Ledwo żywy i płaczący. Nie mam pojęcia co mu jest. Chwyciłam go i wpakowałam do kontenera. Dostał zastrzyk przeciwbólowy, bo myślę, że cierpi. Jak tylko szef mnie puści lecimy do weta.
Mróz słabsze zwierzaki kosi. :cry: Nie dają rady.
Zawsze wczesną wiosną najwięcej strat w kotostanie.
Przepraszam za to bezsensowne pytanie. Kto wymyślił zimę??? :strach:

Prakseda

Post » Pon sty 18, 2016 11:57 Re: Kot w każdej szafie (II) / mróż "ścina" koty

Przy mrozach nie wolno zapominać o pojeniu kotów. Mają ogromne niedobory wody i siadają im nerki. Trzeba stawiać ciepłą wodę w miskach i przestawić się na, przede wszystkim, rozdrobnione mokre jedzenie -- nawet kiedy zamarznie, koty je poskubią i będzie dla nich źródłem płynu.

Przynajmniej takie są moje doświadczenia z dokarmiania dziczków.
Odkąd sumiennie pilnujemy dopajania, nie straciliśmy zimą żadnego podopiecznego. Nawet gdy temperatura spadała do -28 C.

No i, oczywiście, przed mrozami i w ich trakcie ogromne wzięcie wśród kotów ma tłuszcz. Np. mocno otłuszczone śledziony wieprzowe.

edit: Praksedo, sprawdź jak najszybciej, czy kić nie ma babeszjozy!
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

[poprzednia][następna]