Ewa.KM pisze:Chiara pisze:Ewa.KM pisze:zrzutka.pl to zarejestrowana działalność gospodarcza Marcina Starzyńskiego jako Biuro Usług Płatniczych, wpisana do gminnego rejestru CEIDG a nie w KRS jak Fundacja Siepomaga, Nie wiadomo wiec kto jest z Zarządzie, mniejsza tez przejrzystość, transparentność. OPP musi publikować swoje sprawozdania na stronie pożytek.gov.pl. Indywidualny przedsiebiorca jakim jest M.Starzyński NIE. 6% dla siepomaga jest traktowane jako darowizna dla Fundacja Siepomaga. W zrzutce nie wiadomo, zapewne jako przychód do opodatkowania. Fundacja musi prowadzić pełną rachunkowość bez wzgledu na osiagane przychody, prywatny przedsiębiorca dopiero po przekroczeniu limitu 1.200.000 euro (5.010.600,00zł). W zrzutce mozesz zbierac na wieczór kawalerski czy wakacje na Majorce, w siepomaga cel i wiarygodność zbiórki jest weryfikowany.
A ile zrzutka sobie liczy za przeprowadzenie zbiórki ?
Za założenie konta nic, za dodatkowe opcje tzw. premium, wyróznianie, paypal itp 3,5%. na dole regulaminu jest cennik
https://zrzutka.pl/regulamin/ Ale zrzutka ma polubień na fb 7 tysiecy a siepomaga 128 tysięcy. Mozna założyć i tu i tu i zobaczyć jak to działa w praktyce. Mnie się bardziej podoba siepomaga (kilku moich znajomych tam już jest)
Mnie się nie podoba.
Ewa.KM pisze:zrzutka.pl to zarejestrowana działalność gospodarcza Marcina Starzyńskiego jako Biuro Usług Płatniczych, wpisana do gminnego rejestru CEIDG a nie w KRS jak Fundacja Siepomaga, Nie wiadomo wiec kto jest z Zarządzie, mniejsza tez przejrzystość, transparentność. OPP musi publikować swoje sprawozdania na stronie pożytek.gov.pl. Indywidualny przedsiebiorca jakim jest M.Starzyński NIE. 6% dla siepomaga jest traktowane jako darowizna dla Fundacja Siepomaga. W zrzutce nie wiadomo, zapewne jako przychód do opodatkowania. Fundacja musi prowadzić pełną rachunkowość bez wzgledu na osiagane przychody, prywatny przedsiębiorca dopiero po przekroczeniu limitu 1.200.000 euro (5.010.600,00zł). W zrzutce mozesz zbierac na wieczór kawalerski czy wakacje na Majorce, w siepomaga cel i wiarygodność zbiórki jest weryfikowany.
Aż mnie ciekawi cóż za szlachetny cel jest wart, by zabierać aż 6% innym szlachetnym celom na siezarab... yyyy pomaga. Muszę się tego dokopać w wolnej chwili. Chyba, że ktoś z Was już wie ? Póki co mnie to przypomina szlachetność Claire Underwood.

Jeśli się mylę z zachwytem odszczekam.
Ponieważ jednak Powszechna Sterylizacja to zdecydowanie nie są "moje małpy i mój cyrk" niech zdecydują Wasze głosy w tej sprawie. Przeciw były tylko trzy osoby...
Ewa, jeśli masz ochotę poprowadzić zbiórkę dla PS na siepomaga to ja się oczywiście zgadzam.

Zrzutką zajmę się jak znajdę chwilkę, bo jestem bardzo zarobiona obecnie.