S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 09, 2015 23:18 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

moim zdaniem wywoławcza poniżej 15 zł nie ma sensu, z drugiej strony u mnie na wątku jest zainteresowanie, dwie sztuki (poduszka i torba) sprzedane od ręki (było po 4), więc kilka zł to moim zdaniem przesada....

Tania spoko, jakoś ogarnę wysyłkę, nie pomyślałam, że może to być problem...
tel mam cały czas ten sam, jeśli masz jakikolwiek, to na pewno aktualny, bo od 2004 nie zmieniłam ;)

tylko prośba, żeby w aukcji od razu zaznaczyć, że ze względu na godziny pracy wysłałka może się opóźnić o 2-3 dni...
spróbuję zrobić dokładniejsze zdjęcia, i może jakieś opisy...

Mała - odnośnie małego - został dzisiaj rano uśpiony :( [*]
amputowana łapka, ogólnie połamany, nie jadł, nie pił, nie sikał, itd, wet ocenił, że ogólnie był w bardzo ciężkim stanie, dużo cięższym niż wyglądało na początku :(
na oko miał kilka miesięcy, i jedyne pocieszenie, że nie umierał sam w przydrożnych krzakach :(

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon mar 09, 2015 23:26 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

aha, sprawdzę koszt przesyłki, bo też do pokrycia przez potencjalnych kupujących

charm

Post » Wto mar 10, 2015 7:24 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

charm pisze:aha, sprawdzę koszt przesyłki, bo też do pokrycia przez potencjalnych kupujących

Charm, może Ty po prostu zrób bazarek na swoim wątku, a co uznasz za stosowne to przelejesz Niekochanym, ok? Będzie mniej zamieszania.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto mar 10, 2015 9:53 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Kamakolo pisze:
charm pisze:aha, sprawdzę koszt przesyłki, bo też do pokrycia przez potencjalnych kupujących

Charm, może Ty po prostu zrób bazarek na swoim wątku, a co uznasz za stosowne to przelejesz Niekochanym, ok? Będzie mniej zamieszania.

Chyba tak będzie najlepiej....

Zasugerowałam się paroma starymi wpisami, jak ten
Kamakolo pisze:Dla tych CO NIE BYLI, dla tych CO NIE CZYTAJĄ, podsumowanie zebrania z soboty. Robiła je psia wolontariuszka (podsumowanie), ale przekaz jest UNIWERSALNY.
1. Bazarki – ostatnio Fundacja jest w bardzo złej kondycji finansowej. Fanty na bazarki są, będziemy zbierać dalej, tylko osób chętnych do ich robienia brak. W schronisku jest szafa, gdzie będą przechowywane rzeczy na bazarki. Potrzeba osób, które będą robiły zdjęcia, opisywały przedmioty, jak już powstanie bazarek na dogomanii to wysyłały zaproszenia, oraz osób, które potem te przedmioty będą pakować i wysyłać. Anna Nizioł Marcin Kabza będzie wstawiać zdjęcia i opisy na dogomanii i panować nad samym wątkiem.

Bazarkiem na fb https://m.facebook.com/events/154483790 ... y&source=1
gdzie np torby są po 17zł/22zł kt, a nie po 6zł i ofertą wystawienia na nim bo nie mam konta na FB i nie jestem w stanie na bieżąco ogarniac bazarku, odpisywać, itd, czas mam w bardzo nieprzewidywalnych momentach
Tofinek pisze:jeśli ktoś coś ma na bazarek, to niech pisze do mnie na pw :) najbardziej poszukiwane są rzeczy dla zwierząt, bo idą jak ciepłe bułeczki :mrgreen:

Puskas chyba musisz dorobić towaru, bo już prawie wszystko się rozeszlo :ryk:

ps. Jeśli nie jesteście w stanie dostarczyć tego do schroniska, to możecie wysłać to pocztą do kupującego :)

Wiedziałam, że sporo się zmieniło przez ostatnie parę lat, odkąd zdecydowanie mniej robię (żeby nie powiedzieć, że nie robięprawie nic....), ale w schroniskowych czasach, które pamiętam, zawsze było ciężko, zawsze było bardzo mało czasu, ale jak ktoś chciał jakoś pomóc na tyle na ile w danym momencie mógł, ale nie mógł zrobić czegoś innego, to nie spuszczalo się go na przysłowiowe drzewo, bo może zrobić tylko coś, w stylu zorganizować fanty na bazarek, ale już ogarnąć resztę niebardzo...

Z bazarkiem jakoś ogarnę, sprzedam sama i zrobię przelew, tylko nie wiem, kiedy dam radę :(
nie chciałam robić problemów, pomyślałam, że skoro jest zbiorczy bazarek na fb, gdzie mimo wszystko zagląda dużo więcej osób, to najprościej będzie dorzucić do niego fanty, ale jak widać za dużo zamieszania, bo w chwili obecnej nie mam jak podrzucić cosiów do schroniska.....

charm

Post » Wto mar 10, 2015 10:32 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Charm ja naprawdę nie mam czasu i dlatego nie będe reagowac na twojego focha.

My działamy TAK:
1/KRÓTKI MAIL do Toffinka z opisem rzeczy plus zdjęcia
2/ sugestia ceny
3/informacja zwrotna pd Toffinka dokąd wysłac sprzedaną rzecz
4/ wysyłka w ciągu 2-3 dni (zwrot kosztów wysyłki).

KONIEC i ile czasu zaoszczędzone!

Widziałaś, żebyśmy się TU na miau rozpisywały o tym kto, jakie rzeczy, za ile, daje na bazarek?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Wto mar 10, 2015 11:25 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Kamakolo pisze:Charm ja naprawdę nie mam czasu i dlatego nie będe reagowac na twojego focha.

My działamy TAK:
1/KRÓTKI MAIL do Toffinka z opisem rzeczy plus zdjęcia
2/ sugestia ceny
3/informacja zwrotna pd Toffinka dokąd wysłac sprzedaną rzecz
4/ wysyłka w ciągu 2-3 dni (zwrot kosztów wysyłki).

KONIEC i ile czasu zaoszczędzone!

Widziałaś, żebyśmy się TU na miau rozpisywały o tym kto, jakie rzeczy, za ile, daje na bazarek?

na temat czasu się nie wypowiem, wrzuciłam zdjęcia rzeczy, w ramach informacji co będzie na bazarek (w swojej naiwności pomyślałam, że może komuś się spodoba, ktoś może podsunie pomysł na coś innego w tym stylu, albo inny nadruk, żeby za jednym razem podrzucić, itd), pw nie zdążyłam wysłać, tak samo jak lepszych zdjęć, bo do lepszych zdjęć musiałabym być w domu w godzinach innych niż środek nocy...
i o cenach nie ja tu zaczęłam dyskusję, odpowiedziałam na pytanie Toffika....

To pierwsze rzeczy, które robiłam na bazarek, czyjś, a nie robiony przeze mnie.
I gdybyś zasugerowała przeniesienie się z dyskusją na pw albo cokolwiek takiego, byłoby to dla mnie zupełnie zrozumiałe, ale napisanie, że mam zrobić sama bazarek na swoim wątku bo będzie mniej zamieszania jest dla mnie dość jednoznacznie napisane "spadaj i nie przeszkadzaj".

charm

Post » Wto mar 10, 2015 12:14 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

może 6-8 zł to rzeczywiście za mało, nie znam się na takich bibelotach ale poduszka chyba rzeczywiście przesadziłam z ceną co najmniej 15zł lepiej brzmi
z Orzeszem będę wiedzieć w weekend czyli w niedz, dam znać sms :)
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto mar 10, 2015 14:21 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

o mamo- a tu co sie dzieje
Laski, chyba musicie się razem napić :wink:

Kamakolo- charm nie robiła jeszcze bazarka dla fundacji, pewnie stąd te pytania
charm- dzięki za fanty, Sylwia ma teraz mega młyn z papierami fundacyjnymi, nie śpi po nocach, stąd pewnie nerwy

... a w schronisku....

nie ma nowego kota, przynajmniej rano nie było
za to do domku pojechał chyba Nutek :ok: , a wczoraj tak jak pisałam Fontana
jeszcze nie dzwoniłam tam

max pochorowała się starowinka Iza, jest na lekach, nie je

a,propos Dnia Otwartego- trzeba pomyśleć co z przekąskami
tangerine -jak zajrzysz- konkurs trzeba zrobić- ten ,,twój,,

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto mar 10, 2015 15:33 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

charm - jeśli chcesz pomóc bazarkowo, to zamiast sie obrażać wyślij w końcu te zdjęcia do Toffinka, szkoda czasu, po co tyle gadania, bo szczerze mówiąc też zirytowało mnie kilka stron postów "nie wiem jak" "nie wiem kiedy" "nie wiem gdzie"
niepotrzebnie problemy tworzysz babo :wink:
dawno mogły być wystawione, a może i sprzedane
o resztę pomartwisz się jak się coś sprzeda
a cena od Ciebie zależy, owszem tak, bo to Twoje fanty

Mała1 pisze:a,propos Dnia Otwartego- trzeba pomyśleć co z przekąskami

tu chyba nic nowego nie wymyślimy, tylko większa ilość byłaby potrzebna :roll:

i za zdrówko futer :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Wto mar 10, 2015 17:51 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

puskas, piszę się na artystyczną sobotę :kotek:

Misia.

Od: Nie gru 14, 2014 22:49

Post » Wto mar 10, 2015 18:09 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

Proszę ze mnie nie robić znerwicowanej księgowej, kiedy ja zwykła s..ka jestem :smokin: , t`so nie, dziołszki?

Ja proponuję kupic Makro/Selgros/inkszy hipermarket - takie skrzyneczki z ciasteczkami, pakowane po ok, 2 kg i może taką skrzyneczkę z tymi mikro-cukiereczkami, co to w każdym banku leżą :D
Nie zrobimy tylu przekąsek - nawet jak każda upiecze ciasto :-\ Wydac koło stówki - trudno, może odzyskamy to w puszkach.

Tylko jako nieznerwicowana księgowa prosze brac wszystko na faktury.

a! długoterminowa prognoza pogody przewiduje na 21-03 pięeeeękne słoneczko i ok. 13 stopni.
Obrazek

Kamakolo

Post » Wto mar 10, 2015 18:12 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

a muffinki z ciasta marchewkowego mogą być ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto mar 10, 2015 18:14 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

ja zamówiłam juz medalowe naklejki, więc będzie co ciąć :wink:
niestety w sobotę tą idę na 90tkę :kotek:

Jak ktos ma ochotę coś upiec to jasne ,że tak :)

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto mar 10, 2015 18:19 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

mogę oficjalnie donieść, że jednak będę na dniu otwartym 21 :1luvu:
może uda mi się jakie ciasto upiec :kotek:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto mar 10, 2015 18:20 Re: S.K.Niekochane XXVI- zapraszamy

mamaGiny pisze:a muffinki z ciasta marchewkowego mogą być ?

uwielbiam, jasne, że się nadadzą - odpowiednia wyważona słodycz i kochana marchewa :P
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

[poprzednia][następna]