PAKT CZAROWNIC XXXVI

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Władzę naczelną Paktu Czarownych będą sprawować(potwierdź głos w wątku!)

Ankieta wygasła Wto kwi 22, 2014 11:00

AniHili, AYO, Shira3
10
31%
AniHili, Shira3, Vilemo5
13
41%
AYO, Shira3, Villentrtenmerth
5
16%
Shira3, Villemo5, Villentretenmerth
4
13%

Liczba głosów : 32

Post » Nie lut 16, 2014 10:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Villemo, i mnie smutno.
Moje łzy dla ptaszka. I dla mojej Lori, wciąż, choć umarła rok temu. Śmierć zwierząt mnie przerasta.
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Nie lut 16, 2014 11:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Jeśli decydujesz się połączyć swe życie z mniejszym bratem musisz pogodzić się z tym, że odejdzie wcześniej. I tak jest lepiej. Osierocony kot, pies, ktokolwiek - nie przeżyje długo bez znajomej ręki. Oni giną, umierają z tęsknoty, umierają bo nie chcą już tak żyć i nie da się ich zawrócić...
Przyjaźń kosztuje niestety.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Nie lut 16, 2014 11:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Villen, emocje jakoś rozmijają się z rozumem.
Mam oczy w mokrym miejscu, za to nie stawiam wirtualnych świeczek.
A tam, idę się rozklejać w zacisze domowe (kuweta sama się nie umyje).

Spokojnej niedzieli wszystkim.
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Nie lut 16, 2014 13:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Kochane Czarownice, sprawa bardzo pilna. Kotka ze złamanym kręgosłupem ma umówiony tomograf ale transport się wycofał. Potrzebny na 18.02 na 11. Kraków- Wrocław. Proszę użyczcie miotły, odkurzcza, czy czegokolwiek. Dla tej Kici viewtopic.php?f=1&t=156806
Obrazek

Roxy0311

Od: Czw wrz 19, 2013 11:47

Post » Nie lut 16, 2014 18:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

halo siostry, czy mamy kogos ze szczecina? Potrzebna pilnie wizyta PA dla szczeniaka od zosik z czestochowy, psince grozi schron!!!
Ostatnio edytowano Nie lut 16, 2014 19:11 przez shira3, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lut 16, 2014 19:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Hikiko pisze:Odnośnie Skarpety.
Niedawno jedna z Czarownic miała problem - musiała zrobić na cito dwie sterylki, a kasy miała na jedną - zasugerowałam zgłoszenie się o pomoc ze skarpety (jakoś mi wyleciało, że już Skarpety nie ma). Siostra AniHilli parę postów temu pytała o konto skarpetowe, więc chyba ta Skarpeta tak całkiem nie wygasła. Ale tu trzeba Trinity zapytać.

No i tak sobie myślę, czy taka awaryjna kasa nie byłaby jednak przydatna. Może na zmienionych zasadach, tylko w obrębie Paktu? Może właśnie na sterylizację w okresie nietalonowym? Może w połączeniu z Operacją Zabieg? One mają rozsądne zasady rozliczania. No nie wiem. Zdarzają się takie akcje, że jest kot, kasy brak w tym miesiącu, a pomóc kotu trzeba (sterylka aborcyjna na przykład). Do głosowania się nie nadaje, bazarek zanim się skończy to kotka się zdąży rozpakować. A ze skarpetą krótka piłka - 5 Strażniczek decyduje i kasa idzie.

Miałam przerwę i info po niej, że nic się nie zmieniło... pacnęłam więc skromny bazarek na skarpetę.... To teraz jak bazarek to na co, na aktualnego beneficjenta?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lut 16, 2014 20:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

przerwa w ogłoszeniach: pamiętacie Gutka z Kociej Doliny, którego miałam pod opieką wirtualną? ostatecznie nie napisałam do nich z pytaniem. ale właśnie dostałam maila, że pojechał do domu :ok:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Nie lut 16, 2014 21:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Maupa, miałam do ciebie pisać w tej sprawie, bo się zamieszanie tam zrobiło. Próbowałam (z ciekawości) ogarnąć koty na stanie fundacji, ale to z zewnątrz raczej niemożliwe. No i właśnie ten twój kot, cholera wie pod czyją opieką :roll:
Dobrze, że poszedł do domu (o ile to ten Gutek, ponoć były dwa o tym imieniu).

Różne kwestie paktowe zawisły w powietrzu. I co dalej? Może życzliwie ktoś by szturchnął Naczelne, żeby zajęły stanowisko w sprawie swoich stanowisk i ogólnie? Ja szturchać nie będę, bo mnie tam bezczelnie pasuje obecna dowolność, wolność itd. :mrgreen:
Chociaż za Skarpetą bym raczej optowała.
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Nie lut 16, 2014 21:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Villentretenmerth pisze:Smutno. Cóż, takie życie, że żegnamy przyjaciół. Moje koty... Odpycham od siebie tę myśl jak najdalej ale to nic nie da. Będą kolejno gasnąć te piękne płomyczki. Jakąś zbroję trzeba sobie zawczasu ukuć.

tak, Smoku .... ja też staram się nie myśleć ... liczę że jeszcze długo .... oby !!!!!

siostro Vill - współczuję :(
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie lut 16, 2014 21:57 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

shira3 pisze:halo siostry, czy mamy kogos ze szczecina? Potrzebna pilnie wizyta PA dla szczeniaka od zosik z czestochowy, psince grozi schron!!!

ze Szczecina to chyba jedynie basidrak20 może pomóc, choć to nie nasza siostra ale spytać można :wink:

szczecińska mafia chyba się wypaliła :cry:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie lut 16, 2014 23:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

isabell36 pisze:
shira3 pisze:halo siostry, czy mamy kogos ze szczecina? Potrzebna pilnie wizyta PA dla szczeniaka od zosik z czestochowy, psince grozi schron!!!

ze Szczecina to chyba jedynie basidrak20 może pomóc, choć to nie nasza siostra ale spytać można :wink:

szczecińska mafia chyba się wypaliła :cry:

WeraW i animalon również są ze Szczecina, przeprowadzały PA dla mojego kociego tymczasa.

Edit. Szczecińska mafia ponoć aktywnie na fejsie działa.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon lut 17, 2014 7:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

pytanie było.
najszczesliwsza pisze:Dziękuję za pamięć o mnie.

Nigdy nie jest tak źle, by nie mogło być gorzej, z pomocą Waszą ogarniam co mam ogarniać, co muszę ogarnąć sama, także ogarnę. Dam sobie radę, tak jak z wchodzeniem oknem wieki temu... Uparta jestem.

Mam już komputer i dostęp do Internetu.

najszczesliwsza pisze:Czy ja mogę na powrót stać się czarownicą?

Niewiem czy 1/3 głosu się liczy -ale zapraszam Cię do naszego grona , bo jak wiadomo Czarownicą się jest nawet jak się nie ma dostępu do netu..
Prawda...?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon lut 17, 2014 8:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Nawet Czarownk może stać się Czarowną. Spoko, loko, buranio. Daje się radę.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon lut 17, 2014 8:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Kochane czarownice błagam zaczarujcie robotników którzy mi wymieniają pion w łazience, aby to zrobili szybko i bezboleśnie , bo dopiero zaczęli a my juz mamy dość :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon lut 17, 2014 11:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Justa -szast prast, abrakadabra makabra i zrobione, zaraz wymienią pion - patrz tylko aby robotnicy trzymali poziom. :wink: :mrgreen:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A wszystkim Czarownym i nie tylko, wszystkiego najbardziej puchatego z okazji Światowego Dnia Kota.
Sugeruję, aby dziś pozwolić puchatym skubańcom na wyskoki żywieniowe , o tak :

Obrazek

bo to już byłaby przesada :

Obrazek

Niech nam żyją wszystkie koty - małe, duże, grube, chude, rasowe i nie - wszystkie stoją
w końcu na szczycie drabiny ewolucji.
:piwa:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

[poprzednia][następna]