magdaradek pisze:Czyli z takich rzeczy gospodarstwa domowego czy ubrań to już nic nie jest potrzebne?
Chyba najlepiej kaska prawda?
podpinam się pod pytanie.
lista potrzebnych rzeczy by się przydała.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
magdaradek pisze:Czyli z takich rzeczy gospodarstwa domowego czy ubrań to już nic nie jest potrzebne?
Chyba najlepiej kaska prawda?
Zosik pisze:O matko dopiero teraz zauważyłam wątek.
"Przeleciałam" cały na szybko, nie widzę informacji, czy dom był ubezpieczony. Jeżeli był, to mogę pomóc w załatwieniu wypłaty odszkodowania, ewentualnych odwołaniach i kontaktach z towarzystwem ubezpieczeniowym.
Cindy pisze:Zosik pisze:O matko dopiero teraz zauważyłam wątek.
"Przeleciałam" cały na szybko, nie widzę informacji, czy dom był ubezpieczony. Jeżeli był, to mogę pomóc w załatwieniu wypłaty odszkodowania, ewentualnych odwołaniach i kontaktach z towarzystwem ubezpieczeniowym.
Z tego co doczytalam - to nie byl
Duszek686 pisze:Pani Jola i Pan Jan - ok 60-letnie małżeństwo- oraz ich 13-letnia wnuczka, którą wychowują zostali dosłownie w tym, w czym stali...![]()
Bardzo potrzebne są na pierwszy czas - ubrania i jakieś buty
Pan Jan jest wysokim i potężnym dość mężczyzną - więc rozm raczej XXL
Pani Jola - coś ok rozm 44
Wiktoria - jak to wnuczka wychowywana przez dziadków - jest dużą dziewczynką, jak na swój wiek - wioęc pewnie rzeczy 14-15 latki też będą na nią dobre
Myślę, że z ubrań przyda się wszystko.
Buty na pewno też, ale rozmiarów nie znam.
Na razie mieszkają u Agnieszki, drudzy sąsiedzi udostępnią im letni domek - nie jest ocieplony, ale jest tam kominek w którym można będzie grzać. Koty na razie zostaną u Agnieszki do czasu, aż Państwo będą mogli przejąć nad nimi znów opiekę.
Była pomoc społeczna, telewizja - gazeta - może gmina pomoże w jakiś sposób... Mamy nadzieję.
Dom spłonął doszczętnie ( był drewniany )
Państwo nie byli ubezpieczeni![]()
Potem będą potrzebne pewnie jeszcze inne rzeczy - na dziś - ubrania są chyba najważniejsze. Pewnie dla Wiktorii - jakieś zeszyty, torba do szkoły, jakies szkolne przybory... sama nie wiem...
edit - Inga - pisałyśmy równocześnie
Cindy pisze:Ci panstwo adoptowali 3 koty po zmarlej Zosi![]()
Nie moge znalezc tego watku - gdzie organizowano pomoc dla jej zwierzat - moze powinno sie naglosnic sprawe na tym watku - ogloszona zostala bowiem zbiorka pieniedzy na odbudowe domu tych panstwa. Gdyby kazdy wspomogl chociaz grosikiem to napewno bylaby to jakas pomoc przynajmniej dla zwierzat, ktore posiadaja - jest nas na forum bardzo wielu wiec niech kazdy dalby po przyslowiowym grosiku...
dilah pisze:Cindy pisze:Ci panstwo adoptowali 3 koty po zmarlej Zosi![]()
Nie moge znalezc tego watku - gdzie organizowano pomoc dla jej zwierzat - moze powinno sie naglosnic sprawe na tym watku - ogloszona zostala bowiem zbiorka pieniedzy na odbudowe domu tych panstwa. Gdyby kazdy wspomogl chociaz grosikiem to napewno bylaby to jakas pomoc przynajmniej dla zwierzat, ktore posiadaja - jest nas na forum bardzo wielu wiec niech kazdy dalby po przyslowiowym grosiku...
Anetka Duszek686, na wątku, gdzie organizowano pomoc dla zwierząt Zosi wstawiła link, do tego wątku.
Cindy pisze:Los tych ludzi spedza mi sen z powiek - dlatego napisalam wlasnie do Telewizji Polsat maila z prosba o pomoc w odbudowaniu domku dla panstwa Pilarskich w ramach programu Pani Kasi Dowborn "Nasz nowy dom". Napisalam o tragedii jaka ich spotkala i ich psychicznym zalamaniu i braku nadzieji na odbudowe tego co stracili.Wiem, ze Pani Kasia bardzo kocha zwierzeta moze wiec wlasnie to skloni ja do podjecia takiej decyzji o ile w ogole ta informacja do niej dotrze i o ile to rzeczywiscie ONA o tym decyduje.
Moze wyda sie Wam to smieszne - ale tonacy brzytwy sie chwyta...Przeciez nic nie ryzykuje, a moze jednak ktos przeczyta tego maila![]()
Jest prawdopodobienstwo, ze zaczna krecic nowa serie na wiosne - bo o tej porze roku domow sie nie buduje wiec powtarzaja stare odcinki - najblizszy w niedziele o 17:45 na Polsacie.
Niechby raz pokazali jak powstaje nowy dom od podstaw - zaznaczylam, ze byl to MALY drewniany domek. Trzymajcie![]()
aby los tym razem usmiechnal sie do tych ludzi o czulych sercach i oby ktos zajal sie ta sprawa. Moze jeszcze ktos napisze pismo lub maila zeby zainteresowac CYFROWY POLSAT ta sprawa
![]()
Wypadki bywsaja, ze raki fruwaja...Niech zywi nie traca nadzieji.....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 112 gości