3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 07, 2014 18:29 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

Zaufanie jest jak zapałka. Drugi raz jej nie zapalisz

No właśnie. Już od dawna wiem, że ludziom nie wolno ufać, a co i raz okazuje się że jestem za mało podejrzliwa.
AnielkaG

Post » Nie sty 12, 2014 18:37 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

Zabieram Tusię spowrotem. Nigdy nie oddam do adopcji chorego kota, przenigdy.
AnielkaG

Post » Nie sty 12, 2014 18:41 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

AnielkaG pisze:Zabieram Tusię spowrotem. Nigdy nie oddam do adopcji chorego kota, przenigdy.

a jak ona się czuje? w jakim jest stanie? co się w ogóle dzieje teraz?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sty 12, 2014 20:02 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

Marzenia11 pisze:
AnielkaG pisze:Zabieram Tusię spowrotem. Nigdy nie oddam do adopcji chorego kota, przenigdy.

a jak ona się czuje? w jakim jest stanie? co się w ogóle dzieje teraz?

jednak wraca?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie sty 12, 2014 20:12 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

Nie wiem w jakim jest stanie. Nic nie wiem. Ludzie u których jest Tusia obiecywali do mnie zadzwonić, dziś zadzwoniłam sama. Interesuje ich tylko ile będzie kosztowało leczenie. Informacje o białaczce mają wszystkie - z internetu. :evil: To nie na moje nerwy, myślę o niej codziennie i wkurza mnie to że chory kot jest traktowany jak zabawka. Polichtanna już w ogóle jest poza tematem, oddała kota, ma lepszego, przeprosiła i ma czyste sumienie.
AnielkaG

Post » Nie sty 12, 2014 20:16 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

Dlatego dla mnie przeproszenie i padnięcie na kolana jest bez znaczenia skoro nie idą za tym żadne refleksje ani też wyjaśnienie konkretów, a nie działan zrobionych po popełnieniu błedu.
Mam nadzieję, ze wszystko się dobrze ułoży, pomału. :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sty 12, 2014 20:31 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

AnielkaG pisze:Nie wiem w jakim jest stanie. Nic nie wiem. Ludzie u których jest Tusia obiecywali do mnie zadzwonić, dziś zadzwoniłam sama. Interesuje ich tylko ile będzie kosztowało leczenie. Informacje o białaczce mają wszystkie - z internetu. :evil: To nie na moje nerwy, myślę o niej codziennie i wkurza mnie to że chory kot jest traktowany jak zabawka. Polichtanna już w ogóle jest poza tematem, oddała kota, ma lepszego, przeprosiła i ma czyste sumienie.

Jakie leczenie...? :evil: Przecież kot z białaczką to poniekąd "bomba z opóźnionym zapłonem" i chyba nie bardzo się da przewidzieć czy w ogóle zachoruje, kiedy to nastąpi i co najlepsze - "ile będzie kosztowało leczenie" :roll: :?

Dobrze, że ją zabierasz...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sty 12, 2014 21:34 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

a podobno ludzie wiedzieli co i jak biorąc małą ?Normalne pozbycie się kota :(
Obrazek

ASK@

Post » Nie sty 12, 2014 21:51 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

Asia, ale dlaczego pozbycie się kota?
To AnielkaG zdecydowała, że zabiera kota z powrotem.
Zastanawiam się, czy odbyła się w ogóle rozmowa z polichtanną na temat tego, co będzie dalej z Tusią po izolacji?
Polichtanna raczej nie miała nadziei, że dostanie jeszcze Tusię.
polichtanna pisze:(ja myślałam że trzymiesięcznym, ale po rozmowie z AnielkąG już wiem, że jest bardzo zdenerwowana i nie da mi po tych 3 miesiącach wziąć Tusi - wiem, uważacie, że słusznie)
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie sty 12, 2014 21:54 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

mimbla64 pisze:Asia, ale dlaczego pozbycie się kota?
Zastanawiam się, czy odbyła się w ogóle rozmowa z polichtanną na temat tego, co będzie dalej z Tusią po izolacji?
polichtanna pisze:(ja myślałam że trzymiesięcznym, ale po rozmowie z AnielkąG już wiem, że jest bardzo zdenerwowana i nie da mi po tych 3 miesiącach wziąć Tusi - wiem, uważacie, że słusznie)

Nie wierz w to, co pisze ta dziewczyna :evil:
Plan był taki, że Tusia prawie na pewno zostanie tam, gdzie jest :|

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie sty 12, 2014 21:59 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

OKI pisze:
mimbla64 pisze:Asia, ale dlaczego pozbycie się kota?

Nie wierz w to, co pisze ta dziewczyna :evil:
Plan był taki, że Tusia prawie na pewno zostanie tam, gdzie jest :|

Jeśli tak jest, jak piszesz, to faktycznie nie tylko głupota, ale świństwo w stosunku do AnielkiG i kotki.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon sty 13, 2014 15:00 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

Polichtanno, a Ty się nie odezwiesz?
Wygląda na to, że miałaś szansę wywiązania się ze swojego pierwszego zobowiązania i wzięcia Tusi z powrotem do siebie po okresie 3 miesięcy.
Ale to by wymagało spotkania się z DT, czyli AnielkaG i jasnych deklaracji z Twojej strony.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon sty 13, 2014 15:23 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

Małgoś, skoro mała wraca do Anielki do znaczy ,że tak zostało uzgodnione i polichtanna nie ma zamiaru ją zabrać na powrót. Bez jej zgody, podania namiarów na ludzi taka sprawa nie była by możliwa. Poza tym polichtanna pisała (chyba) gdzieś na wątku, że ludzie lubią Trusię i ją znają i znają jej chorobę. A ona będzie tam tylko 3 miesiące. A raptem wraca. Zrozumiałam z wpisów, że ludzie nie są przygotowani na problemy zdrowotne i finansowe związane z Trusią.
Dla mnie wpis Anielki jest jednoznaczny ze zgodą na odebranie kota.

Gdybym kota kochała to walczyłabym o niego . Polichtanna chciała brać na tymczasy koty. To znaczy,że ma możliwości izolowania i można było zorganizować wszystko tak, by Trusia i Carmen były zabezpieczone.
Kto porywa się na tymczasowanie mając "problemy" z własnym kotem? Przecież dobry, kochający dom najpierw o swoje kociska dba . Jakie to daje -postępowanie- świadectwo dla opiekuna i domu? Szukając DT dla swoich podopiecznych, taki dom omijałabym z daleka. Nawet z jednego powodu. Każdy prawie post to inna wersja. Nie mówię,że nie jest dobrym ludziem. Ale tutaj o stosunek do kota chodzi nie do nas.
Nikt nie jest święty i robi błędy. Polichtanna ukorzyła się ale co dalej?
Obrazek

ASK@

Post » Pon sty 13, 2014 15:52 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

ASK@ pisze:Małgoś, skoro mała wraca do Anielki do znaczy ,że tak zostało uzgodnione i polichtanna nie ma zamiaru ją zabrać na powrót. Bez jej zgody, podania namiarów na ludzi taka sprawa nie była by możliwa. Poza tym polichtanna pisała (chyba) gdzieś na wątku, że ludzie lubią Trusię i ją znają i znają jej chorobę. A ona będzie tam tylko 3 miesiące. A raptem wraca. Zrozumiałam z wpisów, że ludzie nie są przygotowani na problemy zdrowotne i finansowe związane z Trusią.

Dla mnie nie jest to tak jasne.
Przede wszystkim, czy odbyły się jakieś uzgodnienia, szczególnie ze strony polichtanny.
Wygląda na to, że nie.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon sty 13, 2014 15:58 Re: 3-letnia Kotka z Palucha I REZYDENTKA FELV +

mimbla64 pisze:
ASK@ pisze:Małgoś, skoro mała wraca do Anielki do znaczy ,że tak zostało uzgodnione i polichtanna nie ma zamiaru ją zabrać na powrót. Bez jej zgody, podania namiarów na ludzi taka sprawa nie była by możliwa. Poza tym polichtanna pisała (chyba) gdzieś na wątku, że ludzie lubią Trusię i ją znają i znają jej chorobę. A ona będzie tam tylko 3 miesiące. A raptem wraca. Zrozumiałam z wpisów, że ludzie nie są przygotowani na problemy zdrowotne i finansowe związane z Trusią.

Dla mnie nie jest to tak jasne.
Przede wszystkim, czy odbyły się jakieś uzgodnienia, szczególnie ze strony polichtanny.
Wygląda na to, że nie.

Może masz i rację.
Tak na prawdę to nie wiemy nic ponad to co tutaj zostało napisane.

Kota tylko strasznie żal bo nie zasłużył na to co się stało.
To jest najsmutniejsze w tym wszystkim.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]