ŚLEPACZKI CZ.VII -DO ZAMKNIĘCIA. dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 28, 2013 11:47 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

a my nieustająco trzymamy kciuki za Homerka i Klarunię :ok: :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lis 28, 2013 11:52 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

przenoszę z wątku Klary , z którą mimo wielości obowiązków i trudnej sytuacji, MA CZAS pojechać Zosik do okulisty - Zosik z serca Ci dziękujemy i bardzo prosimy po wizycie o parę słów jakie są rokowania, Dziękuję

jesis pisze:
Klub Ślepaczkowy pisze:lista beneficjentów listopadowa

2. koteczkę, której chłop polski nie zdążył ubić :evil:
Klara Obrazek -kontakt jesis
wątek: viewtopic.php?f=1&t=158470&p=10263924#p10263924
-leczenie/zabieg

wsparcie zawieszone
AD. decyzją Klubu Ślepaczków zawieszamy wsparcie dla tej biednej koteczki z wielkim żalem- jako podstawę mając poniższe, dla nas niezrozumiałe postepowanie :
- przez tydzień czasu żadna z zaangażowanych osób, będących najbliżej koteczki nie umówiła się nawet na wizytę u okulisty, w tym miejscu, aby zapobiec powtórce tłumaczenia poprzedniego nadmieniam,że wszystkie osoby, które zajmują sie pomocą kotów czy innych zwierząt, mają pracą, pozostałe zajęcia,rodziny, często brak zdrowia, ratują i są zaangażowane w sprawy zwierząt w różnej formie, zatem tzw.brak czasu przy tak poważnej sprawie jak widzenie czy ślepota kota, jest dla nas niezrozumiałe i odbierane negatywnie ;
- przez ten czas także nie mamy informacji,że drugie oczko jest w jakiś sposób ratowane- w jaki , kto diagnozował, skoro nie była u okulisty, czym jest leczona i na co?

Osobiście dodam,iż jest to w ciągu 5 lat naszej działalności jedyny taki przypadek , nad czym ubolewamy zważywszy,że kotka wiele złego już doświadczyła

Nie rozumiem oburzenia:

-po pierwsze: jak mogę umawiać wizytę i blokować kolejkę dla inego kota skoro nie mam transportu; kompletna głupota by to była. W Lublińcu nie ma specjalisty;
- po drugie: macie Państwo prawo odbierać to jak chcecie; dla nas nie ma to znaczenia. Zwyczajnie szukamy kogoś kto ma czas, by zabrać Klarę do okulisty. Nic więcej.
- już 22 listopada pisałam, że Klara ma podawany antybiotyk do oczu- liczba mnoga, zatem wiadomo, że zarówo jedno jak i drugie oko jest bez przerwy leczone...

Ja również ubolewam nad tym, że mając tylko dwie ręce i kilkadziesiąt istnień do uratowania muszę codziennie dokonywać trudnych wyborów. Zazdroszczę,że nie jest to Waszym doświadczeniem.

Nie pozdrawiam.

Proponuję wsparcie wycofać, tym bardziej,że na fb do 22-go jest zebrane na Klarę 457zł , chyba że ktoś z klubowiczów widzi taka potrzebę wsparcia , to proszę o wypowiedź . Resztę pozostawiam bez komentarza.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Czw lis 28, 2013 12:56 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

tak, na wszelki wypadek, jeszcze raz przypominam(bo kojarzy mi sie, że ktoś już wstawiał ostrzeżenie):
CatAngel pisze: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Przestrzegamy przed Rafałem A., zamieszkałym w Warszawie na ul. Marsylskiej. Rafał A. adoptował 4 koty od 2011 r., a jak wynika z zebranych informacji miał w tym okresie jeszcze przynajmniej trzy. Ponieważ Rafał A. miał też umowę adopcyjną z naszą fundacją (Fundacja dla Zwierząt ARGOS), od jakiegoś czasu usiłowaliśmy się dowiedzieć o los kotów. Nie udało nam się to (Rafał A. podawał najpierw fałszywe informacje, później przestał odbierać telefony, nie odpowiadał na maile), wobec czego w dniu 16.11 nasi wolontariusze udali się do domu Rafała A. Razem z policją udało się wejść do mieszkania, w którym nie było śladu adoptowanych kotów. Mężczyzna napisał oświadczenie o miejscu pobytu kotów, które okazało się nieprawdziwe (sprawdziliśmy to natychmiast). Fundacja przejęła pod opiekę kociaka, który był w mieszkaniu – chorego na koci katar i bardzo wychudzonego. Policja spisała notatkę z interwencji.

Fundacja dla Zwierząt ARGOS podejmie wobec Rafała A. wszelkie dostępne kroki prawne. Przede wszystkim będziemy chcieli wyjaśnić los adoptowanych kotów. Zawiadomimy też warszawskie organizacje prozwierzęce, by nikt temu człowiekowi już kota nie oddał do adopcji.

alessandra

Post » Czw lis 28, 2013 17:05 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

jesis dzisiaj mi napisała, że doktor nie przyjmuje w sobotę i może przyjąć Klarę dopiero 5 grudnia... :(
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw lis 28, 2013 19:05 Re:

Ja również trzymam kciuki za Klarusię i Homerka :ok: :ok:
kicikicimiauhau

Post » Czw lis 28, 2013 20:32 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Podsyłam link go galerii "poszukujących domu" - jeżeli ktoś ma informacje, że któryś kociak znalazł już dom - proszę o info do mnie
http://japaczesercem.pl/index.php?pl_ko ... -adopcji,8

A może któryś DT może pochwalić się zdjęciem, które wzbogaci galerię adoptusiów? Dawajmy świadectwo, że te adopcje udają się - to zachęca inne domki :ok:
http://japaczesercem.pl/index.php?pl_w-nowym-domu!,54
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw lis 28, 2013 20:52 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Możecie wrzucić zdjęcie z DS bezocznej Laluni (wrzuciłam na 2 stronę tego wątku i na pewno jeszcze gdzieś pod koniec poprzedniego wrzucałam) :)
Na Waszej stronie Laluchna widnieje jeszcze jako "Dzikusek" - pomoc sierpień 2013.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt lis 29, 2013 10:29 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Do naszego schronu trafił jakiś czas temu kociak z oczkiem przymkniętym po herpes wirusie. Po antybiotykach oczko ładnie się otworzyło, ale... wypadła tęczówka.
Kociak został wczoraj zabrany do mojej zaprzyjaźnionej lecznicy i od razu przeprowadzono zabieg. Tam też zostanie na obserwacji, i jak wszystko pójdzie dobrze, za jakieś 2-3 tyg będziemy szukać mu nowego domu. Na razie kciuki potrzebne, bo kociak charczy do tego, i w tej narkozie najgorsze to charczenie było (niemniej zabieg trzeba było przeprowadzić natychmiast, stąd decyzja o szybkim zabraniu kociaka ze schronu i natychmiastowym działaniu).
I ciekawe kogo poproszę o pomoc w szukaniu nowego domu :twisted:

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt lis 29, 2013 10:37 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Kciuki dla wszystkich dużych i małych :ok: :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pt lis 29, 2013 13:47 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Nowa_Sztno pisze:I ciekawe kogo poproszę o pomoc w szukaniu nowego domu :twisted:

Julio, ja już wiem, ale czy Ona już wie? :roll: :mrgreen:

Mam nadzieję,że to charczenie to jakaś mała chwilowa niedyspozycja i kotek szybko wróci do sił i do zdrowia :ok: :ok: :ok:

alessandra

Post » Pt lis 29, 2013 15:44 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Oficjalnie możecie mnie powiesić za całe zamieszanie :oops: :oops: :oops:

Przy Waszej wielkiej pomocy poszukiwania domu dla Homerra, dzięki ogłoszeniu na Waszym fb zgłosiło się kilka osób chętnych. Asia dziś po 17tej ma oddzwaniać do wszystkich na spokojnie. Tyle, że... im bliżej nowego domu, tym bardziej mój TŻ utwierdził się w przekonaniu, że... nie będzie w stanie go oddać :oops: :oops: :oops:
Niniejszym więc, zgodnie z Jego wpisem na fb, Homer zostaje z nami na zawsze :)

Okna mamy pozabezpieczane, ale chętnych na wizytę PA zapraszam, tylko proszę TŻ'a porządnie przemaglować :mrgreen:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt lis 29, 2013 15:57 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

ewexoxo pisze:Podsyłam link go galerii "poszukujących domu" - jeżeli ktoś ma informacje, że któryś kociak znalazł już dom - proszę o info do mnie
http://japaczesercem.pl/index.php?pl_ko ... -adopcji,8

A może któryś DT może pochwalić się zdjęciem, które wzbogaci galerię adoptusiów? Dawajmy świadectwo, że te adopcje udają się - to zachęca inne domki :ok:
http://japaczesercem.pl/index.php?pl_w-nowym-domu!,54

A nas nie ma!

Izydor znalazł dom, co prawda przez ogłoszenie w Dzienniku zachodnim, ale zawsze.... :D

Jest juz w nowym domu 7 tygodni, Księciunio rządzi i zaanektował Dużym sypialnię ;-) - rozpieszcza swoje stare kosteczki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt lis 29, 2013 16:28 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Nowa_Sztno pisze:Oficjalnie możecie mnie powiesić za całe zamieszanie :oops: :oops: :oops:

Przy Waszej wielkiej pomocy poszukiwania domu dla Homerra, dzięki ogłoszeniu na Waszym fb zgłosiło się kilka osób chętnych. Asia dziś po 17tej ma oddzwaniać do wszystkich na spokojnie. Tyle, że... im bliżej nowego domu, tym bardziej mój TŻ utwierdził się w przekonaniu, że... nie będzie w stanie go oddać :oops: :oops: :oops:
Niniejszym więc, zgodnie z Jego wpisem na fb, Homer zostaje z nami na zawsze :)

Okna mamy pozabezpieczane, ale chętnych na wizytę PA zapraszam, tylko proszę TŻ'a porządnie przemaglować :mrgreen:

ehem, prawdę mówiac, ja tak już podczas wczorajszej rozmowy z Joasią czułam i telepatycznie sie przyczyniałam do tego jak mogłam :oops: :mrgreen:

Julio, to wspaniała decyzja :1luvu:
wpisują Was na listę (tylko nie wiem, czy bardziej TŻeta nie pasowałoby wpisać jako odpowiedzialnego osobistego personelu Homerka :lol: :ok: )

Kamakolo, ten grunbasek to Izydorek 8O no nieźle sie chłopakowi powodzi :ok: (no dobra, wiem, że białe poszerza :mrgreen: ) - prześlę zdjecia do Eweliny, aby wstawiła na www :1luvu:

alessandra

Post » Pt lis 29, 2013 16:34 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

Dobre wieści i oby takich jak najwięcej! :D
A moja Milusia poluje na pluszowe myszki, nosi potem taką 'zdobycz' w pyszczku i nawołuje - chyba się chwali. Ona jest niemożliwa.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt lis 29, 2013 16:43 Re: ŚLEPACZKI CZ.VII - aktualna lista str. 8 i spadł śnieg

anita5 pisze:Dobre wieści i oby takich jak najwięcej! :D
A moja Milusia poluje na pluszowe myszki, nosi potem taką 'zdobycz' w pyszczku i nawołuje - chyba się chwali. Ona jest niemożliwa.

zdjęcia, zdjecia, Ciocia dzie som? :evil:
-no nawet juz Ślepinki Cię dopadły :lol: Anitko, czekamy na zdjęcia-duże, abysmy mogli popodziwiać Milusię, a o Gapciu nie zapomnij -najlepiej sfotografuj brzuszek-jerzykówka wyłoży sie z radości, a Gapcio ma co pokazać :mrgreen:

alessandra

[poprzednia][następna]