Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 10, 2013 19:26 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

zabers - myamya sama wcześniej napisała że wspomogła właśnie te koty.

Ja jako, że mam patologiczną jakąś ostrożność w wysyłaniu kasy - zawiozłam paczkę. Usłyszałam dziękuję i tyle.
Kotów nie widziałam, ale przeca nie siedzą na recepcji :)

Jak i wszystkich martwi mnie przede wszystkim do kogo te koty trafią, a że są i piękne w rasie i śliczne mixy to chętnych pewnie multum.
Sama myślałam czy nie "przytymczasić" któregoś chociaż wynajmuję mieszkanie i nie mogę się zakocić na maxa, a jeden tymczasik u mnie już zapuszcza korzenie. Z drugiej strony obawa rycząca kotka w rui czy znaczący kocur - pewnie wylądowałabym na bruku skoro sterylki nie można.

No i tylko takie gdybanie, też nie mam pomysłu :(
ObrazekObrazekObrazek

leeann

Od: Sob cze 15, 2013 21:34

Post » Nie lis 10, 2013 19:49 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Miałam do nich zawieźć paczkę wspólnie ze znajomymi, parę dni temu skrzyknęłam grupkę, no ale zadając pytania nieopatrznie się do tego przyznałam i paczki ode mnie nie chcą, wiec pomogę innym kotom, jak słusznie ktoś zauważył, potrzebujących jest mnóstwo. Możecie polecić jakieś miejsce w Warszawie, gdzie można podrzucić starą pościel, ręczniki i koce?
Na fb wrzucili info, że 3 koty mają już DT, trochę mało jak na odsyłanie z kwitkiem kolejnych chętnych. To głównie budzi mój niepokój.
Od znajomej, która działa w SdZ dowiedziałam sie, że oni mają złe doświadczenia z forami internetowymi, tam bywają podejrzani ludzie i dlatego nie chcą im wyadoptowywać zwierząt. Chyba nieopatrznie dostałam się w centrum jakiegoś sporu, o którym nie mam pojęcia.

Regina S.

Od: Śro paź 30, 2013 1:36

Post » Nie lis 10, 2013 19:55 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Regina S. pisze:Od znajomej, która działa w SdZ dowiedziałam sie, że oni mają złe doświadczenia z forami internetowymi, tam bywają podejrzani ludzie i dlatego nie chcą im wyadoptowywać zwierząt. Chyba nieopatrznie dostałam się w centrum jakiegoś sporu, o którym nie mam pojęcia.

No to już znamy pierwszy wymóg dobrego DT według SdZ: nie przyznawać się do obecności na Miau lub Dogo. :wink:

Mnie natomiast ptaszki wyćwierkały, że nie należy się też za bardzo obnosić z współpracą z innymi organizacjami prozwierzęcymi (poza "Emirem"). :mrgreen:

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Nie lis 10, 2013 19:59 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Regina S. pisze:Możecie polecić jakieś miejsce w Warszawie, gdzie można podrzucić starą pościel, ręczniki i koce?

Takie rzeczy zwykle bardzo się przydają na Paluchu, może spytaj na wątku Palucha viewtopic.php?f=1&t=153807&p=10240477#p10240477 albo napisz np. do MałgosiaZ

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie lis 10, 2013 20:13 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Regina S. pisze: Możecie polecić jakieś miejsce w Warszawie, gdzie można podrzucić starą pościel, ręczniki i koce?

Paluch. Tam są ogromne potrzeby i każda szmatka jest a wagę złota, podobnie jak stare gazety.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie lis 10, 2013 20:15 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Nie miałam pojęcia, że gazety też są potrzebne, a u mnie zawsze sporo tego zalega. Dzięki za informację, już wiem, co z nimi robić:)

Regina S.

Od: Śro paź 30, 2013 1:36

Post » Nie lis 10, 2013 20:27 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Regina S. pisze:Nie miałam pojęcia, że gazety też są potrzebne, a u mnie zawsze sporo tego zalega. Dzięki za informację, już wiem, co z nimi robić:)

Na Paluchu koty nie mają żwirku . Wkład do kuwet to gazety czarno-biało , wkład do "szaf" czyli boksów w szpitaliku lub klatek - gazety kolorowe gdy nie ma szmatek.
Koty w SdZ pod tym względem mają luksus.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lis 10, 2013 20:42 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Regina S. pisze:Od znajomej, która działa w SdZ dowiedziałam sie, że oni mają złe doświadczenia z forami internetowymi, tam bywają podejrzani ludzie i dlatego nie chcą im wyadoptowywać zwierząt.

Regino, ja również jestem ledwie półroczną "kociarą" od momentu gdy wybrał mnie mój Wypłosz. Do tej pory zdeklarowana "psiara"... hm.. a teraz - nic nie ujmując psiakom - w życiu nie wybrałabym psa nad kota.
Na temat tych "złych doświadczeń" dostałaś linki. Nie powiem ja również poczytałam i trywialnie mówiąc mnie wcięło. Nie ujmując SdZ - lans czasem jest potrzebny dzięki niemu i rozgłosowi jest większa pomoc. Dobre jest powiedzenie, nieważne jak mówią byle mówili.
Wg mnie nieprawdą jest, że to walka stowarzyszeń o pieniądze. Jakoś dziwnym trafem Koteria potrafi dogadać się z Jokotem i potrafią współpracować, nie rzucając sobie kłód pod nogi.
Po przestudiowaniu wątków niestety wydaje mi się, że SdZ działa na pół gwizdka, a ci "podejrzani" ludzie woleliby by to było pełną parą i dlatego zadają niewygodne pytania.
Przez te pół roku na forum dopiero otworzyły mi się oczy na całą tę kocią biedotę - szkoda że tak późno.
ObrazekObrazekObrazek

leeann

Od: Sob cze 15, 2013 21:34

Post » Pon lis 11, 2013 11:05 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw lis 14, 2013 20:44 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

W sobotę w SdZ ma być jakaś większa akcja adopcyjna. Czy ktoś się tam wybiera? Może na miejscu dałoby radę uzyskać jakieś konkretne informacje na temat warunków odnośnie DT?

Próbowałam namówić koleżankę, która przeniosła się do Warszawy, na adopcję, ale się zniechęciła po tym, jak przez kilka dni nie dostała żadnej odpowiedzi na maila z prośbą o informacje... :(

myamya

Post » Sob lis 16, 2013 13:00 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Femka pisze:
alix76 pisze:Rzeczywiście, nie tryska ze mnie optymizm, podobnie jak w sytuacjach, kiedy czytam o kolejnych ...dziesięciu kotach w mieszkaniu prywatnym osoby, która nie życzy sobie pomocy :( . Widzę problem i odczuwam bezsilność. Fakt, mogę się tym odczuciem nie dzielić.
Chętnie poczytam konstruktywne propozycje działania. Na razie działania podjęte nic nie dały.

jaki rodzaj pomocy masz w tym poście na myśli?

alix76, oślepłaś?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob lis 16, 2013 23:48 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Wygląda na to, że w przeciwieństwie do Iwony D. Magdalena K. przyznaje się do bycia właścicielem tych kotów. :roll:

Taki oto mail ponoć wysłano do SdZ (jak podał p. Janda na FB):

Straż dla Zwierząt w Polsce
ul. Wolska 60
01-134 Warszawa

Działając w imieniu i na rzecz Magdaleny K. której własność w postaci siedemdziesięciu dwóch kotów została w dniu 28 października 2013r. w Jadwisinie przejęta przez Straż dla Zwierząt uprzejmie wzywam do odstąpienia od znanego mojej klientce planu dokonania tzw. wyadoptowania tychże zwierząt.
Wyjaśniam, iż postępowanie administracyjne w sprawie ewentualnego, czasowego odebrania Pani K. jej kotów nie zostało zakończone i brak jest w tej sprawie rozstrzygnięcia prawnego.
W tym stanie rzeczy decydowanie o przedmiotowych zwierzętach w jakikolwiek sposób przez Straż dla Zwierząt w tym w drodze ewentualnego przekazywania ich osobom trzecim stanowić będzie naruszenie prawa własności.
Nadto wyjaśniam, że Pani Magdalena K. powierzyła mi prowadzenie sprawy zarówno w postępowaniu przedsądowym jak i sądowym o windykacje jej własności.
Dodatkowo pragnę stwierdzić, iż pozostawanie przedmiotowych zwierząt w gestii Straży w pomieszczeniach przy ul. Wolskiej 60 narusza przepisy ustawy z dnia 21 sierpnia 1997r. o ochronie zwierząt.
Zastrzegam wszelkie skutki prawne nin. wystąpienia.

adw. Marek G******

Nie bardzo rozumiem o co chodzi - nie ma decyzji o odebraniu tych zwierząt i czasowym przekazaniu ich SdZ...? 8O

myamya

Post » Śro lis 20, 2013 10:35 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Podnoszę, może kogoś któryś kot chwyci za serce i weźmie go na DT.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 631&type=1

Edit:
Więcej zdjęć:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 068&type=1

myamya

Post » Pon lis 25, 2013 14:33 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

aktualne zdjęcia kotów szukających dt

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 068&type=1
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon gru 09, 2013 19:41 Re: Ogromna ilość zaniedbanych kotów pod Wa-wą

Ktoś ma jakieś nowe wiadomości co dalej z tymi biedakami?
Z FB wynika, że tylko parę poszło na DT ... :(

myamya

[poprzednia][następna]