a było to tak - weszła Kinnia do lasu ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 13, 2013 22:39 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

Moja Yoko , odkąd przyszła do mnie z ulicy ( dachówa szylkretowa - cud dziewczyna ) to sennością przebija nawet rasowego
brytola 8O .
Widać te uliczne doceniają , co to mięciutki fotel, kocyś, a teraz hitem jest podgrzewana podłoga w łazience.
Leży na niej non stop 8O

Niuniek widać też musi odespać - to wcielenie i poprzednie.
Ja bym nie wiedziała jak odreagować to co przeszedł na jego miejscu, chyba nie on jeden ( Kropek i inni :( ) - po kuracji u tego ... "Łopatologa"
:evil:
"Urwał Nać" - jak go zwać - owego hobbystę łopaty ! Obrazek

Niech Niuniek śpi ... jest już bezpieczny i to wie, skoro ufnie śpi i je !

Żeby go ... tego od Łopaty sraczka nieustająca trzymała w dzień i w noc pozwalając mu tylko myśleć o fizjologii swej
ogólnie znów mi nerwy puściły jak sobie pomyślałam o tym psycholu. Nie żałuję tego co napisałam maciupeńkimi literkami. :evil:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie paź 13, 2013 23:17 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

treść maciupenkimi literkami jest łagodny jak baranek w porównaniu z moimi instynktami :evil:

pare pomysłów bym miała jeszcze na "osobnika".
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pon paź 14, 2013 8:34 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

To Niuńka też dopadł łopatolog? Myślałam, że jemu się udało uniknąć konfrontacji.
Czytałam o Niuńku, wróciłam do poprzedniego wątku, ale nie znalazłam info.
Powiecie mi co go spotkało, albo podacie linka do historii?
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon paź 14, 2013 8:47 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

Z tego co wiem to Niuniek był tylko wymazany krwią z piachem ale żadnego uszkodzenia nie doznał. Kilka dni się nie pokazywał i dlatego już został opłakany.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pon paź 14, 2013 8:51 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

No właśnie, o tym wszystkim czytałam.
Z wpisu Moniki wywnioskowałam, że jego też dopadł ten ch**.
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon paź 14, 2013 9:05 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

Na dodatek w tym czasie został pochowany inny kot bardzo podobny do Niuńka
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pon paź 14, 2013 9:45 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

dokładnie tak jak Ewa i Monika piszą ...
widziałam z daleka - mąż mnie trzymał za kołnierz- jak SM z ludxmi ze schronu pakuje martwego kocurka .... nie pozwolił mi podejść a kocurek był bardzo podobny do Niuńka - Niuniek w tym czasie nie przychodził, myslałam, że to on ..... w koncu okazało się, ze sie pomyliłam -szwagierka mi pomogła, zdobyła zdjęcia i nie powiedziała nic bratu o tym- a potem, za kilka dni Niuniek wrócił gdy było ciemno, w nocy, lepił sie i bardzo brzydko pachniał, jadł łapczywie ..... myslałam, że to jego krew i infekcja, dopiero jak zaczełam go przecierać i szukać doszło do mnie, że to na jego futerku, to nie z jego ran, że jest umęczony ale cały wymazany był błotem z czyms co wygladało jak krew ..... całość brzydko pachniała ... doczysciłam ile sie dało, teraz jest dobrze, wykąpać go nie mam jak, pewnie jak u Ciebie nieco sie przyzwyczai i zaufa nowemu miejscu wykąpiesz go bez problemu - on jest bardzo spokojny i przylepny ..... taki duży, misiowaty kot....

Dostalismy pozwolenie na ciachanie Orfeusza - to dzisiaj po 13tej .... jak ja się boję o jego kręgosłup .... tak, tak ... wiem, że kocurków nie wiążą, wiem .... ale on będzie bez obrony mięśniowej, zupełnie wiotki .... a tam było przesunięcie ..... boję sie tak, że oddychac nie mogę ....

łopatolog prawdopodobnie dopadł Orfeusza ... Orfi miał rozsuniete kregi ale zachowane czucie w całym ciałku, nie wstawał ponad 2 tygodnie, potem stopniowo zaczął podnosić główkę, stopniowo wyciągac przednie łapki i tak pomalutku było coraz lepiej ... gdy pewnego dnia w tescie sensorycnym dostawił do prawej łapki lewą płakałysmy z wetką ze szczęścia .... Orfi siedzi w kennelu juz ponad 2 miesiiące, za chwilke będzie 3, przez cały czas był leczony, co najmniej raz w tygodniu był w lecznicy, tyłeczek ma skłuty jak sitko .... warto jednak było walczyć ..... jest juz zupełnie sprawny i potrzebuje ruszać się aby rechabilitować ciałko - do tej poty był kazdego dnia masowany i rehabilitowany ruchowo, mąż się na tym zna ... teraz gdy juz jest dobrze to jest za mało .... on potrzebuje przestrzeni ... teraz też Orfeusz ma objawy choroby sierocej w kocim wydaniu - przytula się do kocyka i liże go, płacze ..... Orfeusz MUSI rehabilitować sie natychmiast bo inaczej za chwilkę utracimy to co udało sie uzyskac w leczeniu ......

Ewa jak Twoje pytania? Jakaś nadzieja chociaz na moment?
Obrazek

Kinnia

Post » Pon paź 14, 2013 10:20 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

Kombinuje cały czas, kogo by tu przekonać do Orfeusza
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pon paź 14, 2013 10:32 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

Ewa.KM pisze:Kombinuje cały czas, kogo by tu przekonać do Orfeusza

powiedz Panu, który miał tymczasować Kropka, że Orfeusz jest w równie rozpaczliwej sytuacji tylko jest całkowicie obsługiwalny i bezpieczny dla człowieka - w sensie nie strach go dotykać ..... a pomocy potzrebuje równie rozpaczliwie .... on tez ma głeboki kryzys zdrowotny .... można stracić wszystko co się uzyskało, kot może znów przestać się ruszać ...
Obrazek

Kinnia

Post » Pon paź 14, 2013 10:37 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

Napisałam, wkleiłam to co poprzednio napisałaś plus link do wczorajszej audycji dr Sumińskiej która przekonywująco mówiła o problemach urologicznych jedynaków mieszkających w blokach i cierpiących na SUK. Przemka kotka jest jedynaczką
http://www.tokfm.pl/Tokfm/0,130955.html
Warto posłuchac tak od 5 do 15 minuty
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pon paź 14, 2013 11:10 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

Przemek odpisał :(
przykro mi ale muszę odmówić. Przyczyny są różne.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pon paź 14, 2013 12:24 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

:ok: :ok: za DT/DS dla Orfeusza :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 14, 2013 15:12 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

Ewa.KM pisze:Przemek odpisał :(
przykro mi ale muszę odmówić. Przyczyny są różne.

o :placz:
Obrazek

Kinnia

Post » Pon paź 14, 2013 15:24 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

:( nie można tracić nadziei .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon paź 14, 2013 21:20 Re: Kto uratuje kręgosłup Orfeusza? pilnie DT

Orfeusz juz wybudzony ... wszystko poszlo dobrze .... kocio domaga się głaskania i jedzenia .... jest ok

Jasiek pacza i nawet dał sie pogłaskac po główce :D .... w końcu dostapiłam zaszczytu :mrgreen:

Niuniek jje i spi .... nic więcej nie moge powiedziec bo nic wiecej nie robi ... no jeszcze regularnie kuwetę odwiedza ....

Chłopaki jak zwykle w duecie ...

Prada nie zaszczyciła mnie dzisiaj swą uwagą ...

Kara ma ma nową zmianę i ta chyba będzie rozległa ...

Ichigo .... nie wiem co jest ... niski cukier cały czas ...

reszta bez sensacji
Obrazek

Kinnia

[poprzednia][następna]