Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 10, 2013 10:28 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

podjęliśmy decyzję, iż ze względu na sytuację, wpiszemy na listę pomocowa Tupaka-co prawda juz jest po operacji oczka, ale pomoc moze byc przesłana w innej formie, np. karmy dla niego, bo koszt został poniesiony-bardzo prosze , gdyby ktoś z opiekujących sie Zosi stadkiem wrzucił na ogólny zdjęcie Tupaka i parę słów o jego stanie-może tekst do ogłoszenia i kontakt-jesli jest gotowy do adopcji, poszukamy mu domku poprzez ślepaczkową strone fb i www
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Wto wrz 10, 2013 11:01 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

Wysłałam osobom, które prosiły nr konta.

Myślę, że czas zakończyć akcję doraźnej zbiórki. Wieczorem podsumuję wszystkie dotychczasowe wpłaty. Do końca tygodnia powinna już być konkretna suma, za którą zakupimy potrzebne rzeczy i z której przekażemy też pieniądze na weta.

Przepraszam za opóźnienia, ale przywaliła mnie robota, której nie mogę odłożyć.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto wrz 10, 2013 13:26 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

Klub Ślepaczkowy pisze:podjęliśmy decyzję, iż ze względu na sytuację, wpiszemy na listę pomocowa Tupaka-co prawda juz jest po operacji oczka, ale pomoc moze byc przesłana w innej formie, np. karmy dla niego, bo koszt został poniesiony-bardzo prosze , gdyby ktoś z opiekujących sie Zosi stadkiem wrzucił na ogólny zdjęcie Tupaka i parę słów o jego stanie-może tekst do ogłoszenia i kontakt-jesli jest gotowy do adopcji, poszukamy mu domku poprzez ślepaczkową strone fb i www

Nasz adres e-mail, na który można wysłać fotki i kilka słów o Tupaku podaję dla uproszczenia: pacze.sercem@gmail.com
Jeśli nie macie czasu na pisanie tekstu to wrzućcie tylko informacje, a my zajmiemy się resztą.

Zaklinamy rzeczywistość wraz z Wami...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto wrz 10, 2013 16:54 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

jerzykowka pisze:
Klub Ślepaczkowy pisze:podjęliśmy decyzję, iż ze względu na sytuację, wpiszemy na listę pomocowa Tupaka-co prawda juz jest po operacji oczka, ale pomoc moze byc przesłana w innej formie, np. karmy dla niego, bo koszt został poniesiony-bardzo prosze , gdyby ktoś z opiekujących sie Zosi stadkiem wrzucił na ogólny zdjęcie Tupaka i parę słów o jego stanie-może tekst do ogłoszenia i kontakt-jesli jest gotowy do adopcji, poszukamy mu domku poprzez ślepaczkową strone fb i www

Nasz adres e-mail, na który można wysłać fotki i kilka słów o Tupaku podaję dla uproszczenia: pacze.sercem@gmail.com
Jeśli nie macie czasu na pisanie tekstu to wrzućcie tylko informacje, a my zajmiemy się resztą.

Zaklinamy rzeczywistość wraz z Wami...

Bardzo,bardzo dziękujemy i z Waszej oferty skorzystamy . mamy na razie jedno zdjęcie Tupaczka po operacji jeszcze ma szwy jest kotkiem nieśmiałym do obcych a za takich nas uważa do opiekunki w schronisku podchodzi i wali główką dopraszając się o głaski . zrobimy więcej zdjęć i prześlemy na podanego maila.

UWAGA!!! Czy ktoś ma informację , które z wymienionych kotów były zabrane przez Zosię ze schroniska w Korabiewicach tuz przed przejęciem Vivy ? Wiemy skąd jest Lulek, skąd są Heaven i Higwey , Tupak bodajże jest od opiekunek "bezdomniaków" z Mińska Mazowieckiego, chcemy ustalić resztę np. Holy, Lili Lou, Harry. Zapytacie dlaczego ?
Otóż Pan Domaniewski brat Zofii w liście do nas pisze,że poza Frodzikiem pozostałe koty to oględnie mówiąc nasze zmartwienie bo są naszą własnością ???!!! bo jak twierdzi udostępnialiśmy nasze fundacyjne konto na zbiórki ???!!!! Gdzie i kiedy na jakie koty ? My do czasu wejścia do mieszkania Zosi nie mieliśmy POJĘCIA ile faktycznie jest kotów, jakie i skąd . Owszem wiedzieliśmy o 3 kociakach jakie de facto wykorzystując za dobre serce Zofii wcisnął Jej współpracownik bo urodziły się w niefortunnym miejscu gdzie są psy,które mogą je rozszarpać. Wyraziłyśmy zgodę na wpłatę na nasze fundacyjne konto kwoty jaka miała pokryć ich leczenie, szczepienia itp. notabene przez osobę na terenie której te maluchy się urodziły i która chciała się ich pozbyć. Żadna wpłata nie wpłynęła na ten cel :( Nie dla poklasku, zysku ratowałyśmy zwierzęta jakie pod swoją opieką ma Zosia. To był odruch -ratujemy, zabieramy do czasu wyzdrowienia Zofii a teraz za to zaczynamy obrywać ? :(
Na osłodę tej goryczy wszystkie maluchy mają już nowe domki oraz Bercik dzięki CC :) Ewa

ostatniaszansa

Od: Pt mar 13, 2009 23:48

Post » Wto wrz 10, 2013 17:23 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

ostatniaszansa pisze:UWAGA!!! Czy ktoś ma informację , które z wymienionych kotów były zabrane przez Zosię ze schroniska w Korabiewicach tuz przed przejęciem Vivy ?

Z tego co wiem, Felix był zabrany z Korabiewic.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Wto wrz 10, 2013 17:29 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto wrz 10, 2013 17:33 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

Ewa, wszystko opada na to co napisałaś :( :( :(

Jeśli chodzi o Lili Lou, ona jest od jakiejś zbieraczki z rozmnażalni. Na pewno nie z Korabiewic.
Holi - po kimś zmarłym, jakaś większa interwencja, chyba Kaprys 2004 wiedziałaby o co chodzi.
Harry - PRAWDOPODOBNIE z Korabiewic, podobnie jak jego brat Draco, który pojechał do CC.

Sul - nie mam bladego pojęcia, chyba jeszcze z Zosinego życia przedforumowego.
No i Sul też Zosia uważała za rezydentkę :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto wrz 10, 2013 17:43 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

ostatniaszansa pisze:Otóż Pan Domaniewski brat Zofii w liście do nas pisze,że poza Frodzikiem pozostałe koty to oględnie mówiąc nasze zmartwienie bo są naszą własnością ???!!! bo jak twierdzi udostępnialiśmy nasze fundacyjne konto na zbiórki ???!!!! Gdzie i kiedy na jakie koty ? My do czasu wejścia do mieszkania Zosi nie mieliśmy POJĘCIA ile faktycznie jest kotów, jakie i skąd . Owszem wiedzieliśmy o 3 kociakach jakie de facto wykorzystując za dobre serce Zofii wcisnął Jej współpracownik bo urodziły się w niefortunnym miejscu gdzie są psy,które mogą je rozszarpać. Wyraziłyśmy zgodę na wpłatę na nasze fundacyjne konto kwoty jaka miała pokryć ich leczenie, szczepienia itp. notabene przez osobę na terenie której te maluchy się urodziły i która chciała się ich pozbyć. Żadna wpłata nie wpłynęła na ten cel :( Nie dla poklasku, zysku ratowałyśmy zwierzęta jakie pod swoją opieką ma Zosia. To był odruch -ratujemy, zabieramy do czasu wyzdrowienia Zofii a teraz za to zaczynamy obrywać ? :(

po prostu nie wiem, co napisać... :(

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto wrz 10, 2013 17:44 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

Jeszcze niedawno w profilu Zosi były widoczne adopcje i były tam informacje o tych kotach (na pewno o Holy, bo pamiętam).
Ty pewnie mogłabyś dotrzeć do tych danych.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto wrz 10, 2013 17:51 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

No i jeszcze dwie dzikie dzicze są z jokota, czarne
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto wrz 10, 2013 18:02 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

Holly(trikolorka) nie jest z Korabiewic tylko z Anina

viewtopic.php?f=1&t=132347&p=7967019&hilit=Holly#p7967019
viewtopic.php?p=8381302#p8381302

Do Adopcji Miau nie mam dostępu.
Prawdopodobnie do usuniętych ma dostęp tylko Admin.

Tupak - Tuptuś miał wątek na Miau
viewtopic.php?f=1&t=144085&hilit=Tupak

Harry i Draco też
viewtopic.php?f=13&t=122028&hilit=Harry
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013

NITKA/KARINKA

Post » Wto wrz 10, 2013 18:06 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

Ja myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby znalezienie domów jak największej ilości kotów. A Sul może ktoś mógłby zabrać na tymczas. Rodziny nie zmusi się do opieki :(
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto wrz 10, 2013 19:04 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

Amica pisze:Rodziny nie zmusi się do opieki :(

Ja nawet myślę, że nie trzeba koniecznie rodzinie ich oddawać... mogą lepsze domy znaleźć... tymczasowe też...

Frodo to ten rasowiec? a Brat Zosi to na pewno się chce nim zaopiekować? Czy zarobić=sprzedać? - przepraszam, za "ocenę z góry", ale tak mi samo się nasunęło jak Brat stwierdził, którego kota on chce wziąć... skoro Sul też jest rezydentką, a do niej Brat się już nie poczuwa.
A psy ma zamiar wziąć? Czy też się nie poczuwa?

Dwa czarne z jokota to jak mają na imię? - nie kojarzę ich.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto wrz 10, 2013 19:09 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

*anika* pisze:Dwa czarne z jokota to jak mają na imię? - nie kojarzę ich.

viewtopic.php?p=7497500#p7497500

NITKA/KARINKA

Post » Wto wrz 10, 2013 19:31 Re: ZOSIU WRACAJ! - Pomoc dla zwierząt Zofia.Sasza -rozlicz.

Pan Domaniewski chce zabrać psy Zosi czyli Sasze i Nene oraz Frodzika, gdyż rowniez jest oficjalnie kotem Zosi. Reszta zwierzat to nasz problem, bo Zosia udostepniala nasze konto na zbiorke finansowa m.in. na 3 kociaki które wcisnal jej wspolpracownik ... dluga historia. W każdym razie chcielibyśmy dojść do tego, skad jest reszta kotow, bo lekko nas trafia ponowne już stwierdzenie pana Domaniewskiego, ze to nasza fundacja wkleila Zosi koty na glowe i w ogole jesteśmy samo zlo podczas gdy od dłuższego czasu sponsorowaliśmy jedzenie dla nic itp. itd. Coz ... zycie. Nie bylysmy takie straszne jak lapalysmy koty w mieszkaniu. Ale wtedy był problem, a skoro problem jest zabrany to można zacząć szukac winnych. /Agnieszka

Wesi

Od: Wto paź 19, 2004 8:29

[poprzednia][następna]