S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 26, 2013 23:48 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

[']

będzie lepiej
musi być lepiej
trzymamy kciuki, zapewne wszyscy

my ostatnio w kratkę (wręcz o ile) w schronisku, pewnie nie było nas kiedy były rozmowy o tej bazie; mamy pytanie czy ta baza będzie widoczna dla wszystkich czy to byłoby na zasadzie zbioru inf. dla wolontariuszy w jednym miejscu?
jeśli dla wszystkich to czy to nie będzie się trochę pokrywało ze stroną fundacji na przykład? albo czy nie będzie tak, że potem ludzie nie będą wiedzieli, która strona jest właściwa (w sensie: przystanekschronisko.org czy ta baza w jakiejkolwiek postaci), albo jeszcze inaczej: przestaną zaglądać na stronę fundacji w ogóle, a tam jest choćby na przykład ważna podstrona 'cierpieniem pisane' czy aktualności z inf. o akcjach
a może po prostu tę listę z odpowiedziami (czy wychodzący dom, czy z innymi kotami i tak dalej) wystarczy dodawać pod opisami na stronie (opis i niżej takie podsumowanie w punktach)?
charm, Lidka? :kotek:

Pozdrawiamy niekochane!:-)
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lip 27, 2013 0:06 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:
TanundA pisze:NOWE koty:
:arrow: nowa czarno biała dorosła o numerze 282/13
nie ma zdjęcia i płci na razie nie znam
Betysolo jeszcze tutaj imię :kotek:

OKSANA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob lip 27, 2013 1:10 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Zamówiłam kociastym juniorom 24 puchy Animody Carny. Jak tylko dojdzie zamówienie podrzucę do schronu. Mam też zbędą kuwetę, której TŻ zapomniał podrzucić w czwartek do schroniska.

Charm - Twoja bazarkowa wygrana została dostarczona w czwartek do schroniska.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Sob lip 27, 2013 17:07 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

....a więc działo się dziś a działo.....
dobre i złe wieści...

Najpierw dzięki wielkie tym co byli dzisiaj. Mało nas było ale daliśmy radę :ok: Puskas, Siriwan, Agapap i jedna z nowszych wolontariuszek :1luvu:

Nakarmione małe i porobione przy nich co być powinno. Oczka, noski, leki, conwa. Jedzonko na kociarnię rozdane co było wcześniej przygotowane. Ludzie kolejni z zewnątrz co przyszli popatrzeć doświadczeni sezonem letnim. Każdemu pokazywałam Dziunię i Boniego, Miley'a syjamka zaznaczając jego strach poprzez człowieka. Pokazując Dzidzię i jej dzicz zamienioną w słodycz, i małe te czarne za małe trzy, które tak widoczne każdemu rzucały się w oczy. Było kilka łez, ale może to też metodą jest jak i głuchy telefon - pomoże i ruszą adopcje i uczuli to na bezmyślność ludzką... Płonne nadzieję, a ja i tak wierzę :kotek:

Prawie wszystkie z młodych już kichają a wraz z nimi Fiona K242/13, Tofi ten rudy K191/13, a także Sofix półroczny K262/13 na antybiotyku - katarek, z małych Ziki K223/13, Fikander i Fruzia, Kamakolowe i szóstka Od Freya i Eliota w jednej klatce czyli K269/13 do etc oraz K272/13 do etc

Miley syjamek pogłaskany i po iluś minutach mruczy, potrafi zaufać, to dobrze.
Azalin cudeńko miziak, Andrea jak sie wije żądna już domku i coraz piękniejsza :piwa:
Z kociarni Zafrina oczka do kropienia, jak wrednawa wraz z Catanią czarną z zamglonym oczkiem były na klatkach tak teraz na kociarni są miód i malina.
Pyrgus na kociarni radzi sobie dobrze, Viganna też już nie syczy. Melkor a jednak rządzi nawet jak Zuzia dymna próbuje go przekrzyczeć. Gubus się przełamuje ale jeszczeee jeszczeee, Herrerka gotycka piękność zdołowana, zatopiona we własnych myślach, Bols bury zatopiony w człowieku, i będący w kilku miejscach jednocześnie zajmując stanowisko wcześniej obejmujące przez Anankę. Bea dała się dziś pogłaskać z sykiem i strachem ale..
Terencja, Killer, Pyrgus, Teofil, Catania - czarne wszystkie. Tylko wprawne oko pozna, które to które 8)
Cinek nadal lata z grzybkiem, Baltona z wywalonym językiem (sanacja by się przydała czy coś...)
Każdy ma swoje z nich zmartwienia, problemy i coś szczególnego, każdy wyjątkowy i oryginalny, dla nas Niekochanych. Każdy ma swą wartość i wzbudza emocje. Podopieczni kochani przez nas - Wolontariuszy..

dobre wieści :kotek:

domki znalazły:

:arrow: Dzidzia K197/13 nasz niegdyś dziki, a teraz miziasty kocurek (taaak, wiem zaś płeć pomyliłam :lol: ) Fajny domek, który szukał malucha/podrostka, ich pierwszy kot choć już u siebie mieli kiedyś koty za dzieciństwa. Para z Bytomia :mrgreen:
:arrow: oraz Kobi K285/13 ten nowy czarno biały. Domek zachwycony. Pan z Siemanowic :mrgreen:

Więc kciuki za domki, a jakkk :ok: :ok:

Domek chętny na Herrerkę czy mała czarną niedowidzącą nie pojawił się dziś. Może pogoda porachowała plany? Lub jeszcze negocjacje w domu trwają? Czekamy w każdym razie i dobrej myśli :ok:
-----------------------------------------------

by nie było tak wesoło to nowe koty:

Obrazek
K290/13, kocurek
26.07 w schr
Betamox 27.07
rana na głowie, uszkodzone ucho

Obrazek
kotka mama K291/13 z dwoma małymi
miła, łagodna

Obrazek
K292/13 małe od kotki K291/13
miłe, łagodne, płeć nieznana

Obrazek
K295/13 małe od kotki K291/13
buczy pod nosem ale nie syczy, płeć nieznana

Obrazek
Oksana K282/13. Tutaj ja i Maciaszek albo mówiłyśmy o innym kocie albo zły numer.
Generalnie Betysolo, Mała i reszta prosząc wczoraj o imię chodziło mi o tego kota, na kartotece numer K282/13.
Oksana, miła, otwarta, adhd, wychudzona i brudna.

Obrazek
kotka K296/13
nowa dotarła po południu. Zadbana, czysta, tylko uszy do ''roboty'' no i ...ciężarna. Albo ktoś ją wyrzucił domek wychodzący bo zaszła w ciąże :roll: ,
lub czmychnęła. Nie wiem. Ogłoszenia były porobione czy komu nie uciekła, cisza. Z okolicy Paderewskiego.
Jakby ktoś z Was tutaj znalazł kto poszukuje kotki o takiej maści z różową obróżką... to wiecie gdzie szukać..

------------------------------------------------------

i teraz najgorsze....

:arrow: jeden w klatce gdzie siódemka przebywała z rodzeństwa Bueny, Evita i Freya..
odszedł Evan K271/13 [i] :crying:
Obrazek
Evan...6 tygodniowy jak się napisało: ''Ostatni z trójki rodzeństwa Evan to romantyk bez narcyzmu i kokieterii chociaż potrafi zwrócić w głowie!
Jego świat w głowie pokolorowany jest jasnymi i ciepłymi barwami. Czeka kiedy i w życiu ten świat zostanie pokolorowany wesołymi odcieniami..''
Nie doczekał :cry: :cry: :cry:
Evan [i] maluszku...

to nie wszystko...
Na kociarni została dzisiaj znaleziona jedna z Podopiecznych..
nasza bura Fabi.... :crying: :crying: :crying:
nie ma jej już z nami..
co się stało, dlaczego, jaki był powód??? - nie wiemy.... :( :(
Fabi K342/11 ponad rok czasu z nami...
Obrazek dj
ostatnie zdjęcie Fabi.. z końcówki kwietnia..
Fabi była z nami od 25ego lipca 2012... dwa dni temu był równy rok jej rocznicy pobytu w schronisku.
Przełamywała się powoli. Przełamywała.. Żal. Wieli żal :crying: :crying: :crying:

i coś jeszcze. Dziś mi przypadło być aniołem złych wieści... które przyćmiewają te dobre...
:arrow: Na kwarantannie w klatce została ulokowana Askona K534/11
Obrazek
Nie wiemy co jej jest. Płakała na kociarni drugiej, z ledwością powłóczyła nogami.
Jej tylne łapki jakby mniej sprawne, może uraz wewnętrzny, może źle skoczyła, może coś z brzuszkiem? Problemy ze wskakiwaniem, dawała się głaskać..
Zły znak..
Kciuki za nią wielkie potrzebne by to nie było nic poważnego, coś najgorszego..
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob lip 27, 2013 18:16 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Widzę, że Tania zdążyła dorwać się już do kompa i wszystko poopisywała :ok:

Przykro słyszeć o odejściach każdego z kociaków, zarówno tych małych jak i tych większych :( .
A patrząc się na stan niektórych maluchów, niedobre myśli przychodzą do głowy :(

Nakarmiłam małe za małe convem, zrobiłam taki dosyć gęsty i ślicznie współpracowały. Łykały aż się kurzyło :ok: , każde z nich zjadło co najmniej po 5 ml. Bardzo się o nie boje, bo to takie kruszynki :(
Zresztą te małe trochę większe to też jak piórka na wietrze, to małe biało-srebrne (to co wróciło z adopcji bo dostało biegunki :twisted: ) ma bardzo odparzoną pupkę, może powinno mu się umyć ten tyłeczek i sudokremem posmarować? Na pewno bardzo cierpi :(
Mała burasia co jest sama w klatce, ta od tych małych co umarły, coraz bardziej zasmarkana, siedziała i patrzyła się na mnie dzisiaj takim smutnym wzorkiem, że aż mi się serce krajało. Albo ta malusia, czarna niedowidząca dziewczyneczka obok śliczna i słodka, wcina suche aż jej się uszka trzęsą, ale ona też malunia i zagrożona, chociaż słyszałam, że i tak się pozbierała.
No i niestety mamy kilku pretendentów do przyszłych ślepaczków, jeśli domków szybko jakiś nie znajdą, chociażby tymczasowych, że o stałych nie wspomnę.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob lip 27, 2013 18:24 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

AgaPap pisze:Mała burasia co jest sama w klatce, ta od tych małych co umarły, coraz bardziej zasmarkana, siedziała i patrzyła się na mnie dzisiaj takim smutnym wzorkiem, że aż mi się serce krajało.
siedziałam z nim i karmiłam. Głaskałam też, ładnie jadł, patrzył w oczy i wiedział, że ta papka dla jego dobra...
jak i z szóstki już pozostałej też posiedziałam chwilę jak mogłam z burasiem, tak nie chciała do klatki to chyba Marbella..
Żal wielki jak krzyczą rozpaczliwie, jak potrzebują opieki, jak się temu poddają, jak wiedzą, że jest źle, serce rozdziera..

Indi K288/13 dziś chyba najbardziej się darł - ten z nowszych dorosłych
słodziakiem jest :kotek:
I przyszli oglądać ludzie i zwrócili uwagę na burego Indiego - jak ładnie śpiewa, jaki wesoły, ja hm szczerze odpowiedziałam, że to nie wesołość tylko krzyk rozpaczy, bo chce być poza klatką w domku, którego nie ma i szuka. Cisza. Dobitnie ale mam nadzieję, ze nie przesadziłam czy coś.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lip 27, 2013 18:29 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Acha, znaczy się to chłopczyk jest? A nic nie powiedział jak do niego w damskiej formie mówiłam :roll:

Ale faktycznie, człowiek wychodzi psychicznie wykończony, jak widzi się tyle maleńtasów, z których prawdopodobnie większość nie dostanie szansy na dorośnięcie :( Z tego co patrzyłam to około 12 małych kwalifikuje się do bardzo szybkiej pomocy :cry:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob lip 27, 2013 18:38 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Fabi... - ciężko w to uwierzyć, to nie może być prawda
taka radosna kotka, zawsze optymistycznie nastawiona do wszystkiego
choć do końca taka 'sama dla siebie'
Fabisiu [']

i jeszcze Askona. W sumie nie wiele jej zostało do przekonania się, że ludzie to całkiem fajne ktosie niegryzące
niech się pozbiera niech się pozbiera niech się pozbiera niech się pozbiera Oby było z nią dobrze

za małe wszystkie :ok: strasznie ich dużo
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lip 27, 2013 18:39 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

:( :( bardzo szybkiej - trafnie.
Ale mimo wszystko tam bardziej czuje się u siebie i odpoczywam niż w pracy czy w domu jakby nie było w moim przypadku. I lubię ten charakterystyczny zapach kociej kupki, trocin, kociarni choć może niektórym wydaje się to dziwne i blee :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lip 27, 2013 18:41 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Evan [*]
Fabi [*]

Askonko trzymaj się :ok:
nie wiem co mogło jej się stać, niedobrze to wyglądało :(
zatkało mnie, przyszła po pomoc, pozwoliła się głaskać, w pierwszej chwili nie wiedziałam co to za kot 8O
biedne te wszystkie futerka, chore, zasmarkane, serce się ściska
jutro postaram się podjechać pomóc Marcie

mnie dziś oblazła Czarna Mafia :wink:
na kolanach siedziały Zafrina i Catania (razem!), obok przyhołubiła się Terencja, z drugiej strony Teofil i Kiler
skąd one wiedzą, że mam słabość do czarnych? :mrgreen:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Sob lip 27, 2013 19:46 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

cytuje z miesiąc temu od małej: ''nasz były podopieczny Megallan traci dom, wyjeżdżają za granice , w miejsce gdzie nie mogą go wziąć. To taki rudzielec, który nie jadł zupełnie i miałam go kilka dni w łazience na dozywianiu na siłę
szukają mu domu, ale na razie bez skutku
poprosiła nas rodzina o pomoc, dostane fotki
mamy dwa miesiące''
http://imageshack.us/photo/my-images/84/obraz049p.jpg/
coś wiadomo więcej? Ktoś coś wie???
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob lip 27, 2013 21:02 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Obrazek
kotka mama K291/13 z dwoma małymi
miła, łagodna

BAXI

Obrazek
kotka K296/13
nowa dotarła po południu. Zadbana, czysta, tylko uszy do ''roboty'' no i ...ciężarna. Albo ktoś ją wyrzucił domek wychodzący bo zaszła w ciąże :roll: ,
lub czmychnęła. Nie wiem. Ogłoszenia były porobione czy komu nie uciekła, cisza. Z okolicy Paderewskiego.
Jakby ktoś z Was tutaj znalazł kto poszukuje kotki o takiej maści z różową obróżką... to wiecie gdzie szukać..

IRGA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Sob lip 27, 2013 21:07 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

A co z tym domkiem co się szykował dla Boniego ?
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Sob lip 27, 2013 21:11 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

ehhhh
smutne to schroniskowe lato :(
strasznie żal tych umierających maleńtasów, nie zaznały w zyciu niczego przyjemnego :(

bardzo mi przykro z powodu Fabi :(

i trochę OT
za tydzień, w sobotę planujemy po schronisku imprezę u mnie na dzialce,
kto chętny- zapraszam :D
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob lip 27, 2013 21:54 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Fabia :crying:
maluszki.... :crying:
kiedy w końcu będzie lepiej....? bo w końcu musi.......

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

[poprzednia][następna]