Tymczasy u *aniki*. Bukiew, Kongo i Malwa w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 12, 2015 14:26 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

ehhh
a liczyłam że mu minie... ;)
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Sob maja 16, 2015 8:09 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

Bukiew nadal przynosi pluszaka do łóżka. Ona uważa, że on tam ma leżeć i już. Jednego wieczoru ze 3-4 razy przekładałam dla zabawy pluszaka z łóżka znów w inne miejsce (np. na biurko, na drapak) i Bukiew w ciągu kilkunastu minut zanosiła go w zębach z powrotem na łóżko :mrgreen:

Dziś się przyszła miziać na poduszkę jak jeszcze leżałam ;) To bardzo miły kotek jest :)
ale jeszcze się dziwi po co się kotki w czółko całuje ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto maja 19, 2015 21:47 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

No to oswoiłam kotka ;) Bukiew jest namolna. Pakuje się siłą pod dłonie i wymusza mizianie. Rano przychodzi się miziać na poduszkę. Wieczorem bawi się w pościeli :twisted: A w nocy to różnie - albo szaleje albo nie ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto maja 19, 2015 22:34 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

no i o to chodziło.

to teraz weź Celnika :twisted: :mrgreen: 8)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob maja 23, 2015 23:24 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

jopop pisze:to teraz weź Celnika :twisted: :mrgreen: 8)

No nie wiem ;)

Od wczoraj Bukiew jest nakolankowa :) Czyli że pakuje się sama i zleźć nie chce :roll: Nakolankowa na siłę już była od jakiegoś czasu.
Jest też napoduszkowa, podkołderkowa, nakołderkowa, naręczna i w ogóle im bliżej człowieka tym lepiej :P
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie maja 24, 2015 9:25 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

Zepsułaś kotka :twisted: A taki był fajny, dzikawy... :twisted:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie maja 24, 2015 11:23 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo i Bukiew. Amelka w DS

Dla nas może i tak (ja niekoniecznie lubię namolne koty :roll: Już mam takie dwa z trzech swoich...), ale dla tych co ją mają adoptować (i tym samym dla niej) to lepiej.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon cze 15, 2015 12:50 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bukiew i Malwa.

Od zeszłej niedzieli mieszka u mnie na DT nowa kotka. Malwa.
Ma około 6 lat i jest duża ;) Na moje oko jakieś 7 kg, ale nie ważyłam. Ma dużą głowę i jest długa. Jest też trochę otyła, na pewno przydałoby się ją odchudzić...

Malwie umarła pani, nie miał się kto kotką dalej zajmować. Malwa więc trafiła do fundacji (a właściwie bezpośrednio do mnie).
Początkowo była bardzo wystraszona, ale już po 6 dniach wpakowała mi się na kolana i od tej pory jest to jej ulubione miejsce do leżenia ;)
Lubi szczególnie mizianie po głowie i grzbiecie, nie przepada za dotykaniem stópek ;) Lubi też leżeć na łóżku.

Jest bardzo zadbana, ma gęste i błyszczące futerko, ma też śliczne zielone oczy :)
Malwa jest zaszczepiona (teraz niedawno, a na pewno też była szczepiona u poprzedniej właścicielki), wykastrowana. Testy felv i fiv ujemne.
Może mieszkać w domu bez innych kotów, ale z łagodnym kotem też powinna się dogadać.
Raczej polecam ją do domu bez małych dzieci (starsze mogą być).
Szuka domu wyłącznie niewychodzącego, z zabezpieczonymi oknami i balkonem (jeśli jest).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon cze 15, 2015 12:56 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon cze 15, 2015 12:52 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bukiew i Malwa.

aha. czyli już wiem jakby wyglądała Migotka jakby ją upaść ;)
Obrazek

jopop

Post » Pon cze 15, 2015 12:57 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bukiew i Malwa.

Właśnie tak :twisted:
Migotka chyba jednak też krótsza jest?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon cze 15, 2015 13:08 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bukiew i Malwa.

WOW! na pierwszy rzut oka myslałam że to Miauczuś!!! Ależ podobna kotka!!! Śliczna!
Ona jest generalnie duża czy tylko upasiona?
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pon cze 15, 2015 13:42 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bukiew i Malwa.

Migotki to jest połowa z tego najwyżej ;)
Obrazek

jopop

Post » Pon cze 15, 2015 15:25 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bukiew i Malwa.

Nie, nie. Ona jest duża. Długa, "potężna" w budowie, ma też dużą głowę. Przy niej to np. mój Antymon to w ogóle nie kocur ;) Antymon waży niecałe 5 kg. Teraz dopiero zobaczyłam, jaką on ma małą główkę :twisted:
Bardzo spasiona nie jest, tzn. przydało by się może 1 kg zrzucić, trudno mi ocenić. Boki ma nawet wklęsłe ;) za to w okolicy żeber jest tłusta. I brzuch jej wisi, przy tylnych łapkach to ma go 10-15 cm nad ziemią jak chodzi. Wydaje mi się, że mogła przez ostatnie kilka miesięcy (jej pani zmarła w październiku) jednak już trochę schudnąć (i oby tak dalej).
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto cze 16, 2015 22:19 Re: Tymczasy u *aniki*. Obecnie: Kongo, Bukiew i Malwa.

jopop pisze:Znacie takie chwile, gdy wydaje się, że sytuacja jest już tak napięto, że nie może być bardziej?

I gdy chwilę po takiej refleksji dzieje się coś, co uświadamia Wam, że jednak MOŻE BYĆ GORZEJ?

W poprzednim miesiącu prosiliśmy o wsparcie ze względu na ogromną liczbę kociąt w Fundacji JOKOT. Już wtedy było nam bardzo ciężko dopiąć budżet. I właśnie w tym momencie - przyszła PANLEUKOPENIA!

Zaatakowała w najsłabszym punkcie - w kociarni, w której mieszkały maluszki. Zachorowało ich w sumie ponad 20. Wszystkie dostały surowicę, leki, kroplówki po 6 razy dziennie... Wdrożyliśmy stan najwyższej gotowości - i chyba nam się udało, jak dotąd wszystkie żyją.

Ale nasze finanse osiągnęły poziom Rowu Mariańskiego. Mamy dług w lecznicy, duży. A już za moment trzeba wszystkie maluchy zaszczepić.

Nie jesteśmy w stanie kupić karmy. A przecież właśnie teraz potrzebują karm z wysokiej półki, by ich brzuszki uszkodzone przez wirusa miały szansę regeneracji.

Dlatego czerwcowy konkurs w Krakvecie to dla naszych maluszków ze żłobka być albo nie być.

Prosimy - pomóż. Zagłosuj, udostępnij, namów do tego znajomych.

Procedura głosowania:
1. Zarejestruj się na forum http://www.krakvet.pl/forum/index.php
2. Napisz dowolny post, np. tu: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611
3. W wątku http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=18610 zagłosuj na Fundację JOKOT.

Przy głosowaniu zostaniesz poproszony o nr telefonu - służy tylko do weryfikacji głosu (przychodzi SMS z kodem). Sprawdziliśmy już wielokrotnie, że nie przychodzą potem żadne reklamy, bez obaw!

Oczywiście jeśli ktoś już głosował na tym forum - wykonuje tylko punkt 3 ;)

Ogromnie, ogromnie dziękujemy za wsparcie w głosowaniu! Z Wami nasi podopieczni zyskają większe szanse na przeżycie!

Więcej o nas: https://www.facebook.com/Fundacja.JOKOT?fref=ts oraz http://www.jokot.pl

Wydarzenie do dołączania i udostępniania: https://www.facebook.com/events/782992351798495/

I banerek:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=https://www.facebook.com/events/782992351798495/][img]http://images68.fotosik.pl/973/5c0d999a695f178cmed.jpg[/img][/url]
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]