Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DS ♥♥♥

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 23, 2012 16:46 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

:piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie gru 23, 2012 16:52 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Zdaje sobie z tego sprawę ze będzie miała wzięcie :) dlatego chciałabym żeby została u mnie jakiś czas żebym ją poznała. Czy woli mieszkać z kotami czy mieć czlowieka na wyłączność... czy chce do dzieci bo lubi zabawę czy raczej przesypia całe dnie... to jest najgorsze decyzja czy ten dom to właśnie "ten dom" ;) Panią chętnie poznam ale uprzedze ze kota nie oddam "jutro" i ze być moze wcale nie oddam jej. Jak będzie jej zależało i się zakocha to poczeka chwilke ;) jeśli Kicia będzie baaardzo źle czuła się u mnie z innymi kotami to domku będzie szukała szybciej. Wszystko się okaże w najbliższych dniach ! Poki co najważniejsze żeby była zdrowa!

kiniasz90

Od: Śro gru 19, 2012 22:02

Post » Nie gru 23, 2012 16:59 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Oby była zdrowa i nie w ciąży!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie gru 23, 2012 23:45 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Niunia już nie siedzi pod stołem albo grzejnikiem :) chyba się przyzwyczaja bo od południa chodzi normalnie po pokoju albo ewentualnie siedzi wysoko na szafce skąd wszystko obserwuje :)

kiniasz90

Post » Pon gru 24, 2012 0:16 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Uściski i najserdeczniejsze życzenia dla was kobitki i dla szczęsciary Aurelii.
Wielki wór szczęścia niech starczy na cały rok.

Powodzenia rudy kosmaczu :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon gru 24, 2012 14:25 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Mam dosłownie chwilę więc bardzo zwięźle będzie ;) testy felv/fiv negatywne!!!!!!!!!!!! :D usg-ciąży brak ;) na zębie zwykły stan zapalny :) więc tylko zastrzyk i antybiotyk w tabletkach przez 5 dni. Wiek ok 2-3 lat moze mniej. Ciężko ocenić. Prawdopodobnie mloda a kilka ząbkow z przodu straciła właśnie przez to zapalenie. Tak więc dziękujemy za kciuki!!!! Lepiej wyjść nie mogło ;)

kiniasz90

Post » Pon gru 24, 2012 14:37 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Ufff ... ulżyło mi.
Kciuki za rude-kosmate-nie-wiadomo-co trzymałam po cichutku od początku.
Bardzo, bardzo się cieszę - wieści od weta są (jak na sytuację) wręcz wspaniałe, szczególnie testy.
Teraz już może być tylko dobrze. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Wto gru 25, 2012 7:05 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Wczoraj już nie pisałam, bo późno wróciłam, ale jak Kinia zadzwoniła do mnie i powiedziała o wynikach wizyty, to aż podskoczyłam z radości!
Testy i brak ciąży, oraz ten zielony paskud w pysiu-to wszystko spowodowało, że można zrobic wielkie UFF!!!!
Aurelko-jesteś prawie zdrowa, taka wiadomość to wspaniały prezent na Święta!
Bardzo, bardzo się cieszę!!!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto gru 25, 2012 18:44 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Obrazek

Hej kolęda, kolęda :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro gru 26, 2012 18:32 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Aureliusz juz wyczesany :) dziś odbyła się też kąpiel (miała strasznie brudna skórę i stwierdziliśmy ze tak będzie lepiej bo przez długie futerko ciężko będzie się jej doczyścić. Obyło się bez ofiar ;) nawet byłam w szoku bo całkiem grzeczna była! Kicia jeszcze wyatraszona ale kochana :) żadnych szkód nie robi! Az jestem w szoku ;) czuję się db, kupa wzorowa :D jak wyschnie i będę miała czas to jutro/pojutrze dorzuce zdjęcia jakieś. Bo póki co objeżdżamy całą rodzine ;)

kiniasz90

Post » Śro gru 26, 2012 18:38 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

A tak po za tym to jest cudem natury :D ma pysio perskie, piękne, okragle a futerko jak kot syberyjski czyli poldlugie :) nia takie puchowe i problemowe jak pers a rownie efektowne :) nie wymagające czesania. Moja ciocia ma sybka i czesza go moze raz w miesiącu :roll: częściej nie wymaga :) najbardziej chyba Aureliusz przypomina dlugowlosego brytka ;) czyli ideał! Bez problemowy, piękny kot!

kiniasz90

Post » Śro gru 26, 2012 18:44 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Tez mi sie wydawało,że ona nie ma persiego futerka, niestety brudna była bardzo i to się nawet pod dotykiem czuło :(
Zapewne jest jej teraz lżej bez tego bagażu przeszłości-poczekamy na zdjęcia, kiedy znajdziesz czas Kinia :D
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro gru 26, 2012 20:49 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw gru 27, 2012 16:47 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

no nareszcie trochę spokoju ;)
dziś (dosłownie przed chwilką) zrobiłam kilka zdjęć Aurelii :) ale jako że nie umiem dodawać... i z internetem kiepsko w domu (mam w tel i z tel mogę wysłać nawet na maila ale z netem starcjonarnym jest coś problem) to może wyślę Kasi na maila i ona doda... z góry mówię że zdjęcia są zrobione przed chwilką :) i to telefonem :( nie są też zbyt piękne bo Aurelka straciła troszkę futra :D po za tym jeszcze czuje się u mnie bardzo przestraszona... nie wychodzi z pokoju pomimo że ma otwarte drzwi :( koty na szczęście jakoś nie odwiedzają jej zbyt często. Ale siedzi tak biedinka i tylko schodzi z szafki zjeść i się załatwić. Chyba jest lekko przytłoczona taką ilością towarzyszy :roll: Zuzia, która mieszka u nas w firmie zachowywała się tak samo :( zaraz po przyjściu do nas. I to się przez miesiąc nie zmieniło... a teraz od kiedy przeniosła się do firmy i została jedynaczką to zupełnie inny kot. Aurelka więc raczej będzie szukała domku bez innych kotów :( lub z jednym spokojnym. W sumie już czekają na nią 4 rodziny ;) tzn na razie na zdjęcia. Jedna (rodzice mojego chłopaka) byli już ją poznać osobiście :) tylko że oni mają kota... 5-letniego kocurka tajskiego (zdecydowali się na kota zaraz po tym jak poznali mnie i stwierdzili że to fajne zwierzątka są) Oskar od małego był sam no i nie wiem jak by to było... ale tam widywałabym ją przynajmniej raz w tygodniu :1luvu: no i znam ich... Oskar to ich syn ;D Drudzy też bardzo fajni ludzie tylko że też już z 3-letnim brytyjczykiem (również sam od małego). Jedna Pani, która zwierząt nie posiada... ale nie ma jej narazie w PL(wyjechała na święta) więc nie ma jak porozmawiać no i jedna (znajoma znajomej-więc też póki co nie wiadomo). Z jednej strony mi się w ogóle nie spieszy a z drugiej widzę że ona wolałaby nie dzielić się człowiekiem i mieć go tylko dla siebie... Kurcze jeszcze nawet żadnych ogłoszeń nie ma a ona już rozchwytywana :ryk: ale co się dziwić kiedy to takie cudeńko jest :1luvu: i taki oto mam dylemat ! :(

kiniasz90

Post » Czw gru 27, 2012 17:22 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Ta pani która wyjechała na święta to moim skromnym zdaniem chyba się nie za bardzo nadaje. W przyszłości też pewnie będzie wyjeżdżała, a koty bardzo źle znoszą samotność. Nawet jak ktoś wpadnie żeby posprzątać i dać jeść to za mało.
Przepraszam, że się wypowiadam ale czytałam na innych wątkach o przypadkach kiedy koty bardzo przeżywały nieobecność swoich opiekunów.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

[poprzednia][następna]