RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ MA CUDOWNY DT SZUKAMY DS !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 13, 2012 23:35 Re: OKĘCIE UL.KAZIMIERZA WIELKIEGO WYRZUCONY RUDY KOT!DT NA

Monika_Krk pisze:Niech ktoś mu zrobi banerek i prześle mi na priv , bo ja nie umiem robić banerków.
Dokleję Rudego do swoich postów .

ja tez... ale tez nie umiem robic:(.....
agula76

Post » Czw gru 13, 2012 23:37 Re: OKĘCIE UL.KAZIMIERZA WIELKIEGO WYRZUCONY RUDY KOT!DT NA

BOZENAZWISNIEWA pisze:Hospicjum dla FIV+ prowadzi Agn...

a to hospicjum ?
jo.anna

Post » Czw gru 13, 2012 23:42 Re: OKĘCIE UL.KAZIMIERZA WIELKIEGO WYRZUCONY RUDY KOT!DT NA

Dorcia zmien tytuł na DS NA CITo dla bezdomniaczka z FIV+ lub cos w tym rodzaju :(...

jha mam nadzieje ze test sie pomylił :(
agula76

Post » Czw gru 13, 2012 23:53 Re: OKĘCIE UL.KAZIMIERZA WIELKIEGO WYRZUCONY RUDY KOT!DT NA

dorcia44 pisze:Lekko zaziębiony ,z raną od ugryzienia na boku ,rana nie ładna sącząca się

Czy to nie może mieć wpływu na wynik testu?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt gru 14, 2012 6:38 Re: OKĘCIE UL.KAZIMIERZA WIELKIEGO WYRZUCONY RUDY KOT!DT NA

Wiem, że testy często wychodzą fałszywie pozytywne, przynajmniej w przypadku FeLV.Wydaje mi się, że po podleczeniu dobrze byłoby test powtórzyć.Mylę się ?
Nie każdy ma w domu kota, niektórzy chcą tylko jednego, albo mają inne zwierzątka.Rudasek mógłby w takim zamieszkać.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 14, 2012 8:09 Re: OKĘCIE UL.KAZIMIERZA WIELKIEGO WYRZUCONY RUDY KOT!DT NA

kot ma mało czasu ,nie wiem jak długo Canis będzie finansował jego pobyt w lecznicy :cry:
Troszkę później zadzwonię do nich.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt gru 14, 2012 8:14 Re: OKĘCIE UL.KAZIMIERZA WIELKIEGO WYRZUCONY RUDY KOT!DT NA

Gretta pisze:
dorcia44 pisze:Lekko zaziębiony ,z raną od ugryzienia na boku ,rana nie ładna sącząca się

Czy to nie może mieć wpływu na wynik testu?

RACZEJ W PRZYPADKU FIV+ NIE ,w przypadku FeLV tak,gdyż stan silnie zapalny i zwiększona liczba leukocytów może mieć wpływ na wynik dodatni
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt gru 14, 2012 8:39 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

Zróbcie testy z krwi PCR. Są dość kosztowne, ale dużo bardziej wiarygodne. Elisa wykazała u mojego kota FIV+, powtórzyliśmy badanie ale właśnie PCR, okazał się ujemny. Płaciłam 150 zł plus 50 za kuriera, bo próbka szła do Niemiec.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Pt gru 14, 2012 8:51 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

Wirus FIV przenosi sie WYLACZNIE przez kontakty seksualne kotow, pogryzienie przez nosiciela wirusa do krwi, rzadko przekazane przez matke kocietom.
DT musi jedynie odizolowac nosiciela od reszty kotow, wystarczy lazienka. W srodowisku wirus nie utrzymuje sie, nie przenosi.

Wiem z kilkuletniego doswiadczenia tymczasowania kotow FIV+
Wszystkie sa juz w nowych domach, jako jedynaki lub na dokocenie do innych FIV+
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt gru 14, 2012 8:52 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

WeraW tylko nie wiadomo, czy fundacja zapłaci, może od nas się uzbiera za takie testy. :roll:

Nawet gdyby Rudy ( Imbir go nazwałam :) ) miał FIV to , jako jedynak w domu , niewychodzący, nie stanowi zagrożenia dla ludzi.
Można kochać bez ograniczeń.
Dajcie zdjęcia :1luvu:
On jest piękny.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt gru 14, 2012 9:02 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

A ją czytałam o tym że dość często wynik wychodzi mylny...oby ...
Dora dostałam foty RUdego i nie mogę ich wrzucić na kompa...wyslij mi na maila rusze z ogłoszeniami
agula76

Post » Pt gru 14, 2012 9:30 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

Biedny Rudzik :(
Testy warto powtórzyć jak już będzie w lepszej kondycji.

Może póki co niech go wyleczą.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Pt gru 14, 2012 9:37 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

No właśnie, ja napisałam o nim na swoim wątku, jakby jeszcze banerek był, to byśmy go roznosiły po całym forum.
Kot jest naprawdę ładny, widać po tym jedynym na razie zdjęciu.
Pysio okrągłe i takie jakieś uśmiechnięte, mimo wszystko.
Kolor łososiowo-morelowy w urocze cętko-prążki.

Tu mam adekwatny obraz, jakie cudne rude są :

Obrazek

Nie ma nic piękniejszego, nad odpasionego, rudego mizielca :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt gru 14, 2012 9:40 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

Monika_Krk pisze:No właśnie, ja napisałam o nim na swoim wątku, jakby jeszcze banerek był, to byśmy go roznosiły po całym forum.
Kot jest naprawdę ładny, widać po tym jedynym na razie zdjęciu.
Pysio okrągłe i takie jakieś uśmiechnięte, mimo wszystko.
Kolor łososiowo-morelowy w urocze cętko-prążki.

Tu mam adekwatny obraz, jakie cudne rude są :

Obrazek

Nie ma nic piękniejszego, nad odpasionego, rudego mizielca :ok:

Monika to jest Rudy z Wawy?? ja dostałam od Dorci ale tam go bardzo słabo widac
napisałam do osoby która na banertkach sie zna , moze pomoze:)
agula76

Post » Pt gru 14, 2012 9:49 Re: RUDY ,PIĘKNY ,MIZIASTY FIV+ CZEKA W LECZNICY DT/DS NA CI

:ok: podniose za domek
agula76

[poprzednia][następna]