PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 24, 2012 17:13 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

JoannElle pisze:
kotydwa12 pisze:Z Fridą niedobrze prosimy o kciuki.

Dziś od trzeciej "weterynarzujemy". Po nocy zwalczaliśmy obrzęk płuc a z rana była wizyta u kardiologa - prześwietlenie wykazało niewielkie ilości płynu w płucach i otrzewnej; USG znaczny przerost lewej komory serca. Jutro dalsze badania - podejrzenie chorej tarczycy.

O Boze :( Trzymaj sie Fridusiu!!! :ok: :ok: :ok: Bede zagladac na miau jak tylko dorwe sie do netu

jeśli jest aż tak schorowana a dodatkowo ma płyn w otrzewnej to zastanówcie się na Fip-byc może ratowanie koteńki to przedłużanie jej cierpienia.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 24, 2012 17:53 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Frida po + - godzinie po otrzymaniu zastrzyków; przeciwobrzękowych i wzmacniejących poczuła się zdecydowanie lepiej
i do kardiologa przybył inny kot nie "szmatka", a po powrocie zjadła śniadanie z apetytem; nie wiem co zastanę po powrocie do domu. Weci z ostrożnym opymizmem przypuszczają, że złe samopoczucie jest skutkiem chorej tarczycy i kardiomiopatii, no i kroplówki wymagać będą apterkarskiej precyzji jeżeli mocznik nie wróci do normy. Zobaczymy co jutro przyniesie, weci uprzedzali - wszystko jest możliwe.

U mnie zamieszkują koty wcześnie urodzone to i zdaję sobie sprawę przychodzi chwila, że dalsza walka może być tylko
"podbijaniem bębenka własnej szlachetności" a jestem ponurą realistką i przeciwniczką tzw. uporczywej terapii.

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Śro paź 24, 2012 18:46 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

świetnie że kotunia lepiej :ok:

mnie przeraziło słowo "płyn w otrzewnej" ale wiem że znasz się na tym pewnie lepiej niż sama byś chciała-gdzie te czasy gdy żyłam myśląc że wszystkie koty na świecie są zdrowe i szczęśliwe tak jak moi-wtedy czterej,rezydenci..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 24, 2012 20:24 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Przepraszam za prywatę: Czy nie ma ktoś ATECORTINU do odstąpienia/odsprzedania? Pilnie potrzebny, a nie mogę nigdzie dostać- podobno jest problem z dostępnością także w hurtowniach :(
edit: już mam, dzięki
Ostatnio edytowano Czw paź 25, 2012 8:28 przez jamkasica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro paź 24, 2012 20:30 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

kotydwa12 pisze:Frida po + - godzinie po otrzymaniu zastrzyków; przeciwobrzękowych i wzmacniejących poczuła się zdecydowanie lepiej
i do kardiologa przybył inny kot nie "szmatka", a po powrocie zjadła śniadanie z apetytem; nie wiem co zastanę po powrocie do domu. Weci z ostrożnym opymizmem przypuszczają, że złe samopoczucie jest skutkiem chorej tarczycy i kardiomiopatii, no i kroplówki wymagać będą apterkarskiej precyzji jeżeli mocznik nie wróci do normy. Zobaczymy co jutro przyniesie, weci uprzedzali - wszystko jest możliwe.

U mnie zamieszkują koty wcześnie urodzone to i zdaję sobie sprawę przychodzi chwila, że dalsza walka może być tylko
"podbijaniem bębenka własnej szlachetności" a jestem ponurą realistką i przeciwniczką tzw. uporczywej terapii.

Każda Twoja decyzja będzie słuszna. Wiem ,że zawsze robisz co tylko możliwe :| .
Może jednak los będzie łaskawy dla Fridy i podaruje jej jeszcze trochę życia :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro paź 24, 2012 23:26 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Trzymaj sie Frida...
Dziewczyny, nie mogę być w tą sobote ale mogę być w niedziele. Czy ktoś obstawi sobotę?
(przez chwile znowu nie miałam tel) :cry:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Czw paź 25, 2012 8:16 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Ja będę w niedzielę też, w sob nie mogę.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Czw paź 25, 2012 8:53 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

712/12 Obrazek
723/12 Obrazek
740/12 Obrazek
742/12 Obrazek
746/12 Obrazek
747/12 Obrazek
751/12 Obrazek
752/12 Obrazek
755/12 Obrazek
757/12 Obrazek
758/12 Obrazek
759/12 Obrazek
762/12 brak foto, czarno-biały samiec

??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw paź 25, 2012 14:05 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

ten 740 http://napaluchu.pl/foto/011203420_mini.jpg wyglada prawie jak Lucek, który u mnie został na "wychowanie" i nie odebrano go do tej pory

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Czw paź 25, 2012 16:59 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Frida po kontroli u kardiologa: obrzęk znika, serce pracuje lepiej, badania zrobione; jutro odbiorę wyniki jak będziemy
"na wizycie" i wtedy będzie wiadomo jak kocinę dalej leczyć. Panenka czuje się jakciemoge i według moich obserwacji ciut lepiej niż wczoraj, ale nie jest to ten koteczek, który usiłował mnie staranować przy wchodzeniu do kuchni aby do reszty stadka dołączyć (ambitna dziewczynka bo ja młodej brzozy nie przypominam). Jest nadzieja, że kryzys minął, ale jak powiedziała pani doktor trzeba się liczyć ze wszystkim bo Frida sponiewierana jest przez życie.

kotydwa12

Od: Wto lut 09, 2010 17:24

Post » Czw paź 25, 2012 19:08 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Trzymam kciuki za nią :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Czw paź 25, 2012 20:51 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

MalgosiaZ pisze:Mamy w schronie kotkę "wątrobową". Uroczą szylkretkę :1luvu: .
Czy ktoś może podzielić się karmą ?

Z góry dziękuję :D

Przypomnę się z potrzebującą kicią :!:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt paź 26, 2012 10:06 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

Wrzucam info z zaprzyjaźnionego wątku :arrow: Jeżeli ktoś z podczytywaczy wybiera się, w związku ze zbliżającym się Świętem, na cmentarz wolski- niech nie zapomni o kocich mieszkańcach cmentarza. Trwa zbiórka dla wolszczaków- krucho u nich z jedzeniem. Przy bramie od ul. Sowińskiego umieszczone zostało pudło na karmę. Oto jak go nie ominąć :) :

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pt paź 26, 2012 10:37 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

chyba mogłabym dać trochę próbek. Mam też psie próbki.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Pt paź 26, 2012 10:48 Re: PALUCH 8. MRAU. Idzie zima-podzielicie się ciepłem i kar

jamkasica pisze:Wrzucam info z zaprzyjaźnionego wątku :arrow: Jeżeli ktoś z podczytywaczy wybiera się, w związku ze zbliżającym się Świętem, na cmentarz wolski- niech nie zapomni o kocich mieszkańcach cmentarza. Trwa zbiórka dla wolszczaków- krucho u nich z jedzeniem. Przy bramie od ul. Sowińskiego umieszczone zostało pudło na karmę. Oto jak go nie ominąć :) :

Obrazek Obrazek

Jamkasica dzięki :) a tak wygląda pudełeczko między dwoma cmentarzami.

Obrazek
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[poprzednia][następna]