Mimi, Albert - W-wa Bielany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 23, 2012 12:46 Re: Mała Mimi - kotek smutasek...

strongbaby pisze:Wet mi mówił że lakcid nie działa u zwierząt,ale może jej podam bo widzę że zdania sa podzielone.
Marcelibu badań wątrobowych nie robiłam. Weci też nic nie mówią, póki co cel - zlikwidować biegunkę. Kota je i pije już sama, przytyła w ciągu tygodnia 100g i teraz waży 1,5kg.Jeszcze druga dawka odrobaczenia nas czeka.

No to chyba uff :-)
Lakcid dziala na koty, wielu z nas podaje na polecenie lekarzy wet. Zawsze przy antybiotyku, biegunce itp.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie wrz 23, 2012 14:21 Re: Mała Mimi - kotek smutasek...

Hej kochani. U nas lepiej, 2 drugi dzień kupy ok, na kurczaku nadal jedziemy. Lakcid też zaczęłam dawać. Wczoraj podczas wizyty miała temperaturę 39,5. Mam jej dziś przed wizytą sama zmierzyć czy to nie wynik stresu. Kupiłam jej termometr i chyba zmierzyć nie potrafię, wyszło mi 37,5. Nie wiem czy dobrze zaaplikowałam, boje się za głęboko wepchnąć ;/ Czy u kota też się odejmuje 0.5°C jak u człowieka?
W zachowaniu koty bez mian, albo śpi, albo siedzi skulona, troszkę pospaceruje. Czasem przyjdzie się pomiziać a wtedy :1luvu: :love: :love:

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Pon wrz 24, 2012 12:27 Re: Mała Mimi - kotek smutasek...

Kota wg. weta jest zdrowa. Z 5 dawek zaplanowanych dawek antybiotyku dostała 3 i mamy przez parę dni nie przychodzić żeby dziewucha się odstresowała. Bardzo mnie to cieszy (i mój portfel również :mrgreen: ). A Mimi jak by to zrozumiała bo po wypuszczeniu z kontenerka rozbrykała się wreszcie i nawet w pogoni na suchą karmą turlaną po podłodze troszkę jej pochrupała :ok:
Myślę że to już koniec naszych problemów.
A z innej beczki, robicie sami zabawki dla kotów ?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... X_7a5W-jNY
Fajne i łatwe w wykonaniu. Jak wyskrobię dziś parę minut to może zrobię dla koty żeby jej sie nie nudziło jak nas w domu nie ma.

strongbaby

Post » Pon wrz 24, 2012 12:44 Re: Mała Mimi

Cieszę się że zdrowiejecie, u nas też jest wszystko Ok. dzis już nie podałam smecty, kupy się unormowały, dziś nawet żadnej nie było :) jeszcze :) także ok. a zabawke sama zrobiłam ostatnio z pudełka po butach zdjęcie na moim wątku :D

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Czw wrz 27, 2012 19:10 Re: Mała Mimi

Lila zabawkę widziałam, ona mnie trochę zainspirowała ;) Kota już wyzdrowiała zupełnie. Będzie z niej piękna dama, chciałabym nieć takie długie kończyny jak ona 8O :mrgreen:

Obrazek Obrazek

strongbaby

Post » Czw wrz 27, 2012 20:50 Re: Mała Mimi

Śliczna tapmadl :1luvu:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt wrz 28, 2012 6:51 Re: Mała Mimi

strongbaby pisze:Lila zabawkę widziałam, ona mnie trochę zainspirowała ;) Kota już wyzdrowiała zupełnie. Będzie z niej piękna dama, chciałabym nieć takie długie kończyny jak ona 8O :mrgreen:

Obrazek Obrazek

ta,długie nogi u kobiety to podstawa :D Śliczna Mimi i super że już zdrowiutka :1luvu:
Mimi to ma wypasioną zabawkę :D

Lila84

Post » Pt wrz 28, 2012 10:44 Re: Mała Mimi

Przez te kończyny zastanawiam się czy ona ma faktycznie 3 miesiące. Porównuje są z twoimi Lila (też mają ok. 3 miesięcy prawda?) i wygląda na starszą. Wczoraj o mało jej w nocy nie zdeptałam 8O Młode ludzkie się obudziło w nocy więc się zwlekłam z łóżka a ta nie wiem skąd mi sie pod nogami wzięła :roll:
Nowa zabawka i kocie i młodszej córce (3l.) przypadła do gustu. Obydwie nad nią wczoraj pracowały.

strongbaby

Post » Pt wrz 28, 2012 12:29 Re: Mała Mimi

Witam się na wątku i wpadam z małą radą. Opiekowałam się ładne parę lat temu małą kocią znajdą, około 7-tygodniową. Nie była co prawda zarobaczona (po odrobaczeniu nic z niej nie wylazło) ani chora, ale ja jej za bardzo chciałam dogodzić (no bo to biedniutkie, malutkie), podsuwałam różne smakołyki no i zafundowałam jej małą rewolucję żołądkowo - jelitową :oops: . Pomogło podawanie przez dłuższy czas tylko jednego rodzaju jedzonka. Po jakimś czasie trawienie się unormowało i mogłam powoli i stopniowo wprowadzać inne rzeczy. Spróbuj na razie podawać tylko jedno - np. tego kuraka (indyk chyba byłby lepszy, ale nie ma co mieszać) przez co najmniej tydzień- dwa tygodnie. Co do animondy, ma niezły skład, sama długo nią karmiłam moją Ofelię, ale słyszałam, że nie wszystkie koty dobrze na nią reagują. Chociaż u twojej kiciusi reakcja mogła być spowodowana zarobaczeniem.
Acha, z tego co wiem nie jest za dobre mieszanie suchej i mokrej karmy. Pomiędzy mokrym i chrupkami powinno być co najmniej kilka godzin odstępu, bo te dwa rodzaje karmy inaczej się trawią.
Miziawki dla kiciuni, niech znowu zacznie broić :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt wrz 28, 2012 19:11 Re: Mała Mimi

strongbaby pisze:Przez te kończyny zastanawiam się czy ona ma faktycznie 3 miesiące. Porównuje są z twoimi Lila (też mają ok. 3 miesięcy prawda?) i wygląda na starszą. Wczoraj o mało jej w nocy nie zdeptałam 8O Młode ludzkie się obudziło w nocy więc się zwlekłam z łóżka a ta nie wiem skąd mi sie pod nogami wzięła :roll:
Nowa zabawka i kocie i młodszej córce (3l.) przypadła do gustu. Obydwie nad nią wczoraj pracowały.

No teraz to ma już 4mies :mrgreen: .
Całe dla niej szczęście ,że w schronie została zakwalifikowana do grupy 3mies. Od razu trafiła do pokoju adopcyjnego a stamtąd szybko do Ciebie :D .
Pomyśl Aniu ,że gdyby jej dali więcej niż 3mies to by trafiła na 2tyg kwarantanny.I jakoś nie widzę tego , aby przy tym co się z nią działo z tej kwarantanny wyszła :? .
Mimi jest szczęściarą :love:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie wrz 30, 2012 14:43 Re: Mała Mimi

strongbaby pisze:Przez te kończyny zastanawiam się czy ona ma faktycznie 3 miesiące. Porównuje są z twoimi Lila (też mają ok. 3 miesięcy prawda?) i wygląda na starszą. Wczoraj o mało jej w nocy nie zdeptałam 8O Młode ludzkie się obudziło w nocy więc się zwlekłam z łóżka a ta nie wiem skąd mi sie pod nogami wzięła :roll:

Tak moje jakoś mają 3m i rzeczywiście Twoja wygląda na starszą, chociaż to też zależy od kociaka. Pomiędzy Kasią a Basią jest tylko 1 tydzień różnicy a Basia jest o połowe 8O mniejsza od Kasi :D .

Lila84

Post » Pon paź 01, 2012 12:26 Re: Mała Mimi

MB&Ofelia dziękuje, z małą juz jest dobrze, bryka, łasi się, 100% kot :) Problemem chyba była animonda właśnie, po jej odstawieniu wszystko wróciło do normy. Teraz dostaje suchą RC Kitten 36 i dwa razy dziennie daje jej RC Babycat Instinctive . Tackę dzielę jej na pół, jedna porcja rano a druga wieczorem. Tak czytam właśnie że powinno się podawać głównie suchą karmę, ale mam wrażenie że ona jej mało je. Jak ktoś z nas wejdzie do kuchni to od razu leci zobaczyć czy coś mokrego nie dostanie, tak jakby głodna ciągle chodziła. Dziś jak jej rano dałam połowę tej tacki to w 3 minuty nie było już śladu, nawet talerzyk wylizała :roll:
MalgosiaZ pisze:No teraz to ma już 4mies :mrgreen: .
Mimi jest szczęściarą :love:

Jak ją braliśmy to w książeczkę wbili wiek ok 2,5m wiec patrząc na to, to powinna mieć teraz ok 3m. Może celowo zaniżyli, żeby dać jej szanse szybkiej adopcji, zresztą teraz to nieistotne, bardzo się cieszymy że jest u nas. Jej też chyba dobrze, więc mogę napisać że wszyscy mieliśmy szczęście :1luvu:
Lila84 pisze:Tak moje jakoś mają 3m i rzeczywiście Twoja wygląda na starszą, chociaż to też zależy od kociaka. Pomiędzy Kasią a Basią jest tylko 1 tydzień różnicy a Basia jest o połowe 8O mniejsza od Kasi :D .

Heh a ja myślałam że Twoje ślicznotki są rodzeństwem :oops:

Dziś planowana wizyta u weta, idziemy po pastę na odrobaczanie. Muszę też chyba ustalić terminy szczepień. W schronisku została zaszczepiona ale wstyd się przyznać bo nawet nei wiem co to było... Czy poza standardowymi szczepieniami warto kociaka zaszczepić na coś dodatkowego? Zrobić badanie krwi pod kątem FeLV? Chciałabym żeby Mimi miała towarzystwo, mąż jeszcze nic nie wie o moim pomyśle :mrgreen: , nie wiem czy z tego coś wyjdzie, ale na wszelki wypadek chciałabym żeby była gotowa na przyjęcie nowego kota.

strongbaby

Post » Pon paź 01, 2012 12:44 Re: Mała Mimi

super pomysł, naprawdę kiciom lepiej razem. Tak by się nudziła sama a tak nawet jak śpią razem wtulone w siebie to pewnie im cieplej niz tak samotnie w kłębuszku :D
moj dziewuszyska sa innych matek, Kaśka eropejskiej, Baśka w typie tajskim a kocurów tzn ojców nie widziałam :)

Lila84

Post » Pon paź 01, 2012 14:44 Re: Mała Mimi

Kocinka przynajmniej je suche, moja Ofelia, kocięciem będąc, nasiusiała do miski z chrupkami. Dała mi do zrozumienia, że mam jej zabrać z jadalni to coś nie nadającego się do jedzenia. Wcinała tylko mokre. Chrupki nauczyła się jeść w wiku ok. 6-7 miesięcy, ale nigdy nie były podstawą diety.
Dobrze że Mimi już się lepiej czuje. Oby tak dalej :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon paź 01, 2012 19:17 Re: Mała Mimi

MB&Ofelia pisze:moja Ofelia, kocięciem będąc, nasiusiała do miski z chrupkami.
:ryk: taka mini kuwetka :D
Jak wróciłam dziś z roboty to suche było wciągnięte, idzie ku dobremu. Wizytę u weta muszę na jutro odłożyć, zostałam uziemiona.

Dziewczyny mam jeden wolny kod promocyjny RC, można na niego dostać poradnik o kotach ze zdjęciem swojego kociaka. Ktoś chętny?

strongbaby

[poprzednia][następna]