Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 31, 2012 19:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Monia działasz prężnie :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt sie 31, 2012 20:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

biamila pisze:Monia działasz prężnie :ok:

No staram się, chociaż ledwo dycham, bo mam nawał swoich prywatnych i pracowych spraw jeszcze teraz, po prostu biegam z obłędem w oczach i usiłuję gasić pożary. Tak, że mówię otwarcie: potrzebuję pomocy!!!
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt sie 31, 2012 21:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Super Monia! wróciłaś po urlopie do nas ze zdwojoną siłą :)

Ja marze o urlopie bardzo!!!

Złapałyśmy dziś kotkę na Naucie z Monikami i zabrałyśmy 5 chorych maluszków, nie mogłyśmy ich tam zostawić sa malenkie, niektore jedza ale po wykarmieniu przez matke potrzebny DT!!! Wszytskie czarno-białe maleństwa 3 tygodniowe.

Ogólnie z Moniką Kwiatkowską postanowiłyśmy, że zajmujemy się głównie/tylko zabieraniem kotów z obu stoczni bo bedzie za 20 lat tak, że PKDT juz pewnie istniec nie bedzie a my dalej bedziemy jezdzic do kotow, jest ich tam za duzo, nie dajemy rady ale trzeba myslec o przyszlosci, teraz sie spinamy, zabieramy maluchy do oswojenia i wydania i ostro lecimy ze sterylizacjami!

Czy ktos moze nam w tym pomóc?
Ze stoczni Gdynia do zabrania wyrzucona z domu czarna dorosla kotka, 1 maly rudzielec, 1 maly pregusek z bialym, 2 maluszki czarny i pregusek, oraz za 3 tygodnie do zabrania 5 maluszków.
Ze stoczni Nauta do przejecia 5 z lecznicy oraz do zabrania z 10 malych kociat do oswojenia.
Bardzo prosze o chociaz lazienke dla pojedynczych kotków!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Sob wrz 01, 2012 10:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Marlon strasznie bym chciała pomóc,ale niestety nie mogę.I to nawet nie ze względu na pp,ale przede wszystkim na ilość kotów w domu i na brak finansów.Ta ilość zwierząt jaką mam obecnie rujnuje mnie finansowo.Mam długi w lecznicach i jestem chronicznie zmęczona już tym wszystkim.Od rana mam telefony o oswojonych kotach,kociętach,które powinny trafić do dt,a ja pomóc nie mogę.Wykańcza mnie to wszystko psychicznie...A to pp dobiło i zdołowało mnie już do końca.Chociaż uważam,że i tak potraktowało mnie ulgowo zabierając mi "tylko"jedną kotkę[*]
Potrzebuję trochę czasu na wydanie kotów które mam w domu,bo czeka mnie jeszcze przejęcie czwórki kociąt od Funan.Teraz one chorują i nie mogą być zaszczepione,ale prędzej czy później trafią do mnie.Muszę im zrobić miejsce a adopcje jakby stanęły :(
Na zebraniu nie będę,jestem w pracy do 19 stej
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Sob wrz 01, 2012 12:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziś rano byłam u p. Mariana, wzięłam na sterylkę błękitnooką Kelly, po zabiegu idzie do mnie na DT (wiem miałam nic nie brać, ale to bardzo wyjątkowo Kelly ma prawie zaklepany DS w Kielcach).

Zrobiłam też trochę nowych zdjęć kotom, zaraz wstawię na marianowy wątek.

Marlon, ja wcale nie chcę działać ze zdwojoną siłą, ja miałam pzrecież się wycofać :roll: , ja musze za 6-max. 8 mies. mieć co najwyżej z 5-7 kotów a ciągle mam koło 20..., mam teraz bardzo dużo pracy, wyjazdów, załatwiania róznych rzeczy a w domu schronisko ja praktycznie tyram na 3 etaty to jest jakaś masakra (w domu jak w schronisku, w pracy na etacie w pracowni do tego prywatne zlecenia, no i akcje na mieście z kotami).... nie wiem jak to jest, życie zmusza mnie do działań z tymi kotami, też mam prawie codziennie telefony z prośbą o pomoc, odmawiam bardzo dużo, mówię tylko ludziom co oni mogą zrobić, ale i tak angażuję się w kolejne sprawy, to jest tak, że najpierw mówię sobie ok, pojadę tylko zrobię zdjęcia, pomogę robić ogłoszenia - nic więcej, a potem znów jakieś koty lądują w moim domu bo już zaczynam się czuć odpowiedzialna za ich los....
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob wrz 01, 2012 22:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

To ja tak dla odmiany spytam..a może komuś psa? Godzinę temu znalazłam beagla. Aktulnie siedzę z nim u mojej mamy w mieszkaniu (akurat dziś wieczorem wyjechała na 3 tygodnie, inaczej by nie przeszło. Jak się dowie, to mnie zabije...).
Pies jest megahiperultra boski. Samiec. Zakochałam się w nim po uszy. Grzeczny, miły, przytulak, buziaki daje. Komendy zna, chociaż chęć zaglądania na blat czasami go pokonuje, ale po drugim, trzecim "NIE" złazi na ziemię ;)
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie wrz 02, 2012 7:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Beagle często wieją swoim opiekunom, może ktoś go szuka?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie wrz 02, 2012 9:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Pies cały dzień podobno się błąkał po osiedlu. Wpierniczyć takim właścicielom to mało. Ogłoszenia Laylla dziś będzie rozwieszać.

Obrazek

Dziewczyny,z racji tego, że Bajgieł nie dogadał się z psem w domu, do którego miał trafić na tymczas jestem uziemiona do jutra. Boję się go zostawić samego na tyle godzin, bo nie wiem jak to zniesie. Ale wiem, że ja bardzo źle zniosę ewentualne zniszczenie maminego mieszkania. Prawdopodobnie ze skutkiem śmiertelnym :/ A nie mam kagańca, bo tak to bym go zabrała ze sobą, skradłby wasze serca od razu ;)

Edit: Chyba znalazł się właściciel, trzymajcie kciuki. Za kilka godzin będzie wiadomo..
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie wrz 02, 2012 18:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Bardzo proszę o dowiezienie do mnie wszystkich dokumentów dla Vivy! dotyczących miesiąca sierpinia do czwartku wieczorem tj. 6-go wrzesnia 2012r.
pozdrawiam serdecznie
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Nie wrz 02, 2012 19:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

KaleidoStar pisze:Pies cały dzień podobno się błąkał po osiedlu. Wpierniczyć takim właścicielom to mało. Ogłoszenia Laylla dziś będzie rozwieszać.

Obrazek

Dziewczyny,z racji tego, że Bajgieł nie dogadał się z psem w domu, do którego miał trafić na tymczas jestem uziemiona do jutra. Boję się go zostawić samego na tyle godzin, bo nie wiem jak to zniesie. Ale wiem, że ja bardzo źle zniosę ewentualne zniszczenie maminego mieszkania. Prawdopodobnie ze skutkiem śmiertelnym :/ A nie mam kagańca, bo tak to bym go zabrała ze sobą, skradłby wasze serca od razu ;)

Edit: Chyba znalazł się właściciel, trzymajcie kciuki. Za kilka godzin będzie wiadomo..

:ok: :ok: :ok: :ok: - byłoby super;-)
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon wrz 03, 2012 2:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z409568006 tel: 509 327 211

witam, wakacje 2012 okazały się dla mnie i mojego chłopaka bogate w możliwość uratowania kilku kocich istot. odkarmiliśmy dwa kocie oseski, a teraz ocaliliśmy kolejnego kociaka.
sytuacja wygląda następująco: sąsiad przygarnął/dostał kota, którego zostawiał samemu sobie na noc i pół dnia bez jedzenia, wody, na deszczu ( kotek miał jedynie możliwość schowania się przed deszczem pod paletami), po zwróceniu mu uwagi odparł, że on ma psa i ten kot go nie obchodzi więc może go wyrzuci za płot do rowu...
przebywa on aktualnie u nas, ale nie może tu zostać ponieważ nasze koty oraz psy go nie akceptują oraz nie stać nas na utrzymanie kolejnego zwierzaka (mamy 4 psy i 2 koty). jest to samczyk, myślę że ma około 8-10 tygodni, samodzielnie je, jest energiczny, zdrowy, lgnie do ludzi. istnieje możliwość poznania i obejrzenia kotka przed adopcją, więcej informacji oraz zdjęć mogę wysłać na meila.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z397570059 tel: 519653920

Kot młody ok. roczny samiec, miziasty, oswojony, ufający ludziom, był dokarmiany. Mieszkał w Gdańsku w okolicach lotniska. Dostałyśmy zgłoszenie o kocie ze złamaną nogą i kością na wierzchu. Widok i historia nas przeraziła. Kot został skrzywdzony przez człowieka. Noga została złamana i wyrwana z barku. Kot w takim stanie był widziany od jakiegoś czasu, nikt tego faktu nie zgłosił, nie zainterweniował do dziś. Nie wyobrażam sobie bólu i cierpienia, jakie doznał ten kot przez te kilka dni. Nie wyobrażam sobie, jakim człowiekiem jest Pan, który to zrobił. To nic, że u weterynarza dług od dwóch miesięcy, to nic, że ledwo wiążemy koniec z końcem. Choć byśmy miały żebrać pod kościołem by pomóc zwierzętom, zrobimy to. By więcej nie cierpiały, poświęcamy temu całe swoje życie i jeśli możecie wesprzeć nasze działania, jakąkolwiekwpłatą na dług u weterynarza, będziemy wdzięczne. My pomagamy własnymi rękami, a jeśli chcecie mieć w tym swój udział wspierajcie nas finansowo. Kot od razu przeszedł zabieg usunięcia łapki. Końcówka łapki była zgniła, kot będzie na antybiotykach.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z408283763 tel: 790-440-468 w innym ogł pisali że znalezione

Witam,

Mamy do oddania dwa kotki (rodzenstwo) oba sa czarne maja po ok 4-5 miesiecy :)
Sa wspaniale,bawia sie,tula,ocieraja,nie rozrabiaja :)

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z408529626 tel: 508 239 735 Wasze?

Słodkie 6 tyg. maluszki szukają troskliwych domów.
Widoczne na zdjęciu to kocurki z pięknymi białymi łapeczkami oraz krawacikami.
Są także kociaki w kolorze czarnym.
W zamian za dobry domek, który otoczy je opieką odwdzięczą się słodkim mruczeniem i oddaniem.
Odrobaczone, po przeglądzie weterynaryjnym.
Zapraszam do kontaktu.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z408842893 tel: 511-641-353

Mam do oddania za FREE 2 kotki: Puszek(biały, kocur) i Nikita (czarno-tudo-biała, kotka).
Mają 9 tyg. Korzystają z kuwery. Jestem zmuszona je oddać, gdyż jestem alergikiem i dostałam uczulenie na te maleństwa. One nie są niczemu winne:( Chce dla nich jak najlepiej i żeby znalazły szybko nowy bezpieczny dom.
Za symboliczną kwotę 30zł oddam DRAPAK, KOJEC i żwirek.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon wrz 03, 2012 8:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Ta pani co znalazła dwa kociaki na obwodnicy napisała do mnie maila zatytuowanego "utopia":
"Pani Moniko!

Serdecznie dziękuję za wsparcie i pomoc w daniu ogloszeń o" malym, szarym kotku". Niestety, dziś po rozmowie z Chrześnicą, która prowadzi też tymczasowy dom dla zwierząt , ale w Bydgoszczy, doszłam do wniosku, że ta moja walka o Maluchy jest UTOPIĄ....

Postaram sie wyleczyć tego Rudzika, którego mi oddano( z biegunki) i profilaktycznie Buraska- szarusia.

Potem jeszcze zaszczepię, jak mi radziła Dominika- Chrześnica p. kociemu katarowi i to będzie wszystko co będe mogła dla nich zrobić.

Serdeczności, Maria"

Hmmmm :roll:

Tak poza tym ten rudy kotek co już był wyadoptowany wrócił z adopcji bo miał biegunkę..., ale rudy to znajdzie dom, a buraskowi zrobiłam wyróżnione trojmiasto.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto wrz 04, 2012 8:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

VeganGirl85 pisze:dziewczyny, pomocy :( piszę, ale proszę o wsparcie

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z408321448

Cztery śliczne kociaki urodziły się w pierwszych dniach maja 2012, są bardzo towarzyskie i rezolutne, trzymają się parami, wiec super byłoby, gdyby ktoś wziął 2 kotki na raz - oddamy w dobre ręce - to nasz trzeci miot po kotce przybłędzie i wszyscy znajomi kotki już maja :)
Do odbioru w Rumi, ul. Rajska

Tel. 600 341 875

UFFF, państwo twierdzą że kotka ciachnięta :D

ale znalazłam chętnych na doedukowanie:

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z410138127 604941360 śmierdzi mi to pseudo :(

witam sprzdam slicna 3 letnia suczkie.. niestety musze ja sprzedac z przyczyn osobistych:-(..
ale suczka jest bardzo bardzo kochana.. przytulanka uwielbia byc na kolanach..
lubi wszystko i wszytskich.. moze byc w domu z dziecmi jak i zinnymi zwierzetami.. odbior osobisty.. cena 600

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z410144999 505-93-44-54

Witaj. Jesteśmy 3 siostrzyczki. Mamy prawie 2 miesiące. Zostałyśmy odrobaczone i nauczone czystości. Gdy miałyśmy 10 dni straciłyśmy mamusię. Jesteśmy ufne i wesołe. Znamy się z psami. Każda z nas szuka teraz kogoś, kto ją przygarnie i pokocha. Komu będzie mogła mruczeć kocie piosenki i z kim będzie się bawić
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto wrz 04, 2012 9:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

dziewczyny - karmicielce z Gdańsk (mąż karmiciel z Łostowic, pani w Śródmieściu) uciekł kot z transportera w drodze na kastracje w Amicis na Elbląskiej. Kocurek uciekł z transportera w okolicach przystanku autobusowego i poleciał w stronę rynku/myjni samochodowej :?

viewtopic.php?f=1&t=145784

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Wto wrz 04, 2012 20:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Udany dzień dziś, złapałam 4 szt., 2 z działek z Kampinoskiej i 2 ciężarne z Seredyńskiego w Gdańsku razem z Małgosią S.

Ale i tak ile człowiek nie zrobi to ciągle wszystko wydaje się nie do ogarnięcia...
Powiedzcie, czy to ma sens...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]