2 KOCIAKI! PILNIE DS/DT! u zbieraczki w chlewie . TCZEW

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 31, 2012 18:14 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

a tutaj wątek Carlosa na dogomania.pl
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... st19170953
Obrazek
Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty.
- Albert Schweitzer

inusia00111

Od: Wto kwi 17, 2012 11:20

Post » Czw maja 31, 2012 18:32 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

Ładnie opowiedziałaś jego smutną historię :(
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw maja 31, 2012 21:03 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

eh... będziesz trzeba porobić ogłoszenia... może, właśnie ktoś się zainteresuje
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt cze 01, 2012 7:04 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

nowe wiadomości :P
wszystkie psy wysterylizowane ;]

i kociaste ;D rosną, bawią się ^^ i już trochę wiem jaki mają charakterek ;P

1. Rudzia. Kicia, do tulenia, lubi lizać :) chodzi własnymi ścieżkami, potrafi się zająć sama sobą. Nie zawsze bawi się razem z rodzeństwem.

Obrazek

Obrazek

2. A komu kociaka takiego, którego jest zawsze wszędzie pełno? Biega, skacze, jest wesoły, mały odważny :P wszędzie wlezie dzikus jeden. Taki jest Pirat. Rozpoznawalny po plamce na "brodzie"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

3. A tu drugi wariat, Ogonek :D Ma białą końcówkę ogonka. Też szaleje :D lecz jest taki strachliwy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

4. I ten "Serduszkowy" Najbardziej bojaźliwy i tchórzliwy.

Obrazek

Obrazek

I razem :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt cze 01, 2012 7:09 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

Cudne maluszki :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt cze 01, 2012 12:30 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

JUPI! :piwa:
Mamy tabletki na odrobaczenie od Maryla dziękujee!
przesłane zostało 31.5 tabletki ^^ jedna tabletka na 5kg :P (pójde chyba tam z wagą :ryk: )
dziękujee jeszcze raz ! :1luvu:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob cze 02, 2012 12:28 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

:ryk: mogliście dzisiaj widzieć moją minę :D byłam z mamą na zakupach w netto. niby nic nadzwyczajnego... gdyby nit to, że pod nogami przeleciało mi "coś" biało czarnego... znałam te "kolorki" . Omijam półkę a tu do mnie Łatka leci :ryk: w supermarkecie. Mama do mnie, że nie mam przyznawać się, że znam :twisted: No ale ta idzie za nami :P my płacimy, a ta przy nodze... Chcemy wychodzić... na dworzu leje a na takim jak by korytarzyku sklepu stoi jakaś kobieta i trzyma Lejle i Punie o.O zobaczyła Łatkę i mówi... "Ooo to ten piesek... taki panu uciekł, szuka go po sklepie" :smiech3: Za nami przyszedł sąsiad , sąsiadki i ją próbował zaczepić na smycz... Nie wiem co było tu bardziej chore... To że nie umiał zapiać jej obroży... czy to że ta obroża byłą o dobre 3 rozmiary za duża... Ja musiałam jej zapiąć- żaden problem. Problem ukazała smycz... Nie miała ona tej końcówki do przyczepiania do obroży... :roll: Były to "rozmontowane" szelki... ta smycz :P
Moje mordki wygłaskałam :D i poszłam.
Chyba była z nimi na zastrzykach :ok:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Sob cze 02, 2012 15:15 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

byłąm u futer z tymi tabletkami :evil: normalnie mam nerwa... jestem pewna że dałam tabletki 6 kotom ! reszty nie wiem... 2 koty były u niej w domu, to zjadły bez problemu... , w piwnicy 4 koty, też zjadły bez probelmu... Zunia sie rzucała na inne... jedyny problem. Ale w chlewku :evil: jestem cała podrapana! Byłąm cała brudna :evil:
Nie dość , że psy na mnie skakały już od wejscia bo miałam żarcie... to jeszcze jeden kocur cały czas wywijał łapami! Gdy próbowałam jakiemuś kotu dac z łyzki jedzenie z tabletką, to ten podlatywał i z łapami... bo on chciał :evil: naprężył i puszczał i wszystko wylatywało... nie dość że na mnie to na psy jeszcze . I psy podlatywały i pożerały, Łatka pożarła chyba ze 2 tabletki... Jak wyszłam normalnie mi ulżyło...

Poszłam do kociaków z mlekiem od sąsiadki...

I odwiedziłam Carlosa... Biedak się trząsł jak galareta! Siedział biedny... zimno mu było... Jego obroża była już w trakcie wrastania się w szyje! W tamtym miejscu nie ma już sierści! Poluźniłam mu ją... ale nie za dużo, bo jest ona mała... ;/ Powiększyłam mu też szelki, które też były mu ciasne... Posiedziałam trochę z biedakiem , wygłaskałam.
I w tej altanie jest taka stara wersalka. I w tej wersalce bąki mają swoje gniazdo! Przecież, to zagraża jego życiu... Jak go zaatakują...

:evil:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Nie cze 03, 2012 20:17 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

prawdopodobnie będzie dom dla Carlosa! W Grudziądzu, ale trzeba transport! Kto pomoże?
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Nie cze 03, 2012 21:58 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

inusia00111 pisze:Łatka pożarła chyba ze 2 tabletki...
to niebezpieczne! jak się czuje?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon cze 04, 2012 0:10 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

inusia00111 pisze:prawdopodobnie będzie dom dla Carlosa! W Grudziądzu, ale trzeba transport! Kto pomoże?

Inusia jak bedzie dom to moj TZ zawiezie :)
7ksiezyc

Post » Pon cze 04, 2012 6:40 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

turkusowa pisze:
inusia00111 pisze:Łatka pożarła chyba ze 2 tabletki...
to niebezpieczne! jak się czuje?

z łatką ok, nic jej nie jest :roll: ale zdaje mi się, że raczej nic nie powinno się stać... bo jedna tabletka na 5kg.

co do transportu :) dziękuje za chęci. ale dom "nie wypalił"

a ja zaś próby w szkole echh... jak ja to lubie :D nadgodziny w szkole :evil:
i trzymajcie kciuki na środę :D tym razem będziemy spiewac :ryk: (raczej fałszować... ale to swoją drogą)
bo oczywiście nikogo innego w klasie nie ma tylko ja i moje 2 koleżanki... :roll:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Śro cze 06, 2012 20:04 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

no dzisiaj był pierwszy zakup z pieniędzy z bazarku :) Carlos dostał 2 miseczki :) na które wydałam 5.80 :P
dostał świeżej wody w czystej miseczce :) i karmy też w czystej miseczce :P
Już mnie rozpoznaje jak idę do niego to się baardzo cieszy ^^ i już wie że będzie spacerek :ryk:

jego miejsce z miskami "lekko się zmieniło"

teraz jest tak
Obrazek

a było tak :roll:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

A tu kilka fotek ze spacerku :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I szukam domu jeszcze jednemu kociakowi ... ;/
Mała szyrkletka ...
Obrazek

Obrazek

Mówią, że urodziła się pod koniec kwietnia...
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt cze 08, 2012 9:32 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

i to jest ta szyrkletka . wam też przypomina persa? ma chyba coś z niego ;P
jej mama jest identyczna jak ona :D były ponoć 2 te kociaki, samiec rudy jeszcze był. ale juz oddany.

Obrazek

Obrazek
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

Post » Pt cze 08, 2012 14:12 Re: Tczew Dużo kotów!! Potrzeba odpchlacza i odrobaczacza

kociaki po wizycie u weta. szyrkletka ma początek kociego kataru :( białasek to samo ... oby dwa dostały leki a małą odrobaczenie :P
i 7ksiezyc dzis ma zabrac i szyrkletke i rudzie do siebie na DT ^^
kocice już czekają ;] zaakceptowały się ;d najpierw razem spały a teraz sie bawia ;] zjadły też :D
mój tylko na nie syczał... ;/ musiałam je zamknąc w łazience ...
i tez odpchliłam maluszki

i znowu dziękuje pani Hani! Za preparaty na odpchlenie, i taki który się pryska pomieszczenie :D i za obroże na pchły dla psów. :1luvu:
Obrazek
- Albert Schweitzer

inusia00111

[poprzednia][następna]