Moje pięć FeLV-ków i reszta.Jak się wali to się wali

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 08, 2012 15:51 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

Zmykam bo przez ten kaszel nie mogę wyrobić ... :(

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw mar 08, 2012 15:53 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

lidka02 pisze:Zmykam bo przez ten kaszel nie mogę wyrobić ... :(

ok buziaki
ja lecę zaraz do przedszkola
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Czw mar 08, 2012 22:44 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

Witam wesołą rodzinkę. Jak tam żyjecie? Futra szaleją? U nas w prządku. Dzisiaj doi ojca na DT wzięliśmy kićkę ze schronu. Na razie wystraszona ale ma ciekawe umaszczenie. Jak będą zdjęcia to podrzucę. A poniżej zdjęcie brata bliżniaka Niuni. Niestety też w schronie jest. Pozdrawiam.
http://imageshack.us/photo/my-images/838/1002938h.jpg/
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Pt mar 09, 2012 11:41 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

Witaj Jimmy kurcze tyle tych kotków jest a dopiero się zacznie :(
Co się stało że pojechaliście do schronu po kotka , czekamy na zdjęcia .Głaski dla kociaków... :mrgreen:
A moja Niunia jest po sterylce .......

lidka02

Post » Pt mar 09, 2012 12:17 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

Czesałam teraz Lolka białaczkowego i sierść wychodzi mu garściami co to może być ......

lidka02

Post » Sob mar 10, 2012 7:56 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

To a propos poprzednich postów nt kurczaka - znalazłam dziś taką opinię:

"Z kurczakiem są dwa problemy:
1 piersi-czyli filet-zawierają skumulowany min hormon wzrostu(pokłosie
nowoczesnych przyspieszających tucz karm), z powodów nad którymi nie mam czasu
się rozwodzić szczegółowo, piersi zawsze kumulują najwięcej, nasze ludzkie też
(gruczoły piersiowe są powinowate do pewnych hormonów), koty po nich znacznie
szybciej dojrzewają i maja skłonności do nowotworów min.
2 mięso zwłaszcza kurze należy przed podaniem kotu sparzyć wrzątkiem, aby zabić
ewentualną salmonellę, często bytującą na drobiu, ale w świetle punktu 1
polecane jest mięsko z udek i skrzydełek (a najlepsze wogóle jest mięso ze
skrzydła indyka, w czasie badfań nie znaleziono w nich śladu ww hormonów i
toksyn)."

Gdzie indziej natomiast, ktos pisze, że w skrzydłach [kurzych] kumulują sie szczepionki, bo są podawane właśnie w skrzydła. :(

To, Lidka, nie tylko dla kotków, ale i dla Ciebie wiadomość :mrgreen:

Ruda, Lidka Ci przesłała post z pw?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob mar 10, 2012 8:41 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

tak przesłała :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob mar 10, 2012 8:42 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

teraz wiem czemu moje dzieci takie nie wyrośnięte -nie wsuwają kurczaków z hormonami jak inne dzieci i są drobne
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob mar 10, 2012 9:12 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

No, ja bym jeszcze wzięła pod uwagę 'wielkość' rodziców :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale fakt, podobno wyrośnięci młodzi ludzie to nie tylko efekt zdrowszego życia itd. ale również różnych dziwnych odżywek, niezdrowej żywności ..., co się wcale nie przekłada na konkretne zdrowie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob mar 10, 2012 10:01 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

Dobrze że ja tylko udka kupuje , nie raz jak więcej kasiorki to moim kupię fileta ale on idzie jak buża bym musiała na każdego mieć kilo a to by wtedy wyszedł cały zasiłek :ryk: :ryk:

lidka02

Post » Sob mar 10, 2012 10:12 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

To zamiast fileta [piersi] kup im kawałek wołowiny i wtedy kawałek piłeczki pingpongowej wystarczy na jeden pychol.
Sobie też - troche więcej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Sob mar 10, 2012 10:18 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

morelowa pisze:To zamiast fileta [piersi] kup im kawałek wołowiny i wtedy kawałek piłeczki pingpongowej wystarczy na jeden pychol.
Sobie też - troche więcej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja to niedługo przejde na pomidory uwielbiam je :wink:

lidka02

Post » Sob mar 10, 2012 14:09 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

WŁAŚNIE WRÓCIŁAM Z DZIAŁKI ZDĄŻYŁAM PRZED DESZCZEM I TERAZ SIEDZĘ TU :pisanie: :ryk: .zWIERZAKI NAKARMIONE CIESZĘ SIĘ BO MOJE DZIAŁKOWE LEPIEJ A KOTKI KTÓRE MAM Z OŚRODKA MOGE ŚMIAŁO POWIEDZIEĆ ŻE ZDROWE :1luvu: JESZCZE DZIŚ DAŁAM IM TABLETKĘ I KONIEC .JUTRO GŁODÓWKA A W PONIEDZIAŁEK DO WETA , NO I ZAPOMNIAŁAM JE ODROBACZYĆ WIĘC MOŻE JUTRO NIE ZAPOMNĘ TABLETEK .TAKA TU CISZA WSZYSCY U FRYZJERA :ryk:

lidka02

Post » Sob mar 10, 2012 14:23 Re: 2 część-Moje czternaście skarbów -zbieramy na sterylizac

Właśnie miałam to zrobić wczoraj i skleroza :oops: .Koktins dziekuje za obiecane pieniążki wpisałam na pierwszą stronę , troche tak głupio nie bo Rudego nie ma , możesz się tu odezwać jak chcesz ja nie gryzę :oops: :P .Jeszcze raz DZIĘKUJE ,przyda sie bo Grażynie robią się jednak rany i Lolkowi sierść wychodzi garściami a Loluś to białaczkowy , muszę podjechać do weta :( No i jeszcze muszę kupić 5 szczepionek przeciw białaczce , ciągle coś ....

lidka02

Post » Sob mar 10, 2012 22:41 Re: Moje czternaście skarbów-cd.-4MIESIĘCZNY KOCIAK BEZ DOMK

Byłam karmić koty w mieście i chodziła taka bida za każdym od nogi do nogi , chodziłam z godzine od domu do domu czy komuś kotek nie zginął NIE a może ktoś go przygarnie Nie :cry: I tyle ....Zabrałam kociaka do znajomej jutro muszę go zabrać ale nie mam gdzie ;( na działce koty z ośrodka .Mały to kocurek bardzo oswojony leciutki , chudziutki .Nie moge go zabrać do siebie mam do sterylki jeszcze , musze zaszczepić na białaczkę .Nie mam żeby kociaczkowi zrobić testy czy jest zdrowy i tak dziś na miasto zabrałam tylko suchy bo puszek nie mam , w domu mase kotów .A jutro jadę do ośrodka do kotów .Ciężki żywot :cry:

lidka02

[poprzednia][następna]