K-ów, i po remoncie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 25, 2012 10:51 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Rano w Kociarni wszystko dobrze.

Kamyk się denerwuje czyszczeniem uszu.
Katia wkurzona maksymalnie na Franka, bo ona na niego syczy i prycha a on nic. Więc postanowiła gonić Mamerta za karę :wink:
Niech idzie już do domku i ma wymarzone życie ze swoimi Dużymi na wyłączność :) :ok:

U Sowy był pawik w klatce ale z dużą ilością kłaków, więc chyba niegroźny.

Poza tym wszystko ok.

Zrobiłam pranie ale i tak jest jeszcze pełna pralka :roll:

Szafa wysprzątana.

Jeszcze mi się przypomniało - wstawiłam budki do klatki rudasków i Różyczki. Myślę, że się lepiej będą czuły w budkach, bo od razu do nich wlazły. Są przestraszone biedusie. A takie cudne :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob lut 25, 2012 12:22 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

To ja dzisiaj pranie dokończę wieczorem.
Planuję zabrać styropianowe pudła z cat-roomu, bo jak Fiołek czy Płatek do nich wejdą, to koniec, nawet nie da się pogłaskać. A schowków i tak jest pod dostatkiem. Podobno Fiołek ma obserwującego, ale cicho sza!
Rudasy wypuszczę, jak już Katki nie będzie, a więc albo dzisiaj wieczorem, albo jutro wieczorem, bo też jestem.

Mam apel do wszystkich: wkładając wyprane rzeczy do szafy starajmy się je porządnie układać, uszanujmy pracę Mahob!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob lut 25, 2012 15:27 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

W rejonie ulicy Majora ( w piątek 25 II) została znaleziona kicia. Kicia ma co najmniej 6 lat. jest bardzo duża jak na kotkę. Jest bura z białymi znaczeniami. Całkowicie oswojona, łasiła się do przechodniów
Może ją ktoś szuka?
Informacja o kotce została podana do schronu, ale nie wiem, czy ktoś te dane potem dokładnie sprawdza.
Jeśli nie znajdzie się właściciel, kotka szuka domu. U mnie zostać nie może, ja mam kota z białaczką i muszę ją izolować, (na dłuższa metę trzymanie kici nie wchodzi w grę).
Obrazek
Obrazek

keria

Od: Wto gru 01, 2009 21:10

Post » Sob lut 25, 2012 20:48 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Melduję że mała kociarnia została posprzątana, trzeba jeszcze z podłogi zmyć farbę ale do tego potrzebny jest rozpuszczalnik.
Większość pracy wykonała Jola za co bardzo jej podziękowałam, przyszedł pomóc także Maciej (dt Isminy, a mój i Joli jak się okazało sąsiad), za co też bardzo mu podziękowałam.
Jola to nowa wolontariuszka, którą Ci którzy jej jeszcze nie znają (była u nas na dniu otwartym w Mikołajki) będą mogli poznać na spotkaniu fundacyjnym.
Dzwoneczek sprawuje się dobrze w DT, je i zapełnia kuwetkę, co prawda bunkruje się też w kuwetce w ciągu dnia ale wieczorem wędruje po domu a dzisiaj rano leżała na legowisku i dała się pogłaskać swojej opiekunce :)
Przy okazji można przepisać na pierwszej stronie że Dzwoneczek w dt u pani Ani ?

annakreft

Od: Pon wrz 05, 2011 10:20

Post » Sob lut 25, 2012 21:09 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

W kociarni dzisiaj ruch jak w młynie, spędziłam tam ponad 3 godziny. Bez Katiuszy jakos głupio, ale ją jeszcze widziałam. :)
Przyszła para młodych ludzi oglądać Franka, ale zdecydowali się na Mamerta, mają kontakt do Asi :ok:
Potem przyszła pani Iwona (dt Syntii), odebrała kontenerki i książki, wymiziała koty i zostawiła datek.
Potem wpadł mój TŻ naprawić górne kominki.
A na końcu przyszły panie w sprawie rudasków i nie mogły się zdecydować, którego wziąć, jutro zadzwonią do Tweety. Rudaskom koniecznie trzeba obciąć pazurki!!
W tzw. międzyczasie sprzątałam, prałam i podawałam leki, ale udało się wszystko ogarnąć.

Wszystkie koty ok, tylko Różyczka od dwóch dni ma pustą kuwetkę, podałam jej laktulozę i parafinę. Franek się awanturuje i pokazuje rogi, a raczej zęby :twisted:
WSZYSTKIE KOTY NA RAZIE LUBIĄ WINSTONA :ok:
Skończyły się tabletki dla Kamyka i Sowy. Przyniosłam oridermyl, whiskasa i trochę winstona.
Uszy kotów coraz lepsze :ok:
Obrazek

miszelina

Post » Nie lut 26, 2012 0:30 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

dziękuję wszystkim za dzisiejsze porządki na obydwóch kociarniach :1luvu: Mam nadzieję, że jutrzejszy dzień będzie też owocny.

We wtorek jedziemy z wislackimkotem i do Znamirowic i do Obidzy po koty. Trzy tri idą do domu, cztery koty przyjeżdżają do nas na obserwację czy rokujące, no i to pierwsza partia na ciachnięcie.

Na mieście chyba nikt nie wiedział o moim Zimbabwe, bo wszyscy dzwonili jak wściekli, głównie w sprawie adopcji, ale że kilka sensownych osób to mają darowane. Aczkolwiek była też pani, która na już potrzebowała kota, bo 4-letnie dziecko chce już. Tyle, że nawet w M1 jej odmówiono kota ...

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie lut 26, 2012 8:26 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Grafik na marzec
01.03. czwartek

Vanja
Ewelina

02.03. piątek
Ola/Klaudia
Milu

03.03. sobota
Ewelina
Miszelina

04.03. niedziela
Ewelina
Mahob

05.03. poniedziałek
Vanja
Ola/Klaudia

06.03. wtorek
Vanja
Ola/Klaudia

07.03. środa
Ewelina
Monika

08.03. czwartek
Queen_ink
Ewelina

09.03. piątek
Basia
Milu

10.03. sobota
Mahob
Miszelina

11.03. niedziela
Milu
WAKAT

12.03. poniedziałek
WAKAT
Ola/Klaudia

13.03. wtorek
Basia
Ewelina

14.03. środa
Ewelina
Monika

15.03. czwartek
WAKAT
Ewelina

16.03. piątek
Ola/Klaudia
Milu

17.03. sobota
Ola/Klaudia
Miszelina

18.03. niedziela
Ola/Klaudia
Mahob

19.03. poniedziałek
WAKAT
Ewelina

20.03. wtorek
WAKAT
Ola/Klaudia

21.03. środa
Ewelina
Monika

22.03. czwartek
WAKAT
Ewelina

23.03. piątek
WAKAT
Milu

24.03. sobota
WAKAT
Miszelina

25.03. niedziela
Mahob
WAKAT

26.03. poniedziałek
WAKAT
Ola/Klaudia

27.03. wtorek
WAKAT
Ola/Klaudia

28.03. środa
Ewelina
Monika

29.03. czwartek
WAKAT
Ewelina

30.03. piątek
WAKAT
Milu

31.03. sobota
Mahob
Miszelina

Może wstawić grafik do pierwszego postu w zamian za grafik grudniowy? :wink:
Ostatnio edytowano Nie lut 26, 2012 19:58 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

Post » Nie lut 26, 2012 9:59 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

GRAFIK KWESTA ALMA ULICA STAŃCZYKA 14 09.03 - 11.03 (godziny sobotnie to moja propoizycja jak mam coś zmienić prosze krzyczeć

Potrzebne osoby: min. 2 max 3 na zmianę, dwie do pakowania zakupów + 2 puszki na dobrowolne datki + 1 osoba do podawania koszyków wchodzącym do sklepu , prosząca o zakup karmy

9.03 piątek

18.00 - 21.00

1.katgral
2.miszelina
3.kocuria

10.03 sobota

11.00 - 14.30

1.Karola M.
2........
3.........

14.30 - 18.00

1.kocuria
2. kasumi
3 Ania K.

11.03 niedziela

14.00 - 18.00
1.kocuria
2. kasumi
3 Ania K.

potrzebna co najmniej jedna osoba z Karoliną czyli sobota 11-14:30, dwie byłyby idealne..

I kolejna lista, bo to już za 6 dni czyli na zebranie w sobotę o godz 17:30

1. Karolina,
2. Miszelina,
3. Ania K.,
4. Monika K.,
5. wislackikot
.
.
.
tweety
Ostatnio edytowano Nie lut 26, 2012 21:07 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Nie lut 26, 2012 10:19 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Tweety pisze:Do domu idą obydwa rudasy, z furtką, że gdyby panie sobie jednak nie poradziły to jeden wróci

Wiedziałam!!!!
Bo jedna pani chciała Bączka, a drugiej do serca przypadł Pączek, jako że w depresji (panie są psychologami :wink: ).

To trzeba je jak najszybciej zaszczepić (może przy okazji i Fiołka też, skoro ma obserwującą) i zaczipować. I książęczki założyć. W takiej sytuacji nie będę ich wypuszczać na cat-room, co?
Obrazek

miszelina

Post » Nie lut 26, 2012 19:08 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Kociarnia wieczorem ok, miski wylizane do czysta. Bozita i winston na razie smakują.
Byli chętni na Ibu, akceptują jej bojaźliwość, skontaktowałam ich z edit_f, żeby ewentualnie sfinalizowała adopcję. :ok:
Różyczka bardzo dziczy, mam głębokie rany szarpane po jej pazurkach. :twisted:
Rude chłopaki mają gigantyczne pazury, ale nie poradziłam sobie sama z manikiurem, proszę im obciąć przed wyjazdem do domu.
Astra dostała już mokre i jest szczęśliwa. :)

Posegregowałam leki i wyrzuciłam wszystkie przeterminowane ponad 6 miesięcy. Kosz na odpady medyczne się przesypuje, proszę o utylizację!

NADAL NIKT SIĘ NIE WPISAŁ NA WTOREK RANO!
Obrazek

miszelina

Post » Nie lut 26, 2012 19:45 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

Ja muszę niestety poprosić o zamianę na wtorek wieczór 28 lutego - rano tez nie wezmę, bo prawdopodobnie nie będzie mnie w Krakowie. Ale może ktoś chce się zamienić dyżurem wieczornym lub weekendowym?

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Nie lut 26, 2012 19:54 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

milu pisze:Ja muszę niestety poprosić o zamianę na wtorek wieczór 28 lutego - rano tez nie wezmę, bo prawdopodobnie nie będzie mnie w Krakowie. Ale może ktoś chce się zamienić dyżurem wieczornym lub weekendowym?

Przyjdę we wtorek 28.02.
Na rano wpisała się właśnie Basia. Wzięła też parę innych rannych dyżurów :)
Może wzięłabyś niedzielę, 11.03. wieczorem? Bo nadal jest wakat...
Obrazek

miszelina

Post » Nie lut 26, 2012 20:24 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

miszelina pisze:
milu pisze:Ja muszę niestety poprosić o zamianę na wtorek wieczór 28 lutego - rano tez nie wezmę, bo prawdopodobnie nie będzie mnie w Krakowie. Ale może ktoś chce się zamienić dyżurem wieczornym lub weekendowym?

Przyjdę we wtorek 28.02.
Na rano wpisała się właśnie Basia. Wzięła też parę innych rannych dyżurów :)
Może wzięłabyś niedzielę, 11.03. wieczorem? Bo nadal jest wakat...

Jasne, ja się chyba jakoś wcześniej akurat na te niedzielę się zgłaszałam :) Dzięki za wtorek wieczór!

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Nie lut 26, 2012 21:14 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

GRAFIK KWESTA ALMA ULICA STAŃCZYKA 14 09.03 - 11.03 (godziny sobotnie to moja propoizycja jak mam coś zmienić prosze krzyczeć

Potrzebne osoby: min. 2 max 3 na zmianę, dwie do pakowania zakupów + 2 puszki na dobrowolne datki + 1 osoba do podawania koszyków wchodzącym do sklepu , prosząca o zakup karmy

9.03 piątek

18.00 - 21.00

1.katgral
2.miszelina
3.kocuria

10.03 sobota

11.00 - 14.30

1.Karola M.
2........
3.........

14.30 - 18.00

1.kocuria
2. kasumi
3 Ania K.

11.03 niedziela

14.00 - 18.00
1.kocuria
2. kasumi
3 Ania K.

potrzebna co najmniej jedna osoba z Karoliną czyli sobota 11-14:30, dwie byłyby idealne..

I kolejna lista, bo to już za 6 dni czyli na zebranie w sobotę o godz 17:30

1. Karolina,
2. Miszelina,
3. Ania K.,
4. Monika K.,
5. wislackikot
.
.
.
tweety

Tweety

Post » Nie lut 26, 2012 22:16 Re: K-ów, remont szpitalika rusza pełną parą

miszelina pisze:Kociarnia wieczorem ok, miski wylizane do czysta. Bozita i winston na razie smakują.
Byli chętni na Ibu, akceptują jej bojaźliwość, skontaktowałam ich z edit_f, żeby ewentualnie sfinalizowała adopcję. :ok:
Różyczka bardzo dziczy, mam głębokie rany szarpane po jej pazurkach. :twisted:
Rude chłopaki mają gigantyczne pazury, ale nie poradziłam sobie sama z manikiurem, proszę im obciąć przed wyjazdem do domu.

Etam. Bez problemu dała mi się pogłaskać i nie wyglądała na wściekłą;).
Nie sprawdzałam wcześniej w karcie, czy dzika

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

[poprzednia][następna]