Jakoś przeżyję,... nie mam innego wyjścia
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kotx2 pisze:Chciałabym prosić o pomoc finansowa ,dla tego kocurka viewtopic.php?f=13&t=139243&hilit=kocurek+zabrze.
Kocurek ma szanse na DT,ale z finansami troszkę kiepsko
Trinity36 pisze:Coś dla Dolabry
joarkadia pisze:
Drogie Czarownice, zgłaszam więc koty u BOZENY Z WISNIEWA.
Kotów u niej dużo, starszych , schorowanych, plusiastych... Ratunek u niej znajdą wszystkie potrzebujące zwierzęta.BOZENAZWISNIEWA pisze:puszatek pisze:jak Czarnuszek i...reszta futerek![]()
Czarnuszek słaboledwo mu kolacji troche wcisnełam,zasmarkany ..ja juz na prawde nie wiem co się dzieje.On ma takie "fazy'....
kilka razy mu nosio czyściłam dzisiaj i ściagałam gruszką dla niemowląt i teraz wieczorem z lewej dziurki duzo sie lało.Gil zielonkawy,ale wodnisty....(włąsnie wskoczył smarkac na monitor
)tu lezy od kiedy pamietam ręczniczek,wiec niech smarkoli do woli)
Koty dostały dzisiaj gotowanego kurczaka na obiado-kolację....Sniezek,Ruben, Rumcajs, Czarcik mieso z indyka chude....Daisy tez dostała,ale z trzustkowa pomieszane...
Nora tak sie opchala kurczakiem ,ze wymiotkowo miałam....ale je juz suche,więc łapczywosc nie popłaca....
Sniezek sika bez "buczenia" i juz bez krwi....ładnie zjadł i wyglada dzisiaj na zadowolonego wieczorkiem,musiałam tego kolosa ponosic na raczkach troszke,więc posiedziałm sobie przed kominkiem lulajac białaska....On kiedys tak uciekał,a teraz czeka ,az go mocno scisne i "wycisne"
Abbusi białaczkowej ku zdziwienu synka udalo mi sie zapodac leki (bo smarcze)i jadła z reki kolacyjke delikatnie łapiac zebkami-nie było zadnego ciosu łapąa to sukces
Posiedziałam z moja staruszka KamciĄ troszke na dworze,dostała mięcha ,warzyw i odrobine suchego jej rosołem namoczyłam.Leki musiała zjesc..i zjadła....Jutro jak siły mi pozwola wyjde z nia na spacerek z dziecmi,ale ślisko jest na drodze,a ja ledwo dycham....no,ale mus to mus,chłopaki mi durnieja bez spacerów i suka szczeka ,bo jak cieplej to codziennie łazimy,a teraz jestem:kichne/siknęi sie poodmrazałam troszke
Daisy grzybek pod noskiem wywaliłtroszke po smarowaniu zeszło...Nitka pojedzie do kontroli znowu (to ta co tak sobie siersc gubi nerwowo i ciagle z lewa spojówka ma problem-agresywna do Duna).Boje sie,zeby ten stan zapalny w jakis wrzód się nie zamienił.Dzisiaj ganiałam ja ze sciera i zamknełam w pokoju.Odpaliło jej równo jak makaron wałkowałam i Diuna atakowała jak dzicz ...On teraz mieszka sobie w pokoju9w sypialni z Czarnuszkiem)mały sie w niego wtula i sobie leza.Dune jest negatywny w 100%,zaszczepiony....zdrowy,mały strasznie szuka kontaktu,no ,ale musi wyzdrowieć ...inaczej nie bardzo ma manewry w domu....
O jej walce o każdego kociaka można poczytać na wątku viewtopic.php?f=1&t=137587
becia_73 pisze:Myślę,że może w lutym warto postawić na sterylki , żeby nie wspierać za jakiś czas kolejnego wynędzniałego i chorego stada.
Moja propozycja to koty z Zakopanego a pomoc z Paktu poszłaby na sterylki bo chyba tego im teraz trzeba, żeby " wyczyścić" choć to jedno miejsce.grzanka.ch pisze:W Zakopanem żyje grupa kotów dokarmiana przez starszą panią. Koty są zadbane i jedyne, czego im brakuje to sterylizacja. Więcej na ich temat możecie przeczytać tutaj: viewtopic.php?f=1&t=137467&start=45.
Wiosna zbliża się wielkimi krokami, lada dzień pojawią się kocięta...
AYO pisze:Kotx2 - czy zgłaszasz trzeciego kandydata?
Jeśli tak, to napisz proszę coś więcej
kotx2 pisze:AYO pisze:Kotx2 - czy zgłaszasz trzeciego kandydata?
Właśnie otrzymałam info,że pomoc finansowa nie będzie potrzebna,więc na moje miejsce może wskoczyć ktoś potrzebujący
Mulesia pisze:kotx2 pisze:AYO pisze:Kotx2 - czy zgłaszasz trzeciego kandydata?
Właśnie otrzymałam info,że pomoc finansowa nie będzie potrzebna,więc na moje miejsce może wskoczyć ktoś potrzebujący
To wstrzymuję się z bazarkiem.
Cieszę się, że chociaż jeden problem rozwiązany.
Tyle kociej i ludzkiej biedy dookoła
AYO pisze:Obecna![]()
Mam liczyć?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 599 gości