Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 23, 2012 22:27 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Zaznaczę sobie nowy wątek i przy okazji niejako podrzucę najnowsze fotki pewnej nakrapianej panny wraz z pozdrowieniami od jej Dużej 8)

Obrazek

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon sty 23, 2012 22:29 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

A co się stało z tym zbiorowym, papierowym ogłoszeniem białaczkowców?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon sty 23, 2012 23:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Witam.

Ja tak jak deklarowałam chciałabym porozwozić ogłoszenia dla białaczkowców, bo mam taką możliwość i dotarlibyśmy do wielu miejsc w ten sposób.
Czy ktoś powielił już ogłoszenia?? Ja ostatnio widziałam papierowe ogłoszenie w szafie na kwarantannie, ale czy są już kopie w większej ilości??

Mocno trzymam za wszystkie nasze chorowitki :ok: :ok: :ok:

Musimy znaleźć domek Biedronkowi - nie ma innej opcji :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon sty 23, 2012 23:08 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 23.01.-29.01.2012 r.
23.01. pon. rano Beatka wie. Teresa
24.01. wt. rano Marta wie. Ewa
25.01. śr. rano Beatka wie Cookie
26.01. czw.rano Marta wie. brak
27.01. piat rano brak wie. brak
28.01. sob. rano Iwonka wie. brak
29.01. niedz. rano Dorotka wie. brak

Sobota wieczór.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Wto sty 24, 2012 8:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Ja z Józiem mogę podjechać w czwartek - Iwonko jak będziesz jutro w Almavecie z Józiem to proszę spytaj czy mamy go przywozić w klatce injekcyjne - Pani Monika będzie wiedziała o co chodzi :)
Gosiu z zostawieniem Józka w lecznicy to kiepski pomysł :wink: Panie wetki tylko pragną mu zrobić zastrzyk, a dal neigo też będzie lepiej ja będzie chyba w kociarni, bo w lecznicy spędziłby tydzień w klatce. Jakoś sobie poradzimy :wink:

Teresa, dopytam, ale myślę, że na pewno w klatce. Lepiej go zwinąć od razu do klatki niż na miejscu przepakowywać.
Gosia, damy radę wozić Józia, poza tym wątpię, żeby wetki chciały go trzymać tydzień u siebie tylko po to, żeby mu raz dziennie dać zastrzyk.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto sty 24, 2012 8:46 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mara S pisze:A co się stało z tym zbiorowym, papierowym ogłoszeniem białaczkowców?

Ogłoszenia zabralam w zeszłą środę, ma je mój tata, powieli je i przywiozę do Kch
Dorotka prosiła żebyś przesłała jej na mail wzór a Ona wydrukujemy go w pracy.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto sty 24, 2012 9:25 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

The Szops pisze:Wyjazdy Józia na zastrzyki:
25.01. śr.
26.01. czw.
27.01. pt. The Szops
28.01. sob.Iwona11
29.01. niedz.
30.01. pon. The Szops
31.01. wt. Mara S
01.02. śr.

Środa 25.01
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto sty 24, 2012 11:26 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

bubor pisze:Zaznaczę sobie nowy wątek i przy okazji niejako podrzucę najnowsze fotki pewnej nakrapianej panny wraz z pozdrowieniami od jej Dużej 8)

Obrazek

a to nasza dziewczynka ze Schroniska ? :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto sty 24, 2012 11:36 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

ok to ponieważ nie ma protestów - Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia odbędzie się w niedzielę 12 lutego ok. godz 14 miejsce i dokładna godzina zostanie podana, do wszystkich dodatkowo wyślę pw i mejla.

zapraszamy również dyżurnych z KCH

proszę o potwierdzanie obecności najlepiej na pw
Ostatnio edytowano Wto sty 24, 2012 16:51 przez Filomen, łącznie edytowano 2 razy

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto sty 24, 2012 11:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Wieści z Almavetu : Józek i Arletka zostają do jutra na badaniach. Józek się najadł i nie będą go dzisiaj badać, dopiero jutro będzie miał premedykację i dalsze badania. Ponadto Arletka zostajew celu podania kroplówek. Ja jutro odbiorę koty i przywiozę do KCH.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Wto sty 24, 2012 12:47 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

The Szops pisze:Wyjazdy Józia na zastrzyki:

26.01. czw. Teresa
27.01. pt. The Szops
28.01. sob. Iwona11
29.01. niedz.
30.01. pon. The Szops
31.01. wt. Mara S
01.02. śr.

Środę, czyli jutro wykasowałam, bo skoro Józio zostaje w lecznicy, to jutro zapewne tam dostanie zastrzyk. Zostały 2 dni do obsadzenia.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto sty 24, 2012 13:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Po dyżurze:
Pierwszy raz w życiu słyszałam jak Pędzel miauczy, głośno i dużo :D Nie wie co się dzieje, dlaczego jest tak pusto. Za to miał miziańska i zabawy po kokardki :wink:

Michałowa zdjęła sobie kubraczek :twisted: Siedziała przy kratce w boksie i bardzo domagała się wyjścia. Normalnie się koleżance w d... poprzewracało :wink: Bardzo się starałam, ale nie byłam w stanie założyc go sama :oops: Ewa z Iwonką wieczorem zadziałają. Wielka prośba do dyżurnych żeby podawac jej codziennie ten biotyk, który jest w torebce z innymi jej lekami.
Madhuri baaardzo się sypie (nie przesadzam). Koniecznie musi dostawac pastę odkłaczajacą, bo się kicia zatka (kupy w kuwetce brak).
Beti wrąbała 2 dokładki tuńczyka, podobnie Pysiol :ok:

Bezdomniaczki nakarmione, aczkolwiek nie są chętni do opuszczania swojego nowego lokum :1luvu:

The Szops

Post » Wto sty 24, 2012 13:09 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Odnośnie ogłoszenia dla Biedronka.
Ja proponuję coś takiego - w zarysie - do rozbudowania czy wprowadzenia zmian, gdyż nie znam dokładnie historii Biedrona.

BIEDRONEK - GROZI MU EUTANAZJA....

RATUJCIE MNIE PRZED ŚMIERCIĄ!!!
Mam na imię BIEDRONEK - to ze względu na moje wyjątkowe umaszczenie. Historia mojego życia jest smutna, chociaż mam dopiero niecałe 2 latka...
Jestem kotkiem, który - z niezrozumiałych dla mnie powodów - znalazł się w schronisku. Tam przeżyłem swoją pierwszą wielką miłość do koteczki Kasi, która jednak szybko znalazła domek, a ja popadłem w depresję :( I wówczas trafiłem do Kociej Chatki. Nie pamiętam, żebym miał kiedykolwiek swój prawdziwy domek. Mam tylko kocich przyjaciół, ale jestem jednym z wielu bezdomnych kociaków. A tak bardzo kocham ludzi i chciałbym być dla kogoś tym Jedynym...
Może to dlatego, że nie jestem takim zwyczajnym kotkiem - choruję na białaczkę - to taki koci wirus, który nie zagraża ludziom i nie jest tym, czym ludzka białaczka. Moje zdrówko wymaga jednak troski i szczególnej uwagi, chociaż funkcjonuję sobie zwykle jak zdrowy, radosny kotek. Uwielbiam się bawić! Szczególnie piłeczką czy myszką, wtedy czuję się jak dzieciak :P No a teraz mam taki straszny problem - muszę szybko znaleźć domek, który mnie przygarnie i zatroszczy się o moje zdrówko. Ostatnio miałem zapalenie ucha i zadecydowano, że nie mogę przebywać już dłużej w skupisku kotów, bo jestem delikatniejszy niż inni i mogę się stale czymś zarażać. A ja nie mam swojego miejsca, do którego mógłbym pójść. Dlatego mówią, że mam być uśpiony! :cry: A ja kocham żyć. Jestem kotkiem wrażliwym, o bardzo dobrym serduszku. I swoją Panią czy Pana będę kochał najbardziej na świecie! I będę im zawsze wierny, jak każdy kot swojemu Opiekunowi. Nie może to być jednak domek, gdzie mieszka inny kotek - chyba, że też z wirusem białaczki.

Czy jest ktoś taki kto by mnie pokochał???? Kto mógłby zabrać mnie do prawdziwego domku na zawsze?? Kto uratuje mnie, abym mógł dalej godnie żyć....?
PROSZĘ....Nie pozwólcie mi umrzeć :!:
Ostatnio edytowano Wto sty 24, 2012 20:40 przez Kocia Mama Ewa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Wto sty 24, 2012 13:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Ewuś, nawet nie mogę tego doczytac, bo w połowie obraz mi się rozmazuje...

The Szops

Post » Wto sty 24, 2012 13:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Na chwilę mogę miec "dużą" tylko dla siebie :wink:

http://youtu.be/rbsp9HKnEEA

The Szops

[poprzednia][następna]