Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 12, 2011 22:40 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Marzenia11 pisze:Starsi? Nie tylko starsi, młodsi i młodzi też i to często z wyższym wykształceniem. :|

To niestety wynik przekazywania "mądrości" przez rodziców, czy dziadków. Okrutne i nieludzkie.

Rozwalenie budki ze styropianu wynikałoby wyłącznie z ludzkiej złośliwości, a tego niestety też jest sporo. Trzymam jednak kciuki, aby budki postały jak najdłużej.
Obrazek

Służę pomocą w redagowaniu ogłoszeń

Kelaris

Od: Pon lip 11, 2011 23:22

Post » Sob lis 12, 2011 23:28 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

:!:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 13, 2011 0:07 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Żadnych wieści :?: :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lis 13, 2011 1:12 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

jestem , jestem :wink:

dzisiaj rano tak jak pisałam pojechałam dać leki na kk i policzyć wszystkie.

dzisiaj WSZYSTKIE proludzkie były :1luvu: (wszystkie maluchy --> 1 pingwinek edit batmanek napędził mi od wtorku stracha :roll: )

plus oczywiście Maciuś, "Tygryski" i czarna banda. Generalnie wygląda wszystko OK.

Zaraz będę przeglądać wątek i odpowiadać.
Ostatnio edytowano Nie lis 13, 2011 1:57 przez adzi, łącznie edytowano 1 raz

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Nie lis 13, 2011 1:13 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

smarti pisze:Żadnych wieści :?: :roll:

na szczęście w tym wypaku - brak wieści = dobre wieści :D

wszystkie były :kotek:

adzi

Post » Nie lis 13, 2011 1:20 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

madazulu pisze:Witam.
Przeczytałam wątek, mam prośbę do autorki wątku o kontakt ze mną. Za wiele niestety nie mogę pomóc (jeśli chodzi o DT), ale jestem gotowa pojechać tam jutro i wybadać sytuację. Kocham koty i jestem dość "nieustępliwa w tej kwestii" :).
Nie jestem też zbyt strachliwa :) Niewykluczone, że poruszę niebo i ziemię gdy się zdenerwuję :)
Poproszę o kontakt autorkę (na fb nie mogłam znaleźć) 506-252-877

madazulu - nie wiem czy jest sens tam jechać, ja będę oczywiście tylko nie wiem o której godzinie, bo mam taki "ruchomy" dzień. Nie chodzi o bycie strachliwym, ale rozsądnym, po nocy nie ma co tam chodzić , bo to głupota, naprawdę :roll:

Marne jednak szanse tam na cokolwiek trafić wydaje mi się, u mnie tak po prostu wypadło, myślę , że to był przypadke po prostu.

Może chcesz pomóc z ulotkami, tzn. z rozwieszaniem?

adzi

Post » Nie lis 13, 2011 1:22 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

kotika pisze:
smarti pisze:to szczęście że budek nie rozwalają..

a w mojej wsi też starsi mówią że skórki chodzą po 70 zł :strach:

a ta wieś się nazywa Warszawa i niby taka willowa dzielnica-zielone płuca stolycy :oops:

Budki niestety rozwalają. Tam gdzie są te kociaki była solidna buda z desek, ktoś ją rozwalił.
Z ulicy zginęły nam 3 domki drewniane, prawdopodobnie na opał.
Nie można jednak rezygnować. Dziś robiłyśmy ze styropianu, takiego specjalnego.

:1luvu:

adzi

Post » Nie lis 13, 2011 1:26 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

adzi pisze:

Super! ale i tak trzeba coś z tym zrobić... Może ci faceci zostali nagrani jakąś kamerą przemysłową? wiecie o co mi chodzi...

Zeszłej zimy łapałyśmy koty z Karoliną S. do późnych godzin nocnych na Dolnym Mieście, obok nas przejeżdżała straż miejska i policja, nikt nie zapytał się co robimy, wiedzieli klatkę łapkę, no ale 2 dziewczyny w samochodzie, być może dlatego nawet nie zapytali sie co robimy w środku nocy...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie lis 13, 2011 1:27 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

adzi pisze:
kotika pisze:
smarti pisze:to szczęście że budek nie rozwalają..

a w mojej wsi też starsi mówią że skórki chodzą po 70 zł :strach:

a ta wieś się nazywa Warszawa i niby taka willowa dzielnica-zielone płuca stolycy :oops:

Budki niestety rozwalają. Tam gdzie są te kociaki była solidna buda z desek, ktoś ją rozwalił.
Z ulicy zginęły nam 3 domki drewniane, prawdopodobnie na opał.
Nie można jednak rezygnować. Dziś robiłyśmy ze styropianu, takiego specjalnego.

:1luvu:

To te budy co stawiałyśmy w zeszłym roku? Te robione z szafek i ta dziwna konstrukcja piętrowa pomalowana na szaro przez mojego tatę?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie lis 13, 2011 1:56 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

edit. Marlon - Szara konstrukcja to dom Maciusia i 2 kocurów "troglodytów" - rudego i biało-czarnego :lol:
Szara solidna konstrukcja to domena samców jak widać - sam testosteron tam 8)

Te giga domki z szafy i taki oklejony czarną folią też stoją .

Chyba te PKDTowe za ciężkie/duże były by ktoś je ruszył. Dewastowali albo brali na opał te mniejsze.

Dzisiaj z 1 domku z Urzędu Miasta, w tym garażu gdzie postawiliście szarą chatkę, Aga M. wyjęła strzykawki i pomki :? MASAKRA , ja mam fobie totalną, Aga to wariatka, ale co za %^$#@ wrzucał strzykawki (fakt igła zabezpieczona) do kociego domku ???? na ziemi leżało z 8

UWAGA !!! Jeśli chodzi o wsadzanie rąk do kocich domków 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

adzi

Post » Nie lis 13, 2011 2:25 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Marlon pisze:
adzi pisze:

Super! ale i tak trzeba coś z tym zrobić... Może ci faceci zostali nagrani jakąś kamerą przemysłową? wiecie o co mi chodzi...

Zeszłej zimy łapałyśmy koty z Karoliną S. do późnych godzin nocnych na Dolnym Mieście, obok nas przejeżdżała straż miejska i policja, nikt nie zapytał się co robimy, wiedzieli klatkę łapkę, no ale 2 dziewczyny w samochodzie, być może dlatego nawet nie zapytali sie co robimy w środku nocy...

na 95% kamery przemysłowe bez szans on szli od dolnego miasta polem tak jakby "tyłami" inaczej byłoby naokoło, ale zapytam na stacji.

Jeśli chodzi o ludzi z klatkami, to faktycznie , tak jak ci piałam w pierwszy dzień wolny kiedy nie będę od rana do wiecz w pracy zdzwonię/pójdę do dzielnicowego i zaalarmuję, że sprawdzali podejrzane osoby z klatkami biegające po mieście 8)

adzi

Post » Nie lis 13, 2011 5:27 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

Zawsze trzeba uważać, gdzie się wkłada ręce, robiąc coś dla kotów. U mnie ktoś do zamka od klucza włożył "zgrabnie" połamaną żyletkę, trochę tylko wystawała, żeby się pokaleczyć. Kretyn pokaleczył się sam, bo była na tej konstrukcji krew.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 13, 2011 10:21 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

issey32 pisze:
smarti pisze:Dziewczyny-gdyby te spośród nas które mają dt (lub też nie mają dt) podzieliły się kociakami i każda wzięłaby chociaż po 1 kociaku to największe miziaki dałoby się uchronić..
żadna z nas nie może,żadna z nas nie ma miejsca - ale też bez nas te koty zginą w strasznych torturach jeśli my im nie pomożemy!

lepsza łazienka,piwnica,klatka...cokolwiek-niż obcięta głowa na torach..

gdybyście się zgodziły to ja , na dobry początek, wzięłabym Maciusia albo/i mamusię z synkiem-(aby ich nie rozdzielać)-(choć tak na prawdę nie mam ani sił ani miejsca albo ostatecznie mam miejsce max na 1-go :roll: )
dla Was zostałyby kociaki-łatwiej adopcyjne..co Wy na to?

ja już drugą noc nie moge przez to spać ..trzeba jakoś pomóc tym kotom!!

pytanie do Adzi-czy mamusia jest po sterylce i czy synka dałoby się razem z Maciusiem wysterylizować (jeśli oczywiście to nie byłoby ze szkodą dla ich zdrowia). - bo nie planuję hodowli :mrgreen: ,a mój wet wraca dopiero 29-go :twisted:

Jak będzie trzeba, to dorzucę się do sterylki.

Będziemy pamiętać :D

adzi

Post » Nie lis 13, 2011 10:29 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

smarti pisze:jaki jest stan zdrowia maluchów?
widziałaś czy nie mają biegunek?..pewnie nie widziałas..

Maciuś ma katar a matka z synkiem?
matka jest wysterylizowana?

Smarti - czy młodziaki mają biegunkę nie wiem, Teofil i Teodor - te u mnie nie miały na początku, kilku dniach była rzadka kupa raz (albo inna karma albo robaki), dostały leki i jest ok.

Kilka maluchów kicha prycha, ale wychodzimy na prostą powoli. Już prawie gitarka ! Chyba stłamszone w zarodku.

Maciuś też kicha i prycha, z codziennym podaniem mu tabletki jedyny problem to to , że najpierw mizianki, potem leki, wtedy "Tygryski" zawsze chcą skraść mięsko z lekiem , bo to łakomczuchy ogromne :D Gadają ocierają się i przepychają łebkiem, żeby tylko dostać smakołych.

"Tygryski" bez problemu, okazy zdrowia, tylko kocurek synek do odjajczenia, matka po sterylu ok rok temu.

Edit. Szalonemu Kotowi - bardzo dziękuję za FB :kotek: - drugi raz skórę ratuje !

adzi

Post » Nie lis 13, 2011 11:33 Re: Zwyrodnialcy z klatką łapiący koty - POMOCY !!! GDN/3miasto

:!:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]