KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 24, 2011 21:24 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

O rany, co za dzien?!!!!! Ale szaleństwo z tym zamkiem :o Mnie jutro prawdopodobnie podrzuci kluczyk Dorotka . Odnośnie prośby Filomen o biało-czarną kotkę do adopcji tak mi się nasunęło może mała Biedronka albo Mania byłaby odpowiednia...? Byłoby super :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Wto paź 25, 2011 8:02 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

No no, ale wczoraj był dzień wrażeń :roll:
Dla Jadzi i Wiesia za ich bochaterską postawę :ok: :ok: :ok:
:piwa:
ARO

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto paź 25, 2011 8:35 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Kocia Mama Ewa pisze:O rany, co za dzien?!!!!! Ale szaleństwo z tym zamkiem :o Mnie jutro prawdopodobnie podrzuci kluczyk Dorotka . Odnośnie prośby Filomen o biało-czarną kotkę do adopcji tak mi się nasunęło może mała Biedronka albo Mania byłaby odpowiednia...? Byłoby super :)

No Mania powinna jak najszybciej znaleźć dom bo na zdrowej części bardzo się męczy, jest atakowana przez inne koty i dziś rano na dyżurze Beatki znów było nasikane na kocyki :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto paź 25, 2011 11:36 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

czy ktos mogłby dorobic mi klucz i zostawic go w chatce-podjade jak ktos bedzie na dyzuze
oczywiscie oddam pieniadze
bardzo proze bgo niedam rady czasowo
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto paź 25, 2011 11:47 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Widze, że o dyżury to sie bić trzeba :ryk: To czy ja któregos ranka moge sie do kogoś podłącyć? Jeszce nie wiem czy w tym tygodniu ale w przyszłym...? Chyba i tak kluczy nie mam....
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Wto paź 25, 2011 13:22 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

dyżur poranny zakończony. i tak :
zdrowa:
atmosfera bardzo napięta, Józiu był dzisiaj bardzo agresywny, atakuje Manię i Nelkę,a Smoła Zuzię. Smoła też miała spięcie z Józiem,podrapała go w ucho aż mu trochę poleciała krew.Tylko Pędzel chodzi boczkiem i udaje niewidzialnego. Mania przecudowna,bawiła się dzisiaj jak mały kotek,ale było znowu nasikane.dałam jej tam dodatkową kuwetę.
Na kwarantannie:
Romcia nadal bardzo wystraszona,ale miała dzisiaj taki sajgon w boksie i wszystkie miski puste.
Biedronka i Triśka chyba już zdrowe,w boksie jedna wielka bryja.Pudełko mokre(wysuszyłam na kaloryferze).
Longiś jeszcze trochę katarzy,ale jest lepiej.
Paulinka dzisiaj jakaś bardzo senna.
Wiesia podała zastrzyki i nakarmiła kotki kurczakiem.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto paź 25, 2011 15:54 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

MartynaP pisze:czy ktos mogłby dorobic mi klucz i zostawic go w chatce-podjade jak ktos bedzie na dyzuze
oczywiscie oddam pieniadze
bardzo proze bgo niedam rady czasowo

Będę w Chatce z nowym kluczykiem całe popołudnie do po 20-tej, ale dopiero teraz przeczytałam post...i nie zdążę już dorobić kluczyka, bo właśnie wychodzę na autobus. Jednak jak coś, możesz wpaść na mój dyżur i w między czasie jechać dorobić kluczyk.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Wto paź 25, 2011 16:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Bosko, czyli to ja widziałam ostatni raz zamek żywy ? ;) Ja tam nic nie wciskała oprócz klucza i działał dobrze, ale widac i na niego przyszedł kres. Jak można dorobić cobie klucz i gdzie dać kaskę za niego ?
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Wto paź 25, 2011 16:19 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mara S pisze:
Kocia Mama Ewa pisze:O rany, co za dzien?!!!!! Ale szaleństwo z tym zamkiem :o Mnie jutro prawdopodobnie podrzuci kluczyk Dorotka . Odnośnie prośby Filomen o biało-czarną kotkę do adopcji tak mi się nasunęło może mała Biedronka albo Mania byłaby odpowiednia...? Byłoby super :)

No Mania powinna jak najszybciej znaleźć dom bo na zdrowej części bardzo się męczy, jest atakowana przez inne koty i dziś rano na dyżurze Beatki znów było nasikane na kocyki :(

Pani zmieniła zdanie chce dwa koty/kotki zżyte ze sobą, miziaste

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto paź 25, 2011 16:37 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Dropsik i Longer? Barszcz czerwony i Grzybowa?Fuks i Julinka? Ale ta ostatnia para to z dynamitem w pupie przy okazji :wink: Ale za to Julka już po sterylce a Fuks jako kociak będzie tańszy :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 25, 2011 16:50 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Arletka i Biedronek :P

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto paź 25, 2011 16:53 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Ewa może Pani znajdzie chwilę czasu i podjedzie do kociarni, jakoś się umówimy z nią na konkretny pasujący jej termin, niech obejrzy kociaki i potem można rozmawiać :wink: trudno decydować za kogoś tak na odległość - raczej większość naszych kotów jest zżyta ze sobą z małymi wyjatkami :mrgreen: może zareklamuj jej Gremliny :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto paź 25, 2011 16:54 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Mara S pisze:Arletka i Biedronek :P

tak, tak, tak - Mara masz absolutną rację :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 25, 2011 18:05 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Małe podsumowanie akcji testy-szczepienia dla naszych kociastych, myślę przede wszystkim o testach i szczepieniach dla dorosłych kotów, bo one nie wiem czy szybko znajdą domki raczej nie - jeśli chodzi o młodzież i maluszki czyli Milka, Inka, Arni, Alfa, Dropsik, Sabinka, mała Tri i Biedronka chwilowo możemy się wstrzymać mam nadzieję że w miarę szybko zostaną wyadoptowane - zostaje 8 średniaków i małych właściwie 7 bo Triśka już ma domek. Jeśli w najbliższym czasie nie uda się ich wyadoptować też trzeba zaszczepić bo nie wiadomo jak chore kociaki trafią do nas niebawem. Ale badźmy dobrej myśli że młodzież i maluchy znajdą domki.
Koty dorosłe:
1. Pędzel test, szczepienie podstawowe, szczepienie na białaczkę koszt 107zł
2. Zuzka test, szczepienie podstawowe, szczepienie na białaczkę koszt 107zł
3. Smoła test, szczepienie na białaczkę 77zł
4. Józek test, szczepienie na białaczkę 77zł
5. Nela test, szczepienie na białaczkę 77zł
6. Paulinka test, szczepienie na białaczkę 77zł
7. Longer test, szczepienie na białaczkę 77zł
8. Zyta test, szczepienie podstawowe, szczepienie na białaczkę koszt 107zł
9. Romka test, szczepienie podstawowe, szczepienie na białaczkę koszt 107zł
10. Mania test, szczepienie podstawowe, szczepienie na białaczkę koszt 107zł
------------------------------------------------------------------------------
łącznie testy na Felv i Fiv, szczepienia na podstawowe choroby i białaczkę dla tych kociaków to koszt 920zł dla 10 kotów, nie jest to może mała inwestycja, ale inwestycja przynosząca dość duże korzyści dla naszych kociaków.
Potrzeba 10 testów, 10 szczepionek na białaczkę i 4 szczepionki podstawowe.
Pani Małgosia pokryje koszty szczepienia i testu Paulinki
Ja zapłacę za koszty Nelki - za test i szczepienie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto paź 25, 2011 19:29 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza do nowej części watku

Rozmawiałam dzisiaj z nowymi Dużymi Triśki- barszcz czerwony :mrgreen: i po konsultacji ze swoim wetem ustaliliśmy że przyjadą po małą w niedzielę.
Wiem że siostry maja końcówkę leczenia.
kto z nimi jedzie do kontroli to poprosiłby o jakieś wytyczne dla domku :ok:
Są też chętni na dwa jakies młode kotki, napiszę pw do Teresy bo chyba będą w czwartek po południu :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]